AKG K52, K72 és K92, új fejhallgatók

2016. március 4.

Az AKG a NAMM Show-n egy vadonatúj, univerzális fejhallgatócsaládról rántotta le a leplet. Az új széria tökéletes költséghatékony megoldás hangmérnököknek és zenészeknek egyaránt, minden felvételi alkalmazáshoz, mivel a K52, K72 és K92 modellek a már jól megszokott AKG hangminőséget nyújtják mely kivételes kényelemmel és extrém hosszú életű strapabíró konstrukcióval párosul.

Az új fejhallgatók a nagyméretű - 40 mm átmérőjű - membránokkal nagy érzékenységet biztosítanak a nagyobb kimeneti teljesítményhez, ezen felül rendkívül széles frekvencia átvitelt a lehető legrészletesebb hangkép érdekében, valamint az alacsony impedancia révén teljes mértékű kompatibilitást minden professzionális és hordozható zenelejásztó eszközzel. A teljesen zárt kialakítás része a vadonatúj fejlesztésű akusztikus kamra, amely teljes mértékben megakadályozza a hang kijutását így maximálisan titokban maradhat, hogy mit hallgat a felhasználó.

Az AKG egyik védjegyének számító ergonomikus önbeálló fejpánt és a teljesen fül köré illeszkedő formaterv maratoni hosszúságú hallgatásokat tesznek lehetővé. Mindhárom modell hihetetlen könnyű, mindössze 200 g-ot nyomnak köszönhetően az innovatív mérnöki munkának, hiszen a nyitott fejpántos formaterv révén drámai súlycsökkenés következett be, kioltva a nagyméretű membránokból esetlegesen adódó súlynövekedést.

A K52, K72 és K92 modellek a megfizethető árkategóriát képviselik, de ez egyáltalán nem jelent minőségi romlást. Mindhárom típust extrém teszteknek vetették alá, beleértve a többszöri kétméteres ejtés-tesztet, és a 80.000-szeres kábelhajtogatási és nyújtási tesztet, valamint a zord hangszóró teszteket is. A fülpárnák - melyeken általában először jelentkeznek a hosszú távú viselés nyomai - komplett cserélhetők, meghosszabbítva a befektetésünk élettartamát és értékét.

A 18 Hz - 20 kHz frekvenciatartománnyal a K52 ideális megoldás azoknak a felhasználóknak, akik részletes hangzást szeretnének visszahallgatás vagy rögzítés közben. A K72 ennél is szélesebb, 16 Hz - 20 kHz -es tartománnyal dolgozik. Ráadásul a csavaros 6,3mm-es átalakítónak köszönhetően bármely professzionális eszközzel használható. A hosszabb 3 méteres kábel ideális a profi stúdiós alkalmazásokhoz.

A K92 a K72 minden hasznos tulajdonságával rendelkezik, kiegészülve a 22 kHz-ig kiterjesztett magasfrekvenciás tartománnyal. A csavaros adapter itt már teljesen aranyozott, az oxidáció megelőzése, és így a minél hosszabb ideig tartó teljesítmény érdekében. Ezen plusz finomításoknak köszönhetően a K92 a sorozat prémium modellje.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása