TC Electronic MojoMojo Overdrive gitár overdrive pedál - HIÁNYCIKK

Gitár overdrive/torzító effekt pedál.
 
4 / 22 értékelésből
Értékeld elsőként!
Köszönjük
értékelésed!
  • TC Electronic MojoMojo Overdrive gitár overdrive pedál - HIÁNYCIKK
  • TC Electronic MojoMojo Overdrive gitár overdrive pedál - HIÁNYCIKK
  • TC Electronic MojoMojo Overdrive gitár overdrive pedál - HIÁNYCIKK
  • Ha a teljes vásárlási érték meghaladja a 25.000 Ft-ot, akkor ingyen kiszállítjuk, egyébként 990 Ft
  • Gyártói garancia: 2 év

Regisztráció nélkül, gyorsan vásárolhatsz.

Rendelésedet házhozszállítással is kérheted, de XIII. kerületi, VIII. kerületi budapesti vagy egri boltunkban is átveheted.

Miért a Mezzoforte Hangszeráruházat válaszd?

19 900,- Ft
db Kosárba teszem

TC Electronic MojoMojo Overdrive leírás

TC Electronic MojoMojo Overdrive: az a pedál, amiről csak úgy lélegzik az élettől, és valami olyat képes hozzáadni a zenéhez, amitől az rögtön megelevenedik, és amitől egyből a középpontban érezheted magad, annyira kiemeli a hangszeres játékot. A gitárosok mindig azt a szükséges pluszt keresik, ami segít nekik, hogy a hangzásuk egycsapásra harapjon és meglegyen a teste, valamint a hangszín is pont megfelelő lesz tőle. A MojoMojo Overdrive minden szituációban képes nyújtani ezt a dobozba zárt mágiát, ahogy bekapcsolod, azzal hogy egy kristálytiszta overdrive, de mégis stramm mély-tartománnyal.

Legyen szó egy bluesos lead-ről, vagy akkora zúzásról, ami csak a csövön kifér, a pedál mindezeket képes hozni csettintésre. A MojoMojo külön szabályzóval rendelkezik a mély és a magastartományban, és a basszusra vonatkozóan pedig úgy viselkedik, hogy sosem engedni eltűnni a mélytartományt, ha a pedálra rálépsz. Természetesen ez a pedál is True Bypass kialakítású, a hátoldalán lévő elemhez pedig könnyedén hozzáférhatünk. A pedál tervezése során törekedtünk arra, hogy az alapterülete a lehető legkisebb legyen és az áramköreinek kialakításához pedig csak a legjobb minőségű alkatrészeket vettük igénybe.

Finomhangolás: a MojoMojo Overdrive megtervezése egyszerre volt egyszerű, de mégis hihetetlenül komplikált feladat, mivel már az elején tudtuk, hogy mit szeretnénk elérni: a pedál viselkedjen úgy, mint egy fej, aminek a karaktere nagyon nyitottan hangzik és csak egy kicsi kompresszálást alkalmaz. Azt tűztük ki, hogy a pedál hangja élettel teli legyen, legyen egy kifejezett karaktere, és a játékstílusunk legapróbb nüanszait is képes legyen közvetíteni. Sőt, hogy a feladat méginkább kihívást jelentsen, ezúttal nem az volt a cél, hogy valami vintage erősítőként viselkedjen az eszköz, hanem a MojoMojo Overdrive feladata az, hogy képes legyen hozni azt a finom, fényes, üvegszerű és tisztán zenei teljesítményre hangolt hangképet. Azzal a kifejezett szándékkal vágtunk neki, hogy még az összetett akkordok esetén is átütően szóljon a gitár. Nem értük be kevesebbel, mint hogy olyan hangzást hozzunk létre, amilyen egy erősítő, amikor tetten érhetően dolgozik a hangon, hozva azt a bizonyos tisztán csöves hangzást.

Ám azzal is tisztában voltunk, hogy az Overdrive az nem pofonegyszerű eszköz, főleg azoknak, akik tudatosan alakítják ki hangzásukat. Persze mindenki ki tudja bővíteni a pedál-rendszerét egy másik pedállal, abban a hitben, hogy majd ezzel fogja kialakítani a saját hangzását, de pontosan tudjuk, hogy ez mekkora feladat, hogy megtaláljuk azt a hangzást, ami hozzánk a legközelebb áll, tehát egy overdrive pedál esetén az utolsó dolog, amit az ember hajlandó megtenni, hogy tétlenül szemlélje, hogy a hangzás tőle teljesen megváltozzon. Úgyhogy már a kezdet kezdetén tudtuk, hogy csak olyan megoldást tudunk elfogadni, ami a zúzás új mércéit állíthatja fel, de csak és kizárólag anélkül, hogy a hangszínünk csorbát szenvedne. Röviden úgy tudnánk megfogalmazni, hogy az a MojoMojo feladata, hogy úgy csempéssze be a reszelés új szintjeit, minthogyha az erősítő egy másik csatornája lenne, amit mindig is így terveztek volna.

És ez még csak az egyszerűbb rész volt, de izgatottan és büszkén mondhatjuk, hogy kiraktuk a rejtvényt, a végeredmény pedig magáért beszél!

"Ride the lightning" - lovagold meg a villámot! Az okok egyike, ami szerepet játszott, hogy a pedál dinamikus jellege így sikerülhetett az az, hogy egy olyan különleges áramkört vetettünk be, ami szokványos drive pedálok feszültségének 3-4-szeresét is képes bevetni, bár nem arra használtuk ezt erősítést, mint eszközt, hogy több torzítást, vagy overdrive-ot tapasztalhassunk, hanem pont azért, hogy a pedál dinamikáját és headroom-ját drámain megemelhessük.

És mindez mit eredményezett? Egy pedált, ami pezseg az élettől, és ami talán újra is értelmezi az overdrive-os hangzást, mert annyira dinamikusan, annyira zeneien felel játékstílusunkra. Ha az a célod vele, akkor lehet tisztítani a hangon vele, de igazából egy olyan varázspálca lett, amit egyszerűen ki kell próbálnod, hogy elhidd!


TC Electronic MojoMojo Overdrive specifikáció

  • Gitár overdrive/torzító effekt pedál

TC Electronic MojoMojo Overdrive Hozzászólások

Hasonló termékek

TörlésKijelöltek összehasonlítása