Cort X500

2018. július 17.

Amikor a Cort teljesen átdolgozott X sorozata debütált, bemutatkozott a zászlóshajó, a testen átmenő nyakú, számos csúcskategóriás jellemzővel felruházott X500 modell is.

Cikk forrása: Zenész Magazin

Habár az X500 alapvetően agresszív metal stílusokra készült, ez a gitár eléggé sokoldalú ahhoz, hogy más stílusokban is nagyszerűen teljesítsen. A gitár tervezésénél a zenekaron átszóló erőteljes hangzás és a mai, legmodernebb külső jegyek pontos egyensúlyára törekedtek, és ez maradéktalanul sikerült is.

Cort X500 OPJB elektromos gitár

A X500 csúcskategóriás jellemzői közül először a mocsári kőris test felső és alsó szárnyának különleges mintázatát említenénk, ami szépen átlátszik az áttetsző lakkozáson. A pehelykönnyű test meglepően ütős és feszes hangzást produkál, hangsúlyozott felső-középtartománnyal. Ami a gitár hangkitartását illeti, semmilyen más nyakillesztés nem produkál olyan sustaint, mint a testen átmenő nyakú konstrukció. Ennél szilárdabb nyakillesztés nem létezik, hiszen a test lényegében a nyak folytatása. A finoman ívelt test-nyak átmenet valóban ideális a villámgyors játékra a fogólap teljes hosszában. Az ötrétegű juharfa-panga panga nyak is része ennek a stabilitásnak, sima felülete szinte inspirál a gyors riffekre, és a legmagasabb fekvések is könnyen elérhetőek. A játékkényelmet tovább fokozza a gitár különleges „U” profilú nyaka és a változó rádiuszú fogólap.

Cort X500 OPTG elektromos gitár

Az X500 EMG® hangszedői erőteljes hangzást nyújtanak, és garantálják, hogy a minden egyes hang jól hallhatóan szólaljon meg.  A kerámia mágnesnek köszönhetően az EMG 60 tökéletes magas átvitellel és hatalmas kimenő jellel dicsekedhet. Ez a hangszedő világos és karakteres hangot biztosít, és kiválóan működik a nyaki pozícióban. A húrlábnál a forradalmian új EMG 81 dolgozik, ami a precíz tervezésnek köszönhetően hihetetlen mennyiségű magasat szállít, éles, átható hangzást és hosszú lecsengést produkál.

EMG60-81

Kifinomultsága ellenére az X500 mégis rendelkezik azzal az egyszerűséggel, amit a gitárosok kedvelnek. Az „egy hangerő, egy hangszín, háromállású pickup-váltó” kombináció világos és olyan egyszerű hogy a gitáros kizárólag a játékra koncentrálhat.

A Floyd Rose® Special Tremolo rendszer kiiktatja a hangolódási problémákat, és plusz lehetőséget teremt a zenei elképzelések megvalósítására. Az X500 két natúr színben készül: Open Pore Trans Grey és Open Pore Jean Burst (nyitott pórusú áttetsző szürke és nyitott pórusú áttetsző égetett kék). A fogólap fehér szegélyezése, fekete szerelvények és a zárt, öntött hangolókulcsok teszik teljessé a hangszer esztétikáját.

További érdekességek a szériában: az X500 legyezőbundos, 7-húr változata, Star Dust Black és Star Dust Green színekben, valamint az olcsó X1 modell utódja, az X100, Open Pore Black Cherry Burst, Open Pore Black és Open Pore Black Burst színekben. 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása