Boss VE-500 ének multieffekt, gitárosoknak

2018. augusztus 29.

A többi gitároshoz hasonlóan bizonyára Te is sok időt töltesz a megfelelő erősítők és pedálok kiválasztásával, hogy megtaláld saját, személyes hangzásodat. Azonban, ha énekelsz is a zenekarban, már megtapasztalhattad, hogy az elképzelt énekhang megformálása nem mindig egyszerű feladat - ez mostantól a múlté. A fejlett VE-500 Vocal Performer rendelkezik minden fontos tulajdonsággal, hogy lenyűgöző énekharmóniákat és effekteket szólaltass meg a színpadon, ráadásul kispedál méretben a pedalboard többi effektje közé illesztve.

 

A professzionális hangminőségnek és kiváló BOSS DSP processzornak köszönhetően a VE-500 kifinomult énekharmóniákat képes megszólaltatni, a hangmagasság korrigálására szolgáló funkciók pedig automatikusan követik a gitáron megszólaltatott akkordokat. A Vocal Performer magába foglal egy hatékony Vocoder-t, a hang megformálásához szükséges alapvető eszközöket, valamint világklasszis Reverb, Delay és Modulation effekteket és olyan speciális effekteket is, mint a torzító, szűrő stb. A programozható memóriáknak köszönhetően a kedvenc beállításokat azonnal be lehet hívni bármelyik dalhoz vagy stílushoz. Csúcsminőségű énekhang-processzálásával a VE-500 tökéletesen illeszkedik minden gitáros-énekes pedalboard-jába a többi gitáreffekt közé.

Minden szükséges eszköz az énekléshez a pedalboard részeként

Boss VE-500 ének multieffekt

A hang mélyreható megformálásának képességével, a VE-500 egy professzionális eszköz az énekhang sokszínű processzálásához az árnyalatnyi módosítástól a drámai hatásokig, a mai modern hangfelvételeken hallható csúcsminőségű effektekkel. Az új fejlesztésű harmónia-és hangmagasság-generátorral egyszerűen gazdagítható az énekhang harmóniákkal és más megoldásokkal.

Kispedál méretének köszönhetően a VE-500 egyszerűen beilleszthető bármilyen pedalboard-ba - a harmónia-, hangmagasság- és vocoder-funkciók eléréséhez a gitár egyszerűen csatlakoztatható a hangszerbemenetre, miközben a Thru kimeneten keresztül a száraz gitárjel küldhető el a többi pedálra. A VE-500 sztereó XLR kimeneteiről a processzált énekhang közvetlenül küldhető ki egy keverőerősítőre, színpadi monitorra vagy felvevőkészülékre.

Automatikus többszólamú harmóniák a gitárral vagy MIDI-n keresztül meghajtva

Boss VE-500 ének multieffekt

Szeretnél jó háttérvokálokat a zenekarban? A VE-500 tökéletes megoldás, hogy lenyűgöző énekharmóniákkal gazdagítsd a dalokat. Az automatikus harmóniagenerátor a BOSS fejlett jelfeldolgozásával felismeri a gitáron megszólaltatott akkordokat és hangnemet és ezek alapján valós időben, az éneklés közben hoz létre természetes megszólalású két-vagy háromszólamú harmóniákat. Ha szükséges, a VE-500 különböző harmóniamódjaival a hangnemek tekintetében összetettebb dalokhoz is hozzá lehet igazítani a harmóniákat. A harmóniagenerátor MIDI-n keresztül is meghajtható (a VE-500 MIDI vagy USB bemeneteiről), így tökéletesen intonáció érhető el élő harmóniákhoz egy MIDI billentyűzettel vagy DAW alapú kíséretsávokkal.

Lenyűgöző énekeffektek

A VE-500 számos beépített énekeffektet tárol, szerkeszthető paraméterekkel az elképzelt énekhangzás megformálásához. Ráadásul a rugalmas effektcímzési lehetőség lehetővé teszik az élő és harmonizált énekhang processzálását együtt vagy külön is. Az Enhance szekció Compressor, De-esser és EQ effektjeivel tovább csiszolható a hangzás, majd a két dedikált Reverb/Delay szekcióval alakítható ki az énekhang végső formája. Négy független effektgenerátor használható, rengeteg elérhető effekttípussal. A hangzás megfűszerezhető egy kis Chorus, Flanger vagy Tremolo effekttel, hozzáadható némi Reverb vagy Delay, de olyan markánsabb effektek is kéznél vannak, mint a Distortion, Radio Voice, Ring Mod, Slicer, Filter stb. - határ a csillagos ég!

A kreativitás kibontakoztatása a beépített Vocoder használatával

A VE-500 másik fantasztikus tulajdonsága a hatékony Vocoder funkció, amely a BOSS egyedi és innovatív a VO-1 Vocoder pedáljából származik. Játék közben a csatlakoztatott mikrofonról érkező énekhanggal alakítható át a gitárhang a modern zenei stílusokban használt legkülönbözőbb színezetű hangzásokká. Hagyományos talk box hangzások megszólaltatása is lehetséges, így a klasszikus "szájgitár" hangzása csövek és egyéb kiegészítők nélkül is azonnal elérhető.

Precíz intonáció vagy speciális effektek megszólaltatása automatikus hangmagasság-korrekcióval

A VE-500 külön szekcióval rendelkezik a hangmagasság korrigálásához a gitárral vagy MIDI-n keresztül, hasonlóan a harmóniafunkcióhoz. Ezzel egyszerűen stabilizálható a hangmagasság, ami különösen hasznos egy olyan gitáros számára, aki egyébként nem profi énekes, de szükség van az éneklésére a zenekaron belül. Más üzemmódok használata is lehetséges a modern slágerekben hallható, erősen effektezett hangzások megszólaltatásához, beleértve az erőteljesebb, kemény hangmagasság-korrekciót, elektronikus tonalitásokat, robothangot stb.

Teljes kontroll az előadáshoz

Boss VE-500 ének multieffekt

A VE-500 nagyméretű kijelzőjével, potmétereivel és gombjaival egyszerűen hozható létre és hívható be a kívánt hangzás. Miután megszületett a tökéletes beállítás, egyszerűen elmenthető a 99 felhasználói memóriahely bármelyikére, majd azonnal behívható az előadás közben. Egy Editor/librarian szoftver is elérhető hangszínek létrehozásához és rendszerezéséhez egy Mac vagy Windows számítógépen. Az előlap három potméterére kijelölheted kedvenc paramétereidet, hogy bármelyik pillanatban azonnal elővarázsolhasd a megfelelő hangzást. Az integrált lábkapcsolókkal több funkció is vezérelhető, beleértve Patch-ek kiválasztását, független effektek ki/bekapcsolását, harmónia-és looper-funkciókat stb. A vezérlési lehetőségek további bővítése külső lábkapcsolókkal, egy Expression pedállal vagy MIDI-n keresztül történhet.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása