Tudnivalók a jelenlegi „érdekes” helyzetben!

2020. március 23.

Folyamatosan arra számítunk, hogy a készletek elfogynak, és a gyártók egy ideig nem tudják pótolni őket. Egy friss példa: az összes népszerű Yamaha szinti és zongora elfogyott az európai raktáron, azt kell mondjuk, hogy ami készletünkön van, azt tudjuk csak adni, egészen áprilisig. Vagy pl. Az Ernie Ball gyár bezárt, a nagykernél is végesek a készletek, így ezek is el fognak fogyni. Sajnos van esély ilyen helyzetre, több gyártó esetén. Javaslatok, tippek:

Javasoljuk, hogy olyan terméket rendelj, ami van nálunk raktáron. Természetesen, ha a raktáron lévő készletből nem találsz magadnak szimpatikusat, akkor nyugodtan rendelhetsz raktárunkon nem lévő terméket is, mindent megpróbálunk nagyon gyorsan berendelni, jelen pillanatban még ömlik be az áru hozzánk. De ha hezitálsz több termék között, akkor preferáld a raktáron lévőt. Ha egy termékről tudjuk, hogy hosszabb távon nem lesz elérhető, akkor a termék nevébe a „Hiánycikk” szót beírjuk, pl. DGX-670WH. Ilyen termék rendelése esetén hosszabb, többhetes átfutásre számíts. (ezt a jelölést is igyekszünk naprakészen tartani, de nem egyszerű, mert napi szinten változik. 

Hogy tudod ellenőrizni, hogy valami van-e a raktárunkon?*

Ha termék kategóriában állsz (pl: „elektromos gitár”), akkor a bal oldalon (számítógépen) vagy felül (mobiltelefonon) van egy szűrő, ott az egyéb szűrések között van egy olyan szűrés, hogy „Raktáron”. Ez leszűkíti a kategória kínálatát a raktáron lévő termékekre.*

Számítógépen így néz ki a kategórián belüli szűrő:

Raktáron kategória

Okostelefonon pedig így:
Itt kell kiválasztani a szűrőt:

Raktáron Mobil 1.

Eztuán feldobja a szűrési lehetőségeket, itt kell kiválasztania a "Raktáron" szűrőt, és alul pedig a "Termékek megjelenítése" gombot alul.   

Raktáron mobil 2

Termékek lapján is látszik, ha van raktáron

Ha egy adott terméket nézel, akkor ha a termék mellé, az ár fölé az van írva, hogy „Raktáron! Rendeld meg, és egy munkanapon belül feladjuk Neked!”, akkor tudjuk azt mondani, hogy azt tudjuk jó eséllyel gyorsan szállítani, személyesen átadni (amíg nyitva tartunk)*

 Raktáron adatlap

 

*Nem teljesen pontosak a fenti információk, mert egyrészt vannak olyan termékek, amelyek annak ellenére, hogy nem mutatja a rendszer, mégis vannak raktáron (nincsenek még bevételezve), vagy épp a napokban érkeznek. És olyan is van, hogy valamire azt mutatja a rendszer, hogy van raktáron, de mégsincs, mert félre van téve, már megrendelték, számlázás alatt van, stb. A helyzet fokozódik, de most még ömlik be az áru, a fenti tanácsok csak általános információk.

Igyekszünk a legjobban átvészelni ezt a korszakot, ami most kicsit bizonytalan, de kérjük a türelmedet, rajtunk nem fog múlni, hogy jól, gyorsan dolgozzunk!

Áremelkedés*

A jelenlegi árak, gyártótól függően 310-335 Ft/€ árfolyamon lettek vagy általunk vagy a forgalmazók által kalkulálva. Van olyan forgalmazó, aki már most visszavonta az összes árlistáját, és erre sajnos minden terméknél számítani lehet. Igyekszünk mi is lépésekben átárazni a termékeket, de általánosságban az áremelésre számítani lehet.

*2021-es frissítés: a korábbi 310-335 Ft/Euros árakat már senki nem tudta tartani, bár érdekes módon, 2020-ban nagyon sok forgalmazó, nagyon korrekten, nem emelt árakat. 2021. elején már sok gyártó emelte árait, de ez a piacon mindig lassabban érvényesül, a korábbi, olcsóbb beszerzésű készletek fogyásával folyamatos, még leglább 5-6%-os áremelkedésre mostanában is számítani lehet. Ami még rontani fog az árakon, az a szállítási költség drasztikus emelkedése, már a belföldi szállító partnereink is jelezték áremeléseiket, de nemzetközi, pl. konténeres szállítások is óriásit drágultak. Plusz, az Angliából érkező szállítmányok (pl. Tanglewood, D'Addario) január 1-től vámkötelesek, ez is fog eredményezni drágulást. 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása