Laney CUB212R csöves gitárkombó

2017. január 10.

A Laney CUB212R a rendkívül népszerű, teljesen csöves CUB12R gitárkombó nagy testvére. Ez az erősítő egyetlen csatornájával alkalmas a gyönyörű tiszta gitárhangtól kezdve a kellemesen crunchos, vagy erősen túlhajtott hangzásig bezárólag minden gitár sound megszólaltatására.

Laney CUB-212R csöves gitárkombóKlasszikus brit design

Bár vannak gitárosok, akik a nagyobb, több csatornás erősítőket preferálják, megvan a szépsége annak a hangnak, amit egy ilyen egycsatornás, kisebb teljesítményű erősítőből hozhatunk ki.

Laney CUB-212R csöves gitárkombó

A Gain poti a kristálytiszta hangtól a klasszikus szóló hangig terjedő intervallumban szabályoz, és ez 15 W teljesítménynél még nem igen zavar senkit. De ha igazán meg akarjuk dolgoztatni a végcsöveket, akkor a "

Ebben a klasszikus kombóban is 2 db EL84 végcső és 3 db ECC83 előerősítő cső dolgozik. A háromsávos EQ, főhangerő, Tone, Gain, Reverb potik segítségével a tiszta, meleg gitárhangtól kezdve a finom crunhos, vagy durva overdrive-os hangzásig bezárólag minden klasszikus gitár soundot előállíthatunk, amire csak szükségünk lehet.

Egyedi tervezésű hangszóró

Laney CUB-212R csöves gitárkombó

A CUB212R két 12 inches, egyedi tervezésű HH hangszórónak ad otthont, amit kifejezetten a Laney számára készítettek azzal a céllal, hogy ezek az erősítők a karakterükhöz minél optimálisabban passzoló hangszórót kapjanak.

2x12" konfiguráció a több mély hang érdekében

Nincs nagy különbség a CUB12R és a CUB212R belső felépítése között. Azonban a CUB212R esetében a második 12 inches hangszóró megléte jelentősen több mély hangot tesz lehetővé, nagyobb felületen szól a 15 W teljesítmény, így a hangerő érzet is megnövekszik.

Egyéb extrák

Ha egy nagyobb cuccot szeretnénk összerakni, akkor további külső ládákat is köthetünk a CUB212R külső hangszóró kimenetére. Próbálkozhatunk 2x12-es, vagy akár 4x12-es ládával, hiszen ekkor még nagyobb felületen szól a 15 W teljesítmény.

A klasszikus hangzású beépített zengető növeli a CUB212R hangjának vintage jellegét. Az opcionálisan megvásárolható FS1 lábkapcsolóval távolról is kezelhetjük zengetőt.

A kedvenc effekt pedáljainkat is csatlakoztathatjuk a kis Laney-hez a hátsó panelen elhelyezett Effect Loop aljzatok segítségével.

Döntsd hátra!

Az egyik visszatérő probléma az "egyenes" tervezésű kisebb kombók és hangfalak esetében, hogy a hang, mintegy elmegy a lábunk mellett, és nem nagyon közelít a fülünk felé. Ha nincs "direkt" összeköttetés a hangforrás és a fülünk között, akkor nem tudjuk kellőképpen kontrollálni a hangzást. Sokan ezt különféle erősítőállványok alkalmazásával orvosolják, azonban ennél a kombónál erre nincs szükség. Az erősítő aljára szerelt fém lábat lehajtva hátrafelé megdönthetjük a kombót, és így minden külső eszköz nélkül már megfelelően hallhatjuk saját játékunkat a színpadon.

Összegezve

Ez a könnyen szállítható, nagy tudású kis erősítő tipikus brit stílusú Laney sound-ot produkál, rendkívül széles palettán. Kategóriájában a felszereltsége is kiválónak mondható, összehasonlítva más full csöves, 2x12-es kombókkal, az ára is kedvező.

Gitár erősítő árak

Laney gitárerkombók, erősítő árak
Összes gitárkombó, gitárerősítő ár

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása