Megjelent a Fender Limited Edition Tom Delonge Stratocaster

2023. augusztus 9.

A Fender újra gyártani kezdte a 2004-ben megszűnt Seymour Duncan SH-8 Invader humbuckerrel szerelt Tom DeLonge Stratocastert.

Fender Tom DeLonge Stratocaster, RW, Black

Tom DeLonge az 1992-ben Kaliforniában alakult Blink-182 formáció gitáros-énekese. A banda a 90-es és 2000-es évek meghatározó pop-punk / punk rock bandája volt, de 2015-ben Delonge személyi ellentétek miatt már másodszor is otthagyta a zenekart. 2021-ben Mark Hoppus basszeros-énekes bejelentette, hogy egy ritka rákbetegségben szenved. A hosszas kezelések alatt találkoztak DeLonge-gal és tisztázták személyi problémáikat. Miután Hoppust gyógyultnak nyilvánították (csak kontrollokra kell járnia) 2022 októberében a rajongók nagy örömére bejelentették, hogy DeLonge másodszor is visszatér a trióba, a zenekar újra összeáll, 2023-2024-ben turnézni fognak, és új lemezt készítenek. Ezzel egyidőben kiadtak a single-t és egy videóklipet, Edging címmel, amit kilenc hónap alatt 16 millióan néztek meg.

Fender Tom DeLonge Stratocaster, RW, Daphne Blue

Ez a háttere annak a hírnek, hogy a Fender kihozta a Fender Limited Edition Tom DeLonge Stratocastert, ami pontos másolata az 1999-től 2004-ig gyártott Tom DeLonge Stratocasternek. Az eredeti modell népszerűségét jelzi, hogy a majd’ 20 éve nem gyártott hangszer használt példányait aranyáron kínálták: az Ebay-en 2,000 GBP, a Reverben 5 800 USD áron lehetett találkozni ezekkel a gitárokkal.

Fender Tom DeLonge Stratocaster, RW, Graffiti Yellow

A Blink-182 összeállása jó apropó volt a Fender számára, hogy újra gyártani kezdje ezt a meglehetősen lecsupaszított Stratocastert. A gitár egy erőteljes Seymour Duncan SH-8 Invader humbucker húrláb pickuppal büszkélkedhet, amit egy hangerőgombbal kezelhetünk. Igaz, a hangerőszabályzót ellátták a Fender Treble Bleed áramkörével, ami megőrzi a hangszín fényességét a hangerő csökkentése esetén is. A nagy kimenő jelű, túltekercselt humbuckerben három kerámia mágnes található, valamint metal-oxid rúdpólusok, melyek kemény mélyeket eredményeznek, és ideálisak cruncholó akkordok megszólaltatására.

Fender Tom DeLonge Stratocaster, RW, Surf Green

A gitár égerfa testéhez modern „C” profilú juharfa nyakat csavaroztak, a rózsafa fogólap rádiusza 9,5” és 21 médium jumbo érintőnek biztosít helyet. A gitár skálahossza 25,5” a nyak szélessége a szintetikus csont felső nyeregnél 42 mm. A gitár fix (tremoló nélküli) testen átmenő húrozású Startocaster húrlábat kapott, ami – ha valaki le tud mondani a tremolóról – előnyös a húrok testre történő rezonanciaátvitele és a hosszabb hangkitartás szempontjából. A hangoláshoz vintage-stílusú hangolókulcsok állnak rendelkezésre, a nyakpálca takarólemezébe DeLonge kézzel rajzolt grafikáját gravírozták. Meg kell még említeni a négyrétegű fehér gyöngyház koptatólapot, valamint a 70-es éveket idéző nagyobb méretű, úgynevezett „CBS” fejrészt.

További elektromos gitárokért kattints ide, további Fender elektromos gitárokért kattints ide

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása