Boss Waza Craft CE-2W Chorus gitárpedál

2016. december 4.

Az új Waza Craft CE-2W Chorus prémium kategóriás analóg pedált kizárólag Japánban készítik, gyártását az első kórus effektpedál megszületésének 40. évfordulója alkalmából kezdte meg a Boss.

A Roland - a Boss anyavállalata - 1975-ben mutatta be a JC-120 Jazz Chorus erősítőt, amit a mai napig is gyártanak. Ebben az erősítőben alkalmazták először a "Dimensional Space Chorus" effektet, ezt a jellegzetes, nagy kiterjedésű modulált hangzást. A következő évben megjelenő CE-1 Chorus Ensemble ugyanezeket, a Jazz Chorus-ból megörökölt analóg kórus és vibrato áramköröket tartalmazta. Ez nem csak a Boss első effekt pedálja volt, hanem a világ első kórus effektje is, amit pedál formában gyártottak!

Boss CE-2W Waza Craft gitár chorus effekt

Három évvel később egy olyan, kisebb méretű pedálba pakolták bele a Boss újítását, ami a mai napig is otthont ad a Boss effekteknek. Ez volt a CE-2 Chorus, és bár ez a pedál már elemmel működött, csak mono kimenete volt. A Boss klasszikus fejlesztése idén ünnepli 40. évfordulóját, ebből az alkalomból készült el a Waza Craft CE-2W pedál, amely az eredeti analóg Chorus pedálok legendás hangzását kelti életre.

Boss CE-2W Waza Craft gitár chorus effekt

Az ünnepi alkalomból megjelenő Waza Craft CE-2W Chorus prémium kategóriás analóg összetevőinek és old-school BBD áramköreinek köszönhetően tökéletesen reprodukálja a CE-1 és CE-2 hangzását. Standard módban az autentikus CE-2 hangzást élvezhetjük, most először sztereóban. A CE-1 módban az eredeti pedál kórus és vibrato hangzását halljuk, de ameddig az eredeti pedálon csak egy potméterrel, egyszerre volt szabályozható a kórus effekt intenzitása és mélysége, most erre két külön poti áll rendelkezésünkre.

További Boss gitáreffekt árak, további gitáreffekt pedál árak

Az eredeti cikk a Zenész Magazinban jelent meg.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása