Roland TR-8S dobgép

Dobgép, 128 dobszett, 300 hangminta, audio interfész. Ingyenes szállítás!!
 
5 / 2 értékelésből
Értékeld elsőként!
Köszönjük
értékelésed!
 • Roland TR-8S dobgép
 • Roland TR-8S dobgép
 • Roland TR-8S dobgép
 • Roland TR-8S dobgép
AKCIÓ
 • Ingyenes házhozszállítás!
 • Radnóti M. u. 25.
  1137 Budapest
  Raktáron
  Rákóczi tér 11.
  1085 Budapest
  Rendelhető
 • Rendeld meg, és egy munkanapon belül feladjuk Neked!
 • Garancia: 3 év

  Roland / Boss garancia: https://tinyurl.com/rolandgari

Miért a Mezzoforte Hangszeráruházat válaszd?

Akció a készlet erejéig!
304 400 Ft 269 900 Ft
db Kosárba teszem

Roland TR-8S leírás

A valaha gyártott leghíresebb és legnagyobb hatású dobgépek alapján készült TR-8S a Roland örökség legjavát kombinálja modern zenekészítési technikákkal és széleskörű hangszínszerkesztési lehetőségekkel. Mi következik ebből? A valaha gyártott legkomplettebb dobgép - egy semmihez sem fogható, előadásra termett, előremutató hangszer. Építsd fel álmaid dobszettjét, minden idők legikonikusabb dobhangszíneivel, vagyis FM hangszínekkel, és óriási gyűjteményünk legjobb hangmintáival - vagy ha tovább szeretnél lépni, akkor saját hangminták importálásával. Jól kezelhető vezérlőivel és hatékony funkcióival mindig mozgásban tartja a ritmusokat. De miért kellene stúdiókörnyezetre korlátozni ezeket a képességeket?

Mostantól nem is kell, hiszen a TR-8S minden tekintetben támogatja az élő játékot.

Dobszettek létrehozása autentikus TR dobokkal, FM hangszínekkel, hangmintákkal és effektekkel

A TR-8S a legendás TR dobgépek legnagyobb és legautentikusabb gyűjteményét tartalmazza. A kiváló processzor és az új generációs ACB modellezés minden korábbinál részletgazdagabb hangzásra képes. Gazdagítsd a TR dobokat futurisztikus FM hangszínekkel,, valamint preset-ekkel és egyéni hangmintákkal, egyedi hibrid és rétegezett dobszettek megszólaltatásához. A hangzás speciális effektek hozzáadásával még tovább gazdagítható, így a TR formulát a professzionális hangdizájn lehetőségeivel egészítheted ki.

Tranzisztoros ritmusok

A TR-8S minden hangszíne a népszerű TR dobgépektől származik, precízen modellezi a 808, 909, 707, 727, 606 hangzásait, beleértve néhány módosított verziót is. Ezek nem csupán hasonló hangzású minták vagy felvett TR dobhangszínek - minden egyes dobgép részletesen, áramköri szinten modellezett, így hangzás és viselkedés terén is tökéletes mása az eredei hangszereknek. Mostantól ezeket bármikor felhasználhatod saját zenék készítéséhez vagy élő előadásokhoz.

Ragyogó FM hangszínek

A TR-8S FM hangszínei semmihez nem hasonlíthatók, dalaidnak igazán egyedi hangzást biztosítanak. A Morph paraméter egy rendkívül érzékeny makrovezérlő, amely lehetővé teszi számos hangzásbeli variáció gyors beállítását, egyetlen potmétertekeréssel nagymértékben megváltoztatva az FM mélységét, sebességét és visszacsatolását. Vagy tervezhetsz manuálisan hat teljesen szerkeszthető FM dobmodellt, amelyek mindegyike egyedi paraméterkészlettel rendelkezik a hangok létrehozásához, amelyek biztosan kibővítik a hangzás határait.

Az ACB technológia és hangminták találkozása

A mai zenék ritmussávjai sok hangszínt és zenekészítési technikát alkalmaznak, az igazán egyedi hangzások megalkotása pedig egyre nehezebb feladat. Az autentikus TR hangszínek önmagukban is tele vannak élettel, de saját monó vagy sztereó hangminták hozzáadásával, illetve az óriási beépített gyűjtemény felhasználásával a modern stílusok és egyedi hangszínek készítésének világába léphetsz. A TR és FM hangszínekhez hasonlóan a hangmintákat is precízen beállíthatod a lecsengés, kezdőpontok, sebesség és irány egyszerű megváltoztatásával. Létrehozhatsz dobszetteket kizárólag hangminták használatával, de keverheted is ezeket a TR hangszínekkel, felvillanyozó, műfajteremtő új hangzások megalkotásához.

Dobeffektek

A megfelelő effektek használata kulcsfontosságú a dobsávok végső hangzásának kialakításához. Egy Delay effekt a káván, Overdrive a lábdobon, Filter a tamokon és cintányérokon, illetve a megfelelő mértékű Reverb a kiválasztott hangszeren nagyban hozzájárulnak a TR-8S lenyűgöző hangzásához. A Master FX potméter mellett az egyes csatornákhoz tartozik egy testreszabható CTRL potméter is, amely megkönnyíti a hang gyors megformálását. A lábdob Attack-ja, a pergő csattanása, a Phaser mélysége, a torzítás mértéke - bármelyik közvetlenül elérni kívánt paramétert megcímezheted a potméterekre és elmentheted a dobszettben. A hangszerekhez használható effekteket és Master effekteket szintén elmentheted, minden beállításukkal együtt, ami rendkívül rugalmassá teszi a felhasználást és játékot.

Változatos ritmusok, folyamatos mozgásban

Pattern-ek készítése a TR-8S-el természetes és intuitív folyamat, mely az elektronikus zenét évtizedek óta lüktetésben tartó Roland “TR-REC” Step-szekvenszerének köszönhető. És ez most fejlettebb és modernebb, mint valaha.

Gyors, folyamatos és élvezetes

A 16 TR-REC gombokkal lépésenként végezheted el a programozást vagy a dinamikaérzékeny padokkal élőben játszhatsz és készíthetsz felvételeket a szekvenszerrel. Zökkenőmentesen válthatsz a lejátszás és szerkesztés között, átformálva ezzel a dobsávokat a munkafolyamat megszakítása nélkül. Komplikált groove-okat és részletgazdag fill-eket hozhatsz létre hangsúlyokkal, dinamikával, előkékkel és beállítható allépésekkel, modern pergetések létrehozásához. Kísérletezhetsz szokatlan poliritmusokkal és komplex ütemekkel az egyes dob-partok hosszúságának vagy „utolsó lépésének” beállításával.

Hadd találgassanak

Keltsd életre a dobprogramozást a probability funkcióval. Állíts be lépésenkénti százalékos értékeket életteli ütemek megszólaltatásához – egyszerűen tarts meg egy lépést, és állítsd be a mértékét. Ezután állítsd be a master probability értéket az összhatás ellensúlyozására, vagy hívj elő rejtett hangokat. A további változatosság érdekében, próbálj ki véletlenszerű dobszetteket vagy hangszerfunkciókat, hogy menet közben változtass a hangzáson.

Variációk egy témára

Használj változatos és izgalmas ritmusokat a hosszú koncerteken. A TR-8S összesen 128 pattern-t képes tárolni, egyenként nyolc variációval és háromféle fill-el. Ezeket a pattern-eket vagy variációkat külön is meg lehet szólaltatni, vagy összefűzni folyamatosan változó szekvenciák lejátszásához. Előadás közben azonnal átmásolhatsz pattern-eket, anélkül is, hogy megállítanád az éppen megszólaló zenei folyamatot. Minden pattern-hez tempó és dobszett tartozik, potméterpozíciókkal és effektbeállításokkal együtt. Ez lehetővé teszi az azonnali behívást, valamint elegendő tárhelyet és rugalmasságot biztosít egy teljes koncert lejátszásához anélkül, hogy akár egyetlen ütem megismétlődne.

Fill-ek használata

Egy jól elhelyezett Fill élőben vagy felvételen is izgalmassá teszi a zenét. Minden TR-8S pattern-hez két Fill tartozik, amelyeket személyre szabhatsz vagy készíthetsz teljesen újakat is. Egy beállítható “Scatter” Fill-t is használhatsz, amely izgalmas hangzású, kontrollált káosz szakaszokra oszt fel egy ütemet. Előfordulnak olyan helyzetek, amikor az egyes Fill-ek manuális lejátszása túlságosan bonyolult. Itt jön képbe az AUTO FILL IN funkció. Ez 2, 4, 8, 16 vagy 32 ütemenként automatikus Fill-eket szólaltat meg, felszabadítva ezzel a kezeket és érdekes dinamikát adva az előadáshoz.

Mozgásban

Egy profi hangzású dobsáv sokféle zenekészítési technikát sorakoztat fel. Túl azon, hogy a TR-8S képes mindezekre, a dobsávok létrehozása gyors és élvezetes. A pattern lépéseihez paraméterbeállításokat rögzíthetünk, melyek képesek tökéletesen árnyalni a hangzást a legapróbb változásoktól a drámai hangátmenetekig. Automatizálja a lábdob és a pergő hangmagasságát, a panoráma értékét, az effekteket .... mindent, amire szükség lehet. Dallamokat és basszusszólamokat is létrehozhatsz, illetve meg is változtathatod egy dobszett hangzását a különböző dalszakaszokhoz. Azonnal és erőfeszítés nélkül készíthető felvétel, a lejátszás pedig rögtön aktiválható vagy megállítható.

 


Roland TR-8S specifikáció

 • Dobgép, 128 dobszett, 300 hangminta, audio interfész
 • Kibővített funkcionalitással
 • ACB technológia, valamint sztereó sample import és -lejátszás
 • 300 előretöltött hangminta
 • SD kártya foglalat saját mono és sztereó minták importálásához (WAV vagy AIFF)
 • Hangok keverése és rétegzése
 • A dobsávok állhatnak tiszta sample-készletekből, TR hangokból vagy a kettő keverékéből
 • Ütőhangszerekre hangolt effektek, mint például delay, reverb, overdrive és szűrők
 • Valós idejű minta létrehozása akár 32 lépésben
 • 128 készlet
 • 128 minta, mindegyik nyolc variációval és három különböző típusú fillel
 • 8 analóg kimenet
 • Többcsatornás audio- és MIDI-interfész
 • Fejhallgató kimenet: 6,3 mm Jack
 • 6,3 mm (L/Mono, R) Mix kimenet: 6,3 mm Jack (L/Mono, R)
 • 6x 6,3 mm-es hozzárendelhető Jack kimenet
 • 6,3 mm-es (L, R) Jack bemenet külső forrásokhoz
 • Trigger kimenet: 3,5 mm Jack
 • B típusú USB-port (audio, MIDI)
 • Méretek: 409 x 263 x 58 mm
 • Súly: 2,1 kg

Roland TR-8S kapcsolódó termékek


Roland TR-8S Hozzászólások

Hasonló termékek

TörlésKijelöltek összehasonlítása