Bemutatjuk a Zoom új MultiStomp MS-200D+ pedálját

2024. április 4.

A Zoom MS-200D+ a gyártó méltán népszerű, új generációs MultiStomp sorozatának a második modellje. Az első, a 2023 őszén bemutatott Zoom MS-50G+ volt, ami 100 gitáreffekttel és erősítő modellel büszkélkedhetett.

Ahogyan a típusnév is sugallja, ebben a standard gitárpedál méretű eszközben 200 overdrive és torzító hangzás lakozik, az enyhén cruncholó és booster hangzásoktól kezdve egészen a falbontó high-gain torzításokig bezárólag. Ezekből 152 új Zoom drive/distortion, 36 butik effekt emuláció és 12 már létező Zoom drive/distortion sound. Az alábbi videóban ebből kapunk egy kis ízelítőt...

Zoom MS-200D+ Multistomp gitár multieffekt

A pedál négy Cross Key navigációs kapcsolója már ismerős lehet a Zoom G2 Four vagy az említett MS-50G+ modellekből. A Cross Key kapcsolókkal könnyedén válthatunk lábbal is az effektek között, Memory Up, Memory Down kapcsolókkal a patchek között léphetünk le és fel, míg a Scroll Left, Scroll Right navigációs gombokkal egy patchen belül navigálhatunk jobbra és balra. Az LCD kijelző a kiválasztott effekt típusának függvényében – Overdrive, Fuzz, Booster, Preamp, Distortion – változtatja a színét, ami például sötét színpadon jól jöhet.

Zoom MS-200D+ Multistomp gitár multieffekt

A kijelző alatt négy többfunkciós Encoder (Paraméter) gomb áll rendelkezésünkre, ezekkel alapesetben az éppen betöltött effekt paramétereit – Gain, Bass, Treble, Volume – állíthatjuk. Ugyanakkor benyomva az Encoder gombokat elérhetjük az Add (effekt hozzáadása) és a Delete (effekt törlése) funkciókat. A Library gombot megnyomva lehetőségünk van az effektek közötti tallózásra, ha például egy patchen belül effektet akarunk cserélni. A Menu gombbal pedig hozzáférhetünk az MS-200D+ legkülönbözőbb beállításaihoz (BPM, Auto Save, Backlight, Output Volume, Battery Type stb.).

Zoom MS-200D+ Multistomp gitár multieffekt

A Zoom MS-200D+ pedálban 250 patch memóriahely áll rendelkezésünkre. Minden egyes patch 2 effektet tud tárolni, ez azt is jelenti, hogy a pedál egyszerre két effekt, pl. Booster + Drive használatát teszi lehetővé. Ugyanakkor, ha betekertünk egy nekünk tetsző drive hangzást, azt a rendelkezésünkre álló user patch memóriába elmenthetjük és a továbbiakban némi navigáció után ugyanúgy használhatjuk, mint a gyári effekteket. A mélyebb editálásban és új gitárhangzások keresésében segítségünkre van az iOS eszközökön futtatható Handy Guitar Lab applikáció.

Zoom MS-200D+ Multistomp gitár multieffekt

Az MS-200D+ pedált kromatikus hangolóval is ellátták, és itt a változó színű kijelző is segít a gyors és pontos hangolásban. A hangoló a standard gitárhangolás mellett a nyitott, vagy mélyebbre történő hangolásokat is támogatja. A Zoom MS-200D+ 2 darab AA elemmel, vagy 9 V-os tápegységgel (nem tartozék) üzemeltethető. A pedál hátoldalán egy USB-C port is helyet kapott, így számítógépről is kaphat 5 V tápfeszültséget és ezen keresztül történhet a firmware frissítés is. A masszív fémházban lakozó, USB-C tápellátással is üzemeltethető, párhuzamosan két overdrive-jellegű, testreszabható effektet is kínáló, könnyen kezelhető Zoom MS-200D+ megérdemli, hogy odafigyeljünk rá.

További Gitár effektért kattints ide, további Zoom Gitár effektért kattints ide

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása