Electro Harmonix Bass Clone choruspedál

2016. október 25.

Az EHX kihozta Small Clone pedáljának új változatát, így a legendás kórus pedál már basszusgitárhoz is rendelkezésre áll.

Mindenki által ismert, hogy a gitár effekt pedálok területén az Electro-Harmonix ott van a piacvezető márkák között. Ezúttal legendás Small Clone kórus effektjükön hajtottak végre jelentős fejlesztést, így létrehozva az új EHX Bass Clone pedált.

Mielőtt a gitárosok továbblapoznának, tudniuk kell, hogy az új Bass Clone nagyszerűen használható gitárhoz is, ez a pedál számos új állítási lehetőséggel gazdagodva, gitárosoknak is sok örömet okozhat.

Igen, azt a kedvenc kórushangzást, mit oly sok felvételen hallhattunk – beleértve Nirvana dalokat is – most újrafazonírozták, basszusjátékosoknak. Az Electro Harmonix állítása szerint az alapáramkörök ugyanazok, mint a Small Clone-ban, csak annyit változtattak rajta, amennyit a basszusgitár mélyebb frekvenciái miatt kellett.

A legfontosabb új jellemzők: a moduláció mélysége (DEPTH) nagyobb tartományban állítható, a pedál kapott két új hangszínszabályzó gombot, valamint egy X-Over kapcsolót, mellyel csökkenthetjük a modulálásra kerülő legmélyebb frekvenciákat.

 Electro-Harmonix Bass Clone analóg basszusgitár chorus pedál

X-Over

Az új Bass Clone pedálon van egy plusz X-Over kapcsoló, ahogy a neve is sugallja, ez egy hangváltó (crossover), ami valamennyit vág a processzált jel mélyeiből, hogy a kórus hangja fényesebb legyen. Így a kórus effekt sokkal konkrétabban, határozottabban szólhat, nem keni el azokat a nagyon mély frekvenciákat, melyek normál esetben zavarossá tehetnék a hangot. Megtarthatjuk a legmélyebb frekvenciákat úgy, ahogy azok eredetileg szólnak, ezek úgy mennek át a modulációs effekten, hogy az nincsen hatással rájuk.

A pedálon elhelyezett BASS potméter csak a dry (effekt nélküli) jelre van hatással, míg a TREBLE gombbal a már effektezett, „elhangolt” jel magas frekvenciáit tudjuk emelni, vagy vágni. Középső állásban – 12 óránál – nem nyúl bele a jelbe.

A Small Clone DEPTH kapcsolója helyett a Bass Clone-on egy DEPTH gombot találunk, mellyel a kórus effekt mélységét a kívánt értékre állíthatjuk, a RATE gombbal pedig a moduláció sebességét szabályozhatjuk.

Az X-Over kapcsolóval, valamint a négy szabályzógombbal precízen beállíthatjuk a kívánt hangzást, és garantáltan feszes, konkrét mélyekkel és fényes magas hangokkal dúsított kórusos basszus hangot kapunk.

 Electro-Harmonix Bass Clone analóg basszusgitár chorus pedál

Egyszerűség

Az eredeti Small Clone kórus pedált nagyon sokan egyszerűsége miatt szerették meg, pontosan ebben rejlett az erőssége. A Bass Clone nagyszerű továbbfejlesztése ennek a rendkívül népszerű modellnek, és úgy tűnik, minden esélye megvan rá, hogy legalább olyan sikeres legyen, mint elődje.

A true-bypass működésű pedál masszív, öntött házat kapott, ami kis mérete miatt kényelemesen elfér a pedálboardon, 9 V-os elemmel, vagy opcionálisan megvásárolható adapterrel működik.

További Electro-Harmonix gitárpedál, effekt árak

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása