RCF Ayra Pro

2019. április 23.

Az RCF Ayra stúdió monitorok utódjaként hamarosan megjelenik az Ayra Pro széria, amelyről még csak félinformációink vannak, de az már biztos, és ennek igen örülünk, hogy a Firphase szűrőt - most először stúdió monitorok esetében - tartalmazni fogják az új modellek.

Az ilyen monitor hangfalak esetében létfontosságú a tiszta, érthető, akusztikus hangkép, akár a stúdiódban használod, akár broadcast célokra, akár otthoni zenehallgatásra. Az Ayra Pro monitorok bass reflex portja előre néz, azaz nem a hátsó falak felé tolja az energiát, így egyúttal remek választás, ha falba kell építeni, például egy kávézóban.

RCF Ayra Pro

A mély hangszóró kompozit üvegszálas membrán kónusza megfelelő rugalmassággal és csillapítással bír, hogy a hangszóró masszív és strapabíró legyen

A D osztályú végfokok nagy teljesítmény mellett is alacsonyan tartják a torzítás mértékét, a beépített limiter pedig véd a túlvezérlés ellen, ami tönkre tehetné a hangszórókat.

Csatlakozók terén is jól el van látva az Ayra Pro, van szimmetrikus Jack és XLR bemenete, aszimmetrikus RCA bemenete, így használhatod számítógépes interfész, billentyűs hangszer, DJ vagy audio keverő hangosításához. A hangfalak hátulján, a csatlakozók és a hangerő vezérlőjén kívül helyet kapott még egy +1/-1 dB magas kiemelő/vágó és egy +2/-2 dB mélykiemelő/vágó kapcsoló is, így a környezethez még inkább testre szabhatóak a hangfalak.

RCF Ayra Pro

A legérdekesebb újítás az, hogy ezekben a stúdió monitorok hangfalakban van FiRPHASE szűrő, amely a különböző hangfrekvenciákra jellemző eltérő késéseket egyenlíti ki. Az így korrigált hangképre nagyobb kiegyenlítettség jellemző, amely érzetben úgy jelentkezik, hogy természetesebb érezzük a hangzást, és hosszabb távon kevésbé fárad el a fülünk a zenehallgatásban.

Már rendelhető az 5”-os, 6”-os, 8”-os méllyel szerelt változat és vélhetően hamarosan lesz 10”-os hangszóróval szerelt sub is.,

További stúdió monitorok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása