Line6 HX Stomp XL gitár multieffekt processzor

Gitár, basszusgitár multieffekt, 8 érintés-érzékeny kapcsoló, akár 8 effekt blokk párhuzamosan, programozható kapcsolók, MIDI csatlakozás, dupla lábkapcsoló bemenet. Ingyenes szállítás!!
 
4.8 / 6 értékelésből
Értékeld elsőként!
Köszönjük
értékelésed!
 • Line6 HX Stomp XL gitár multieffekt processzor
 • Line6 HX Stomp XL gitár multieffekt processzor
 • Line6 HX Stomp XL gitár multieffekt processzor
 • Line6 HX Stomp XL gitár multieffekt processzor
AKCIÓ
 • Ingyenes házhozszállítás!
 • Radnóti M. u. 25.
  1137 Budapest
  Raktáron
  Rákóczi tér 11.
  1085 Budapest
  Rendelhető
 • Rendeld meg, és egy munkanapon belül feladjuk Neked!
 • Garancia: 3 év

Regisztráció nélkül, gyorsan vásárolhatsz.

Rendelésedet házhozszállítással is kérheted, de XIII. kerületi budapesti boltunkban is átveheted.

Miért a Mezzoforte Hangszeráruházat válaszd?

Line6 Helix Certified Dealer
322 600,- Ft helyett, -ig:
322 600 Ft 298 800 Ft
db Kosárba teszem

Line6 HX Stomp XL leírás

A Line 6 HX Stomp XL az igen népszerű HX Stomp praktikus kis gitármultieffekt nagyobb változata, amelyet a Line6 a vásárlói igényeket figyelembevéve fejlesztett tovább. A HX Stomp minimálisra vitte le a fizikai méreteket az eredeti nagy Helix változatok hangminőségét megtartva. Ez a meglehetősen kis méret sok szempontból praktikus, azonban a három lábkapcsoló sokaknak visszatartó tényező volt. Ezt kompenzálva, a Line6 bemutatta a HX Stomp valamivel nagyobb, több lábkapcsolóval rendelkező változatát, a HX Stomp XL-t.

Kezelőfelület, szolgáltatások

Az új, XL változat alapötlete, hogy kis növekedéssel ugyan, de megtartsa a relatíve kompakt méretet, viszont a jobb használhatóság miatt több lábkapcsolót kínáljon. A HX Stomp XL fizikai méreteit tekintve az HX Stomp-hoz képest a szélességben tér csak el, majdnem kétszer akkora, magasság, illetve mélység tekintetében maradtak a régi méretek. Ezzel a szélességnöveléssel a Line 6 összesen nyolc lábkapcsolót helyezett erre a multieffektre. Ezek közül az egyik egy dedikált Tap Tempo kapcsoló, egy másik pedig a Mode kapcsoló.

Ez utóbbival a már jól ismert három mód közül válogathatunk. Használhatjuk az egységet Stomp módban, ekkor a lábkapcsolókra az effektláncunk egyes elemeinek ki- és bekapcsolását adhatjuk meg funkcióként, mintha csak analóg kispedáljaink lennének. Összesen így hat virtuális pedálhoz nyerünk közvetlen hozzáférést egy-egy lábkapcsolóval. A második lehetőség a Preset mód, amikor instant négy preset közül válogathatunk az A, B, C, D jelű lábkapcsolókkal, illetve a bankok között navigálhatunk a két balszélső lábkapcsolóval (Bank up, Bank down). A harmadik verzió az úgynevezett Snapshot mód, amikor gyakorlatilag egy effektlánccal, dolgozunk, és ezen belül létrehozhatunk „preset a presetben” beállításokat, vagyis egy lábkapcsolóval több effektblokkot kapcsolhatunk ki- és be, illetve mélyebb paramétereket is változtathatunk snapshot-onként. Ebben a módban az A, B, C, D pedálokra egy-egy snapshot-ot helyezhetünk, tehát a régi HX Stomp-hoz képest eggyel több a lehetőségek száma, mivel ott csak három snapshot volt kezelhető. Ekkor a két szélső lábkapcsoló továbbra is a bankok közötti navigációért felel, tehát azonnal válthatunk presetet is, nemcsak snapshot-ot.

A HX Stomp XL újdonsága, hogy a fent említett három verzió mellett a Mode kapcsolóval egy negyedik mód is elérhető. A lábkapcsolót hosszabban nyomva tartva érhetjük a Pedal Edit módot, melynél a három felső lábkapcsolóval kiválaszthatunk egy effektblokkot, a bal alsó lábkapcsolóval megválaszthatunk egy adott paramétert, és az A, B lábkapcsolókkal növelhetjük, illetve csökkenthetjük az adott blokk adott paraméternek értékét. Ezzel a módszerrel lehetőségünk nyílik a játék közbeni, lábbal való szerkesztésre, ez nyilván az élőben való használatnál jelenthet egy plusz lehetőséget.

A több lábkapcsoló jóval kényelmesebb looper kezelést tesz lehetővé, ugyanis ekkor hat lábkapcsoló áll rendelkezésükre a lehető legkényelmesebb irányításhoz.

Be- és kimenetek

A HX Stomp XL a be- és kimenetek, illetve a kezelőfelület potijai, gombjai tekintetében egy az egyben megegyezik a kisebb, régi HX Stomp-pal, annyival átláthatóbb, hogy itt minden a ki- és bemenet az egység hátulján helyezkedik el. Ugyanitt kapott helyet a Master Volume potméter, ami süllyeszthető, így még véletlenül sem állítódik el, még nagyobb színpadi „harcban” sem. Az HX Stomp XL is sztereó be- illetve kimenettel rendelkezik, két külső lábkapcsolóval, vagy két expression pedállal bővíthető, MIDI parancsok fogadására, illetve külső eszköz MIDI vezérlésre is képes.

Hangminőség

A DSP chip, és az algoritmusok elvileg ugyanazok, mint a régi verziónál. Az effektláncot tekintve összesen nyolc darab effektblokk használható egy preseten belül, ez szintén megegyezik a HX Stomp legújabb firmware által nyújtott lehetőségekkel A presetek az összes Helix családtaggal csereszabatosak, ami nagy dolog, hiszen ha valaki például a Helix Floor-t használja fő eszközként, annak a HX Stomp XL egy tökéletes tartalékcucc, vagy „B” változat lehet, könnyedén rámentheti a megszokott soundjait.

Felhasználás

A Line 6 HX Stomp XL inkább színpadbarát kezelőfelületet kínál, mint elődje, viszont ennek megfelelően a mérete is valamivel nagyobb. Akinek számít a nyolc lábkapcsoló adta, élőben történő gyors kezelhetőség, annak biztosan kézenfekvőbb megoldást kínál majd az XL verzió, a kis méretnövekedési kompromisszummal együtt is. A stúdió, illetve szoba felhasználásban viszont adott esetben teljesen elegendő a minimális lábkacsoló, és egyértelmű előny lehet a méretek minimumon tartása. A Line6 HX Stomp XL tehát egy nagyon jó alternatívának ígérkezik a meglévő Helix paletta bővítéseként.

Line 6 HX Messenger Bag

A Line 6 HX Stomp XL bejelentésével egyidejűleg mutatta be a gyártó az egyedi tervezésű Line 6 HX Messenger Bag hordtáskát. A táskát kifejezetten a HX család effektprocesszorai számára tervezték, ideértve a HX StompTM XL, HX Stomp és HX Effects TM modelleket. Line 6 HX Messenger Bag ideális védelmet és könnyű szállíthatóságot biztosít ezeknek az effekteknek. A táskát habszivaccsal bélelték és robosztus Fidlock mágneses kapcsokkal, zsebzárókkal látták el. A belső elválasztók további kisebb holmik, pl. kábelek szállítását is lehetővé teszik.


Line6 HX Stomp XL specifikáció

 • Gitár, basszusgitár multieffekt, 8 érintés-érzékeny kapcsoló, akár 8 effekt blokk párhuzamosan, programozható kapcsolók, MIDI csatlakozás, dupla lábkapcsoló bemenet
 • Effektek: több mint 300 effekt, polifónikus pitch-shifter effektek, 8 effektblokk, osztott/párhuzamos jelút, IR betöltéssel
 • Vezérlők: szerkesztő potméterek, 8 világító kapcsoló (érintés-értékeny)
 • Egyéb: színes LED gyűrűk a kapcsolók körül, analóg bypass, 123 dB dinamika tartomány, SHARC DSP
 • Kijelző: 2.4" (6cm) színes LCD
 • Audio csatlakozók: sztereó bemenet, sztereó kimenet, effekt hurok, fejhallgató kimenet
 • Egyéb csatlakozók: lábkapcsoló/expression pedál bemenet, USB To Host, MIDI be és ki/át
 • Tápellátás: -
 • Tartozék: -
 • Méretek: -
 • Súly: -
 • Használhaó komplett gitár/basszusgitár effekt állomásként, utazó effektnek, kiegészítő effektnek, audio interfésznek

Line6 HX Stomp XL kapcsolódó termékek


Line6 HX Stomp XL Hozzászólások

Hasonló termékek

TörlésKijelöltek összehasonlítása