Öthúros Fender MonoNeon Signature Jazz Bass

2023. január 10.

MonoNeon, azaz Dwayne Thomas Jr., aki Prince utolsó basszerosa volt, és olyan zenészekkel játszott együtt, mint Bootsy Collins, Jacob Collier és Nas, sokak szerint napjaink egyik legjobb basszusgitárosa.

A Fender signature modelljei által mindig is igyekezett tisztelettel adózni a különböző zenei stílusok úttörői előtt. Eme úttörők egyike a basszusgitáros MonoNeon, akinek sajátos öltözködési és játékstílusa kellőképpen harmonizál egymással. A védjegyévé vált fluoreszkáló ruhadarabok és kiegészítők pedig bármelyik buli színes, világító pálcikáival versenyre kelhetnének. A MonoNeon nevével ellátott új signature basszusgitár külseje rikító sárga finish-ének és narancssárga koptatólapjának köszönhetően minden tekintetben lépést tart a megalkotását inspiráló zenész megjelenésével.

 

Fender MonoNeon Jazz Bass V, MN, Neon Yellow

 

MonoNeon egyike generációjának leginnovatívabb basszusgitárosainak” – nyilatkozta Justin Norvell, a Fender márka termékekért felelős ügyvezető alelnöke. „Szorosan együtt dolgoztunk vele azon, hogy egy olyan hangszer születhessen, mely nemcsak külsejében képviseli az általunk ismert személyiséget, hanem egyben MonoNeon funk-inspirálta játékstílusát is megtestesíti.”Fender MonoNeon Jazz Bass V, MN, Neon Yellow

Az új öthúros basszus égerfa teste fényes neonsárga poliuretán lakkozást kapott, fej és a koptatólap pedig neon narancssárga színben pompázik. „Ez a két szín a kedvencem, mert tetszik, ahogyan az építőmunkások kinéznek az autópályán, ők inspirálták ezt a színösszetételt – mondta MonoNeon. A modern „C” profilú, egy darabból készült hőkezelt juharfa nyakra változó rádiuszú (10"-14") égetett juhar fogólap került 22 médium jumbo érintővel. A pozíciójelölők elegáns téglalap alakú gyöngyház berakások, a nyak szélessége a csont felső nyeregnél 47,6 mm, míg hangszer skálahossza 34” (86,36 cm).

 

Fender MonoNeon Jazz Bass V, MN, Neon Yellow

 

A pickup szekcióban egy pár Custom Fireball 5-string Bass Humbucking hangszedő szállítja a vastag, ütős mélyeket, míg egy 18 V-os aktív előerősítő és a háromsávos EQ gondoskodik arról, hogy a basszeros rugalmasan, a legkülönbözőbb stílusokhoz tudjon ideális hangzást kihozni a hangszerből. A negyedik poti természetesen egy hangerő, és egy apró kapcsolóval lehet az aktív és passzív mód között váltani.

A szerelvények terén sem szerénykedik MonoNeon signature hangszere. A Fender HiMass™ húrláb kiváló rezonancia átvitelt és hosszú hangkitartást garantál, és persze aranyszínű, ahogyan a nyitott mechanikás hangolókulcsok és a gitár minden fém összetevője, mindez meglehetősen egyedi megjelenést kölcsönöz az új Jazz Bass-nek. Az még egy újabb csavar a történetben, hogy bár MonoNeon balkezes gitáros, de a nevét viselő modell jobbkezes, vagyis megfordítva játszik rajta. Ennek persze „örülnünk kell”, hiszen így a jobbkezes basszerosok is gond nélkül vásárolhatnak egy ilyen világító sárga Jazz Bass-t.

További basszúsgitárokért kattints ide, további Fender basszusgitárokért kattints ide

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása