Roland HP-603A

2018. június 28.

A HP603A digitális zongora erőssége a kitűnő kalapácsmechanika, amely kategóriájában az egyik legjobb, a kiváló SuperNatural zongorahangszín, a Bluetooth kapcsolódási lehetőség, amellyel (az „A” jelzésnek köszönhetően – szemben a korábbi jelzés nélküli modellel) már audio is stremelhető a zongorába vezeték nélkül, azaz lejátszhatod a zongorán a kedvenc zenédet, amelyre rázongorázhatsz.

Kompakt otthoni zongora, világklasszis hangzással

A Roland 1972 óta fáradhatatlanul dolgozik a digitális zongora tökéletesítésén és az új HP zongorák most minden korábbinál közelebb hozzák a felhőtlen zongorajáték élményét. A HP zongora filozófiája mögött meghúzódó célkitűzés mindvégig egy olyan hangszer létrehozása volt, amely a koncertzongoráktól megszokott hangzást és játékérzetet adja vissza otthoni környezetben úgy, hogy közben a hangszer formavilága, színe és hangszóró rendszere alkalmazkodik az egyéni igényekhez. A HP603 digitális zongorát a méltán elismert SuperNATURAL Piano Modelling technológia legújabb verziójával vértezték fel. A hangszer strapabíró, különleges billentyűzete fa és speciális műanyagok kombinációjából épül fel és ennek köszönhetően tökéletes játékérzetet nyújt. Ez a modern rózsafa, modern fekete és fehér színben megvásárolható, klasszikus vonalvezetésű, kompakt hangszer igazi gyöngyszeme lehet otthonának.

SuperNATURAL Piano modellezés az életteli, gazdag zongorahangzáshoz

Roland HP-603A CR digitális zongora

A legtöbb digitális zongorán egy felvett zongora hang szólal meg, amikor leütünk egy billentyűt. Ezzel szemben a SuperNATURAL Piano technológia a felvett hang visszajátszása helyett, újra létrehozza a zongora hangot. Ez a különleges hangmodellezés végigkíséri az akusztikus zongorákra jellemző hangkeltés teljes folyamatát, beleértve a különböző hangok kombinációjából adódó eltérő rezonanciákat és a zongora alkotórészeinek egymásra hatását. Ennek eredménye az a komplex, felhangokban gazdag hangzás, ami minden pillanatban érzékenyen reagál a játékra. Ez szimplán hangminták használatával nem valósítható meg. Nem ugyanaz hallgatni egy felvételt vagy részt venni az elkészítésében.

Koncertzongora hangzás fejhallgató keresztül is

A digitális zongorák egyik legnagyobb előnye, hogy fejhallgatót is használhatunk a gyakorláshoz. Sok digitális zongora esetében azonban szegényesebb hangzás tapasztalható a fejhallgatón keresztül, noha egy jó minőségű fejhallgató rendkívül tiszta és részlet gazdag megszólalásra képes. A Roland zongorákba beépített Headphones 3D Ambience effekt úgy optimalizálja a fejhallgatón keresztül megszólaló hangot, mintha az közvetlenül a zongorából érkezne. Ezáltal kompromisszumok nélkül, nyugodtan gyakorolhatunk bármelyik napszakban anélkül, hogy az zavarná környezetünket.

Speciális billentyűk

Az akusztikus zongorák fából készült billentyűi az impozáns megjelenésen túl a játékérzethez is hozzájárulnak. Egy digitális zongora esetében azonban nem előnyős, ha a billentyűk tömör fából készülnek, hiszen a fa rendszeres karbantartást igényel. A HP603 vadonatúj billentyűzete a természetes fát kombinálja speciális műanyagokkal, kihasználva mindkét világ előnyös tulajdonságait. A billentyűk oldallapjai fából készülnek, ami tömör és esztétikus megjelenést kölcsönöz, miközben a masszív belső műanyag szerkezet hosszú évekre garantálja a megbízható működést anélkül, hogy közben bármilyen karbantartást igényelne. A konstrukció további előnye, hogy lényegesen kevesebb zajt kelt játék közben, ami nem mellékes szempont az éjszakai gyakorlásnál.

Az akusztikus zongoráknál megszokott játékérzet

Roland HP-603A CB digitális zongora

A kinézet és tapintás mellett a billentyűk működése is rendkívül fontos. Minden egyes billentyűhöz tartozik egy frontoldali vezető tüske. Ez egyrészt stabilizálja a billentyűk függőleges mozgását, másrészt megakadályozza az oldalmozgásokat és az ebből adódó zajokat glissando játéknál. Mivel a HP603 a Roland legújabb zongora hanggenerátorát használja, a billentyűk érzékelő rendszerét is ehhez kellet igazítani, hogy ezáltal a megszólaló hang és a billentyűk működése teljes összhangba kerüljön. Végül, de nem utolsó sorban említést érdemel a billentyűk speciális borítása is, amely tökéletesen visszaadja az ébenfa és elefántcsont kinézetét és tapintását, valamint azok nedvesség elnyelő képességét is, így játék közben az ujjak nem csúszkálnak a billentyűkön.

Okostelefon vagy tablet csatlakoztatása technológia Bluetooth® -on keresztül és zenei alkalmazások használata a hatékony tanuláshoz

Az okostelefonok és táblagépek korában a hagyományos zongoratanulás számos új lehetőséggel egészülhet ki. A megszokott, kézzel fogható kották használatán túl a HP603 lehetővé teszi a digitális világ nyújtotta lehetőségek kiaknázását is. A PiaScore iOS alkalmazás például ingyenes hozzáférést biztosít 70,000 klasszikus zenei kottához. Ezeket a digitális kottákat megjeleníthetjük az iPad/iPhone képernyőjén és a zongora pedál lenyomásával is lapozhatjuk játék közben.
* A Bluetooth® használatot csak meghatározott országokban értékesített hangszerek biztosítják.

Elegáns megjelenés, klasszikus vonalvezetés, időtlen hangzás

Roland HP-603A WH digitális zongora

A HP603 digitális zongora a legfejlettebb technológiákat tartalmazza, miközben megjelenés terén ragaszkodik a hagyományokhoz és szem előtt tartja a mai modern életvitelt is. A hangszer klasszikus megjelenése helytakarékos méretekkel párosul a három féle szín (modern rózsafa, modern fekete és fehér) pedig lehetővé teszi az otthoni környezethez leginkább illő hangszer kiválasztását. Miután a hangszer a helyére került a bekapcsoló gombhoz sem kell többet hozzányúlnunk - elég csak felnyitni a billentyű tetőt és máris kezdődhet a zongorázás.

A hangszer kapható modern fekete, modern rózsafa és fehér színben is.

További Roland billentyűs hangszerek

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása