Boss RE-202 Space Echo gitár visszhang pedál

A legendás Roland RE-201 Space Echo élmény, egy modern funkciókkal rendelkező, korszerű delay pedálban. Ingyenes szállítás!!
 
4.9 / 24 értékelésből
Értékeld elsőként!
Köszönjük
értékelésed!
 • Boss RE-202 Space Echo gitár visszhang pedál
 • Boss RE-202 Space Echo gitár visszhang pedál
 • Boss RE-202 Space Echo gitár visszhang pedál
 • Boss RE-202 Space Echo gitár visszhang pedál
 • Ingyenes házhozszállítás!
 • Radnóti M. u. 25.
  1137 Budapest
  Raktáron
  Rákóczi tér 11.
  1085 Budapest
  Rendelhető
 • Rendeld meg, és egy munkanapon belül feladjuk Neked!
 • Garancia: 5 év

Regisztráció nélkül, gyorsan vásárolhatsz.

Rendelésedet házhozszállítással is kérheted, de XIII. kerületi budapesti boltunkban is átveheted.

Miért a Mezzoforte Hangszeráruházat válaszd?

151 900,- Ft
db Kosárba teszem

Boss RE-202 leírás

A legendás Roland RE-201 Space Echo hangzásának és viselkedésének autentikus újjászületése
Klasszikus többfejes szalagos visszhang, megnövelt késleltetési idővel
Eredeti háromfejes konfiguráció, plusz egy további szalagfej 12 egyedi visszhang-kombinációhoz
Független sztereó zengető szekció, eredeti rugós reverb effekttel, továbbá hall, plate, room és ambience típusokkal
Telítettség-szabályozás mágnesszalag-tömörítés és előerősítő színezés hozzáadásához
Wow & Flutter vezérlés a természetes szalagmoduláció különböző szintű alkalmazásához
Választás az új és elöregedett szalagtípus között
Választható bemeneti módok az optimális teljesítmény érdekében hangszerekhez és vonalszintű készülékekhez
Lábkapcsolóval vezérelhető Warp és Twist effektek
Választás a feldolgozatlan analóg száraz jel vagy az eredeti Space Echo előerősítő modellezett hangja közül
Négy beépített memória plusz az aktuális panelbeállítások
127 memória kiválasztása és mentése külső MIDI program change üzenetekkel
Tap Tempo és Carryover funkciók
Valódi sztereó bemenet és kimenet
Kibővített vezérlési lehetőségek lábkapcsolókkal, Expression pedállal vagy MIDI-n keresztül

Szalagos visszhangmágia

A Tape echo volt az első delay effekt és az egyik első effekt processzor, amely elérhető volt az elektronikus zenészek számára. A mai CPU-alapú digitális készülékekkel ellentétben a szalagos visszhang egy egyszerű berendezés, amely motor segítségével húzza el a mágnesszalagot egy vagy több felvevő/lejátszófej előtt. A meleg, telt és dinamikus szalagos hangzást számos tényező befolyásolja. A folyamatosan változó bemeneti szint különböző mértékű szalagtelítettséggel és tömörítéssel színezi a hangot. Ezenkívül a motorsebesség-ingadozások, a súrlódások, a wow és flutter, valamint más összetevők vonzó modulált karaktert hoznak létre, amely finoman és folyamatosan változik.

RE-201 Space Echo: Egyszerűen legendás

Az RE-201 a Roland etalonterméke és korának egyik vezető szalagos visszhangja volt. Három egyenlő távolságban elhelyezett fejet tartalmazott, amelyek szélesebb visszhanghatást hoztak létre, mint a tipikus egyfejes megoldások, valamint egy innovatív, szabadon futó szalagrendszert, amely kiváló teljesítményt nyújtott minimális szalagkopással. A kényelmes vezérlők lehetővé tették a gyors hozzáférést a tiszta, egyszeri delay effektekhez vagy különféle fejkombinációkhoz a sűrű, ritmikus visszhangok eléréséhez. Egy rugós reverb is bekerült a csomagba, így az RE-201 minőségi téreffektek megszólaltatására is képes. És végül, de nem utolsósorban, az analóg előerősítő áramkör a Space Echo gazdag hangreceptjének másik kulcsfontosságú összetevője volt.

Egy remekmű újjászületése

A legújabb technológiával és számos régi RE-201 – köztük a BOSS és Roland gyár archívumából származó érintetlen, eredeti pedálok – mélyreható elemzésén keresztül megvalósított RE-202 a teljes Space Echo élményt életre kelti ebben sokoldalú modern pedálban.

A korábbi BOSS-tervek adták a Space Echo valódi hangzásvilágát és alapvető jellemzőit, az új fejlesztések pedig lehetővé tették számunkra, hogy sokkal mélyebbre nyúljunk, mint valaha. A RE-202-ben mérnökeink tökéletesen reprodukálták az összes összetett, nem lineáris viselkedést, melyek nagyban hozzájárulnak az RE-201 halhatatlan hangkarakteréhez. Mindent alaposan megvizsgáltunk, ami a hangzást befolyásolja és teljesen új algoritmusokkal újra létrehoztuk, beleértve a szalag útját, a felvételi/lejátszási mechanizmust, a motorvariációkat, az előerősítő színezetét, a szalag korát, a rugós reverb karakterét és még sok mást.

Azonnali retro hangzás

Az RE-202 tökéletesen adja vissza az RE-201 vintage hangulatát – rendszeres szalagcsere és hardverkarbantartás nélkül. Az összes eredeti vezérlő rendelkezésre áll, beleértve az ikonikus 12 állású üzemmódválasztót is. Minden viselkedésbeli tulajdonságot precízen modelleztünk, például a fokozatos hangmagasság-változást, amely akkor következik be, amikor a Repeat Rate potmétert forgatjuk, vagy a jellegzetes kifutó visszacsatolást, amely akkor történik, amikor az Intensity potméter a maximumra van állítva.

A választható korú szalagok és változtatható kezelőszervek segítségével a vadonatúj Space Echo-n kívül a kedvelt vintage effekt kopott karaktere és  furcsaságai szintén beállíthatóak. A Saturation szabályozót gondosan kalibrálták az RE-201 tényleges mágnesszalag és előerősítő viselkedése alapján, így a hang melegebbé és tömörebbé válik, ahogy feltekered a gombot. A kifejező Wow & Flutter vezérléssel pedig megidézheted az összes természetes modulációt, amely elengedhetetlen a Space Echo hangzáshoz.

Hangzásbeli bővítések

Az RE-202 számos új funkciót tartalmaz, amelyek aktualizálják a Space Echo-t a mai zenészek számára. Kétszeres késleltetési idő is elérhető, valamint egy negyedik virtuális szalagfej is rendelkezésre áll, amely öt további hangkombinációt jelenet. Van egy visszhangtípus is, amelynél az eredeti effekttel szemben a fejek közötti távolság is megváltoztatható. A monó RE-201 effekttel ellentétben az RE-202 valódi sztereó kimeneteket/bemeneteket és választható működést biztosít gitár- vagy vonalszintű készülékekhez. A száraz hangzáshoz választhatsz a meleg és kövér RE-201 előerősítő hang, vagy az egyáltalán nem processzált tiszta jel között.

Továbbá tartalmazza az RE-201 eredeti rugós reverb hangzásának sztereó változatát is, valamint hall, plate, room és ambience típusokat is, sokoldalúsága további bővítése érdekében. Kifejező Warp és Twist effektek is rendelkezésre állnak, amelyek lehetővé teszik, hogy előadás közben egy lábkapcsoló megnyomásával a világűrbe repítsd a hangot.

Modern vezérlés

A vintage szív és lélek kiegészítéseként az RE-202 minden olyan modern funkcióval rendelkezik, amely egy fejlett delay pedáltól elvárható. Négy beépített memória alkalmazható a kedvenc hangzások tárolására és behívására, valamint további 123 memória érhető el MIDI programváltással. A Tap Tempo beállítás  is kéznél van, valamint a memóriaváltáskor kiválasztható Delay Carryover funkció. Lehetőség van a száraz jel elnémítására is, párhuzamos effektbeállításokhoz és stúdióhasználathoz. Kibővített vezérlés érhető el külső lábkapcsolókkal, Expression pedállal és MIDI-n keresztül, beleértve több paraméter egyszerre történő, valós idejű vezérlését is.


Boss RE-202 specifikáció

 • A legendás Roland RE-201 Space Echo élmény, egy modern funkciókkal rendelkező, korszerű delay pedálban
 • Effektek: digitális zengető/visszhang, elsősorban gitárhoz
 • Vezérlők: ki/be/wrap, memória/zengető, tap/twist lábkapcsolók; mód választó kapcsoló; mély, magas, reverb hangerő, repeate rate, intenzitás, echo hangerő szabályzók; memória, tap, input gombok; saturation, wow/flutter szabályzók
 • Egyéb: Többfejes szalagos visszhang hangzás, Twist effekt, 12 effekt mód
 • Kijelző: bekapcsolást jelző ledek
 • Audio csatlakozók: gitár bemenetek (sztereo), vonal kimenet (sztereo)
 • Egyéb csatlakozók: külső lábkapcsoló/expression pedál bemenet, midi ki-/bemenet, mikro USB-B
 • Tápellátás: BOSS-PSA AC adapter
 • Tartozék: adapter, gumilábak
 • Méretek: 192 x 133 x 52 mm
 • Súly: 0,86 kg
 • Opcionális: külön megvásárolható FS-5U, FS-6, FS-7 lábkapcsoló; FV-500H, FV-500L, EV-30, Roland EV-5 expression pedál

Boss RE-202 Hozzászólások

Hasonló termékek

TörlésKijelöltek összehasonlítása