Line 6 Powercab 112 és 112 Plus

2018. április 16.

Ahogy egyre több gitáros használ komoly multieffektet, egyre nagyobb az igény arra, hogy ne a hagyományos fej+láda vagy kombó formátumú erősítőre vezessék az effekt jelét, hanem egyenesen a hangtechnikába. Ezzel néha az a gond, hogy sok helyen nincs megfelelő hangtechnika, illetve, ha az a ritkább eset van, hogy van hangtechnika akkor is jó lenne kontrollnak egy hangfal. Erre a problémára nyújt megoldást most már a Line6 is, amely csatlakozott azon – egyelőre kevés – gyártók sorába, akik gitáreffekthez aktív gitárládát ajánlanak.

Erre a problémára korábban megoldás volt a Laney IRT-X hangfala, és a korábbi cikkünkben bemutatott Headrush FRFR-112 is. A 2018-as frankfurti hangszerkiállításon a Line6 is bemutatta aktív ládáit.

Mindkét láda 12”-os gitárhangszórókkal és 1” driverrel van szerelve, amely elé elég, ha bekötöd a multieffektedet, modelleződet, erősítő szimulátor pedálodat. 6 hangszóró modell + a száraz változat közül választhatsz hangkaraktert.

A 112 Plus változat tartalmaz egy 2” LCD kijelzőt, 128 preset helyet, MIDI be- és kimenetet, AES/EBU és L6 Link digitális csatlakozót, másodlagos kimenetet és USB interfészt.

A súly mindössze 16 kg, ami kényelmesen szállíthatóvá teszi a ládát, az XLR kimenetet pedig lehet csatlakoztatni meglévő hangtechnikához.

Line6 Powercab

Az USB porton keresztül (Plus-os változat) 16-bit, 44,1/48 kHz felbontású hangmintát lehet rögzíteni, PC-n, de akár iOS készüléken is (Apple Camera Connection Kit szükséges hozzá)

A Plus-os változaton a digitális csatlakozók tudják fogadni az effektet digitális jelét (ha van az effekteden digitális csatlakozás), így a késés és a zajszint még kisebb.

A termék a cikk írásakor (2018.04.16) még nem volt kapható, de vélhetően hamarosan érkezik a budapesti boltunkba is.

Line 6 Powercab 112 és 112 Plus

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása