A 8 legfontosabb különbség a Yamaha PSR-SX700 és PSR-SX900 között

2019. augusztus 2.

A Yamaha a kísérő-automatikás piacon mindig is törekedett a vezető szerepre, tette ezt úgy, hogy minden árkategóriában, mindig tudott kitűnő hangszert kínálni. Általában az a forgatókönyv, hogy elkészítik a csúcskategóriás hangszerüket (Tyros 1-5 majd jelenleg már Genos), amibe belepakolják az összes létező fejlesztésüket, mindenféle zeneszerzési funkciókkal, csatlakozási lehetőségekkel, a legjobb alkatrészekből (kijelző, hangszórók, stb.), majd ahogy a folyamatos tesztelések során kapják a visszajelzéseket, piacra dobják a kisebb, középkategóriától a felsőkategóriáig terjedő PSR-S szériát. Majd végül a belépő szintű PSR-E szériás hangszerek is megjelennek, amelyek a szintetizátorokkal még csak ismerkedőknek remek választás.

Jelen pillanatban is ez a helyzet, nemrég jelent meg a Tyros szériát leváltó Genos csúcskategóriás hangszer, várható volt, hogy a mostanáig futó PSR-S775 és PSR-975 széria helyére is készít a Yamaha hangszert. Így is lett, két új hangszer megjelenésére derült fény tegnap, méghozzá a PSR-SX700 és a PSR-SX900 az új jövevények.

Általában megszokott az is, hogy a 900-as széria (volt már 900, 910, 950, 970, 975, most SX900) hasonlít leginkább a csúcskategóriához, jelen esetben a Genoshoz. Általában kisebb kijelzőt kapnak, némileg kevesebb funkcióval, csatlakozási lehetőséggel. Amíg a tehetős hobbysták, hangszerüket munkaeszközként kezelő, azzal jó pénzt kereső zenészek megvásárolják a csúcskategóriás Genost, addig azok a zenészek, akik nem használják ki minden funkcióját a csúcskategóriás modellnek, az egyel kisebb modellek közül választanak. Hozzánk a legtöbb kérdés mindig azzal kapcsolatban fut be, hogy segítsünk választani a 700-as és 900-as modell között. Ahhoz szeretnénk segíteni, hogy mindenki el tudja dönteni, hogy megéri-e neki, ki tudja-e termelni zenéléssel a 900-as széria árát, szüksége van-e annak minden funkciójára, vagy elég számára a 700-as modell.

Yamaha PSR-SX700

Mindkét hangszer iszonyú mennyiségű hangszínt és stílust tartalmaz (986 és 1337 hangszín, 353 és 463 stílus), a billentyűzet és a kijelző megegyezik, a méretek és a súly is ugyanaz. A kimenetek közül a fejhallgató, a vonalkimenet, az AUX bemenet , MIDI be- és kimenet megegyezik. Az SX900-as ban van egy plusz szub vonalkimenet, amivel például a Yamaha KS-SW100 kimondottan billentyűs hangszerekhez ajánlott mélynyomója meghajtható.

A hangszínek száma több az SX900-asban, ez nem csak mennyiségi kérdés, hanem minőségi is, mert a Yamaha nagyon speciális, extra részletgazdag Super Articulation!, Cool!, és Live! hangszínekből is többet kapott a 900-as modell. Ezek azok a hangszínek, amelyek „lélegzővé”, élővé teszik a hangszert. Hasonló módon, stílusokból is több található a 900-as modellből, Az effektek száma is több a 900-as modellben, nem utolsó sorban azért, mert a 900-as modellben, ahogy a korábbiakban is volt, nem csak mikrofon bemenet van, hanem beépített vokálprocesszor, harmonizer is. Tapasztalataink szerint ez szokott a legfontosabb döntő tényező lenni a vásárláskor, aki sokat énekel, és szeretné az előadását feltuningolni finom harmóniákkal, annak a 900-as változat szokott beválni.

Yamaha PSR-SX900

A fentieken kívül a 900-as modell bővíthetőségre szánt memóriája is nagyobb a 900-asban, Audio Style-okkal bővíthető, a Multi Pad-ek száma több, és ez a modell már támogatja a Bluetooth kapcsolatot, méghozzá Audio streameléssel.

További kényelmi funkciók még, hogy két USB port van a 900-ason, és USB display adapter segítségével a külső monitor képernyőre lehet csatlakoztatni.

Összefoglalva tehát a legfontosabb különbségek:

1. Hangszínek mennyisége, köztük a kiemelt Tyros/Genos hangszínek
2. Stílusok mennyisége
3. Vokál processzor, vocoder, énekeffektek
4. Bluetooth
5. Csatlakozók (szub kimenet), plusz egy USB port
6. Videómonitorra csatlakoztatás lehetősége
7. Memória mérete
8. Multi Pad-ek száma, akkord looper funkció, Audio Style

A két új modell 2019 őszén érkezik, addig előrendelésre van mód

További Yamaha billentyűs hangszerek

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása