A Yamaha bemutatta STAGEPAS 100 ultra kompakt PA rendszerét

2023. június 22.

Kompakt kivitel, kiváló hangminőség, könnyű kezelhetőség jellemzi a Yamaha legújabb és legkisebb PA rendszerét.

Az év elején írtunk a Yamaha STAGEPAS 200 akkumulátorral is üzemelő, nagy tudású, kompakt PA rendszeréről. A Yamaha STAGEPAS család most új jövevénnyel gazdagodott, egy még kisebb, valóban „tenyéren hordozható” 100 W-os modellel.

Yamaha Stagepas 100 hangosítási szett (akkumulátor nélkül)

A STAGEPAS 100 kiválóan oldotta meg a csúcsminőségű hangzás és az ultra kompakt hordozhatóság összehangolását, gyakorlatilag bárhol lehet az a hely, ahol kiváló minőségű élőhangzást szeretnénk előállítani, a STAGEPAS 100 modellel ez megoldható. A két változatban – akkumulátorral vagy akkumulátor nélkül – készülő pehelykönnyű, mégis ellenálló, könnyen kezelhető STAGEPAS 100 garantált sikerre van ítélve.

Az apró STAGEPAS 100 meggyőző hangminősége annak köszönhető, hogy a Yamaha csúcskategóriás professzionális eszközeiben használt technológiákból jó néhányat ebben a modellben is alkalmazott. Gondolunk például kiváló minőségű, 6,5”-os koaxiális hangszóróra és az abban elhelyezett 1”-os kompressziós magassugárzóra, a Yamaha FIR-X szűrőire, melyek megkönnyítik a precíz HF/LF crossover működését. Mindez fázishelyes, természetes lesugárzást eredményez, és az eszköz a hangzás legapróbb finomságait is tökéletes tisztasággal adja vissza.

Yamaha Stagepas 100 hangosítási szett (akkumulátor nélkül)

A STAGEPAS 100 frekvencia átvitele 70 Hz – 20 kHz-ig terjed és 120 dB maximális hangnyomásra képes. A már említett koaxiális hangszórót egy 200 W-os „D” osztályú végerősítő hajtja meg. A STAGEPAS 100-at egy háromcsatornás digitális keverővel is ellátták, amely első két monó csatornája egy-egy XLR/TRS kombó bemenettel, a harmadik pedig 3,5 mm-es sztereó jack bejárattal rendelkezik. Az 1. csatorna mikrofon és vonal szintű jelet tud kezelni, a 2. csatorna szintén, de itt egy Hi-Z kapcsolóval átállíthatjuk a bemenetet, hogy passzív pickuppal rendelkező gitárt vagy basszusgitárt is tudjon fogadni. A 3. sztereó csatornára vonalszíntű jelet küldhetünk, pl. CD lejátszót, hordozható audió lejátszót, okos eszközt stb. A bemenetek mellett egy szimmetrikus monó XLR kijáratot is kapunk, melyről egy aktív monitorláda felé tudunk jelet küldeni.

Yamaha Stagepas 100 hangosítási szett (akkumulátor nélkül)

A STAGEPAS 100 kezelőszerveit a hangszóró alatti kezelőpanelen helyezték el. Kapunk három Level potmétert, melyekkel a három csatorna hangerejét tudjuk kezelni. Az első két poti alatt egy-egy Mic/Line nyomókapcsolóval a csatlakoztatott eszközhöz állíthatjuk a bemenetet. A STAGEPAS 100-at Bluetooth képességgel is felruházták, a 3. csatorna potmétere alatt elhelyezett nyomógombbal tudjuk a Bluetooth funkciót ki- és bekapcsolni, valamint az eszközök párosítását elvégezni. Itt jegyezzük meg, hogy a csatlakoztatott Bluetooth eszköz (telefon, tablet) hangerejét a STAGEPAS 100-on nem tudjuk állítani, azt a külső eszközön kell elvégezni. A három csatornához egy kétsávos master EQ (Low, High) tartozik, ezekkel a közös hangszínekkel tudjuk az aktív láda kívánt hangszínét beállítani.

Az ultra kompakt PA rendszert egy multifunkcionális állvánnyal is felszerelték, ami hordozó fülként is szolgál. Ha pedig sík helyre helyezzük a hangfalat, az állvány segítségével lesugárzási szögét tudjuk szabályozni. Az állványt egy 3/8”-os furattal látták el, ami lehetővé teszi, hogy a STAGEPAS 100-at egy mikrofonállványra helyezve még rugalmasabban tudjuk a lesugárzási szöget állítani.

Yamaha BAG-STP100 Stagepas tok

A STAGEPAS 100 tápellátása a tartozék 24 V-os adapterrel történik. A STAGEPAS 100BTR változatban egy nagy kapacitású, újratölthető lítium-ion akkumulátor található, mellyel az eszköz nagyjából 6 órás folyamatos üzemidőre képes, vagyis olyan helyen is használható, ahol nem áll rendelkezésre hálózati áram. Az opcionálisan megvásárolható BAG-STP100 hordtáskával még könnyebben szállíthatjuk az apró hangfalat, ráadásul a táskát belső zsebekkel is ellátták, melyekbe az adaptert, kábeleket tarthatjuk.

Egy szóló előadónak ideális választás lehet a STAGEPAS 100, egyik csatornára egy mikrofont tud csatlakoztatni, a másikra egy gitárt, és egy okos eszközről – amit a 3. csatornára köt – kísérősávot lejátszva teljes értékű zenekarként tud kiváló minőségben megszólalni.

Fontosabb technikai adatok

Kétutas aktív hangfal, keverővel
Csatornák száma: 3
Hangszóró: koaxiális, nyomókamrás magassugárzóval
Mélyhangszóró: 6,5”
Magassugárzó: 1”
Lesugárzási szög: vízszintes 90°, függőleges 90°
Végerősítő: D osztályú
Teljesítmény: 100 W
Hangfal anyaga: műanyag
Méretek: 239 x 310 x 215 mm
Súly: 5,5 kg adapter nélkül

További hangosítási szettért kattints ide, további Yamaha hangosításási szettért kattint ide

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása