Új kompakt zongora a Yamahától

2018. augusztus 7.

A Yamaha P121-es zongorát a Yamaha personal pianonak hívja, amelyre nincs megfelelő, találó fordítás, ezért mi azt gondoljuk, hogy magyarul a kompakt jelző a legmegfelelőbb rá.

 A hangszer érdekessége, és fő különbsége a hasonló Yamaha zongorákhoz képest, a billentyűzet mérete, pontosabban a billentyűk száma. A hagyományos standard kalapácsmechanikás digitális zongorákhoz képest 88 helyett csak 73 billentyűvel építik a P-121-et. Így, ha olyan zenész vagy, akinek fontos a kompakt méret, mert kicsi a szobád, nem szeretnéd, ha nagy helyet foglalna el, esetleg szeretnéd hordozni a hangszeredet, de nem mondanál le a kalapácsmechanikáról, akkor pl. Téged szólít ez a hangszer.  

Yamaha P121B

Általában, ha egy billentyűshangszer-gyártó gyártana egyel kisebb hangszert, mint a 88 billentyűs változat, akkor 76 billentyűs változatot gyárt. Akkor a P121 miért 73, miért nem 76? A Yamaha szerint azért (és egyébként más japán gyártó is gondolkodott így), a 73 billentyűs változat sokkal jobban bepakolható a japánban használt autókba.

Összefoglalva a P-121 egy remek is hangszer, hasonló tudással, mint a hasonló árban lévő társai, de azt a réteget célozza, akiknél nem fér el nagyobb zongora (volt nem egy olyan vásárlónk, aki mérőszalaggal jött be a boltunkba, hogy megmérje, el fog-e férni a digitális zongora a bútorai mellett, nekik ez a hangszer jól fog jönni)

A hangszer csomagolása alapból csak magát a hordozható zongorát tartalmazza (fekete vagy fehér színben), állványzatot, pedálkonzolt – ha szükség van rá - külön lehet vásárolni hozzá.

Yamaha P121WH

Specifikáció

Billentyűzet: 73-billentyűs GHS kalapácsmechanikás billentyűzet, matt fekete villentyűk
Hangszínek: 24 hangszín (zongora, elektromos zongora, orgona, stb.), Pure CF hangminta
Stílusok: 20 ritmus (dob és basszus)
Stílus vezérlők: -
Polifónia: 192
Kompatibilitás: -
Effektek: zengető, chorus
Dalok: 24 hangszín demo 50 zongoradarab, 1 felhasználói dal
Dalfelvevő: 1 dal, 2 sáv
Adattároló: -
Funkciók: transzponálás, finomhangolás, metronóm, oktáv váltó, Dual (két hangszín megszólaltatása egyszerre), Split (billentyűzet két külön hangszínen megszólaló szekcióra osztása), Duo (billentyűzet két egyforma szekcióra osztása, közös tanuláshoz)
Kijelző: -
Hangszóró: 2x  7 Watt, 2x 12 + 2x4 cm hangszórók
Vezérlők: -
Kontroller bemenetek: zengető pedál bemenet (pedál tartozék), pedal unit csatlakozó (külön megvásárolható 3-pedálos konzolhoz)
Analóg csatlakozók: 1 fejhallgató kimenet, AUX out (vonal kimenet, pl. tovább hangosításhoz, felvétel készítéséhez)
Digitális csatlakozók: USB To Host (zongora-számítógép csatlakoztatás)
Egyéb: Intelligent Acoustic Control, Stereophonic optimizer, Sound Boost
Méret: 1114 x 295 x 166 mm
Súly: 10 kg
Tartozék: kottatartó, lábkapcsoló, hálózati adapter
Bővíthetőség: L-121 zongora állványzat, LP-1, pedálkonzol, lábkapcsolók (pl. FC3A, FC5), Wireless MIDI Adaptor UD-BT01, puhatok (SC-KB750)
Szín: fekete (B:Black) vagy fehér (WH: White)

 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása