Rode Wireless Go

2019. április 5.

A Rode megalkotta a világ legkisebb vezeték nélküli rendszerét, a Wireless Go-t. A 31 grammos adó és ugyanilyen „nehéz” vevő pedig szintén világbajnoknak tűnik, legalábbis ami a könnyű hordozhatóságot, kompaktságot illeti.

A szett adója gömbkarakterisztikás csíptetős kondenzátoros mikrofonként is üzemel, de ha külső mikrofont szeretnél rá csatlakoztatni, annak sincs akadálya, van erre szolgáló Jack bemenet. A vevő szintén egy kicsi, kompakt 31 grammos készülék, amelyet a DSLR kamera vakupapucsába helyezhetsz, vagy csíptetheted ruhára, pántra, stb.

Rode Wireless Go

A rendszer a digitális, 2,4 GHz-es sávban operál, amelynél előfordulhat, hogy a Wi-Fi hálózatok bezavarják, de mégis sokkal stabilabb, mint pl. az URH sávok, mert ott pl. előfordul, hogy egy adott sávon üzemelő mikrofon szett működik például Pécsen, de nem működik például Egerben, mert a helyi adótornyok bezavarják. Ebből a szempontból a digitális adó-vevők, így a Wireless Go is, stabilabbak, de azért a Wi-Fi-re figyelni kell.

A gyártó állítása szerint akár 70 méteres távon is használható a szett, ha a vevő és az adó rálátnak egymásra. Az adó és vevő akár 8 órán át is üzemel (BTW az adó és a vevő akkumulátoros, USB-n tölthető)

A szett, a könnyű súlyának köszönhetően elsősorban vloggereknek, filmeseknek, riportereknek, sportolóknak ajánlott.

A termék hamarosan kapható lesz, ahogy megtudjuk az árát, a Wireless Go adatlapra fel is visszük

További Rode vezeték nélküli mikrofonok
További vezeték nélküli mikrofonok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása