Roland SPD-SX PRO Sampler Pad

Sampling pad, 9 ütőfelület, 8 külső trigger-bemenet, színes kijelző, effektek. Ingyenes szállítás!!
 
0 / 0 értékelésből
Értékeld elsőként!
Köszönjük
értékelésed!
 • Roland SPD-SX PRO Sampler Pad
 • Roland SPD-SX PRO Sampler Pad
 • Roland SPD-SX PRO Sampler Pad
 • Roland SPD-SX PRO Sampler Pad
 • Ingyenes házhozszállítás!
 • Radnóti M. u. 25.
  1137 Budapest
  Rendelhető
  Rákóczi tér 11.
  1085 Budapest
  Rendelhető
 • Rendelhető, a szállítási határidőről rendelés után tájékoztatunk
 • Garancia: 3 év

Regisztráció nélkül, gyorsan vásárolhatsz.

Rendelésedet házhozszállítással is kérheted, de XIII. kerületi budapesti boltunkban is átveheted.

Miért a Mezzoforte Hangszeráruházat válaszd?

499 900,- Ft
db Kosárba teszem

Roland SPD-SX PRO leírás

Csúcsmodell Sampling Pad a Rolandtól

Az SPD-SX PRO egy tökéletes sampling pad a legigényesebb koncertekhez. Az SPD-S és SPD-SX hosszú éveken át tartó gyakorlati tesztelése és a széleskörű felhasználói visszajelzések alapján a csúcskategóriás SPD-SX PRO ismét magasra teszi a mércét. Elődei fejlett mintavételezési technológiáját felhasználva az SPD-SX PRO számos felhasználók által kért professzionális fejlesztéssel büszkélkedhet, hogy minden koncertigényt kiszolgálhasson. Nagy színes kijelző a sötét színpadokra és testre szabható, többszínű trigger-indikátorok. Az előadás lehetőségeinek bővítése további audiokimenetekkel és trigger-bemenetekkel, valamint lábcin és FX Expression pedálvezérlés. És hatalmas 32 GB-os memória, 48 kHz-es audiolejátszás, érzékeny, mégis áthallás nélküli ütőfelületek és egy dedikált SPD-SX PRO alkalmazás az egyszerűbb dobszettszerkesztéshez.  

Megbízhatóság/ tartósság

Turnézásra készült

Jól bírja az utazást és színpadi igénybevételt. 2011 óta a profi dobosok zsúfolásig megtelt klubokban és telt házas stadionkoncerteken használják az SPD-SX-et. Az SPD-SX PRO ezt az évtizednyi tapasztalatot tükrözi vissza a felhasználói visszajelzések alapján megújult képességeivel. Testre szabható LED-fényeivel, nagy színes képernyővel és kifinomult triggerelésével, ez a strapabíró készülék estéről estére készen áll a kihívásra.

Megvilágítás: testre szabható pad-elválasztó LED-fények

Amikor a fények kialszanak, a PRO világítani kezd. A testre szabható pad-elválasztó LED-ek és trigger-lámpák lehetővé teszik, hogy sötétben is mind a kilenc pad látható legyen – viszlát szigetelőszalag! Bármilyen függőleges vagy vízszintes fényt hozzárendelhetsz a tíz előre beállított szín valamelyikéhez, vagy létrehozhatod és elnevezheted a sajátodat. Csoportosítsd össze lábdobokat, pergőket, háttérsávokat és taksávokat a saját kijelölt színükkel. És állítsd be a vízszintes pad-fényeket úgy, hogy folyamatosan világítsanak, csak egy pad megütésekor világítsanak vagy dinamikusan villogjanak a hozzárendelt WAV-val. 

Kijelző: Színes LCD képernyő

Mostantól könnyebb a játék sötétben. Az SPD-SX PRO nagyméretű, 4,3"-os színes képernyővel rendelkezik, megvilágított funkciógombokkal, fülekkel és egy léptetőtárcsával a villámgyors hangválasztáshoz. A kijelző olyan lényeges, valós idejű információkat jelenít meg, mint például az A és B mintarétegek, a WAV minták nevei, a hangminta lejátszási folyamata és még sok más.  

Üsd meg: Rendkívül érzékeny ütőfelületek

Az SPD-SX PRO kilenc rendkívül strapabíró ütőfelülettel rendelkezik. A felső három él-pad megújult érzékelőfelépítéssel rendelkezik a nagyobb érzékenység érdekében, és egyenletes hangzást biztosít a pad megütésekor – a dőlésszög beállításától függetlenül. Még jobb az áthallásvédelem, hogy megakadályozza más padok megszólalását a játék közben. És ha már van egy SPD-SX-ed, akkor az SPD-SX PRO mérete annyira hasonló, hogy használhatod meglévő hordtáskáját és tartozékait… nincs szükség további felszerelések vásárlására. 

Hangminőség

Minden hang, amire szükséged van.

A tömeg tombol. A feszültség növekszik. És neked a megfelelő pillanatban a megfelelő hangszínekre van szükséged. A hatalmas, 32 GB-os memória a teljes zenei repertoárodat képes tárolni, több fellépéshez. Az 1550 beépített mintával, 200 betöltött dobkészlettel és szimmetrikus kimenetekkel, a kicsomagolás után azonnal működésbe hozhatod az SPD-SX PRO-t. Ráadásul egyszerűen válogathatsz és kereshetsz a hangmintacímkékkel – nincs többé tű a szénakazalban.

A motorháztető alatt: tárolás és hangszínek

A tárolási gondok mára a múlté. A 32 GB belső memóriával az SPD-SX PRO közel 44 órányi kristálytiszta, 48 kHz/16 bites sztereó hangot képes tárolni. És a forrásformátumok konvertálásával sem kell foglalkozni. 48/44,1 kHz-es WAV, AIFF és MP3 fájlokat tölthetsz be különböző bitsebességgel, és az SPD-SX PRO automatikusan konvertálja ezeket az általános 48 kHz/16 bites audioformátumra – ez óriási időmegtakarítást jelent. 

Küldd el: Még több audiokimenet

Az SPD-SX PRO kétcsatornás, szimmetrikus sztereó master kimenettel rendelkezik – bal és jobb oldal. Kombináld ezeket négy szabadon címezhető, monó audiokimenettel,  és ezáltal a hat ütőfelület bármelyik kimenetre elküldhető a keverési rugalmasság érdekében. És van egy címezhető sztereó fejhallgató kimenet is az egyéni monitorozáshoz. 

Minden a fedélzeten: Betöltött hangminták és hangszínek

Az SPD-SX PRO 1550 kiváló minőségű hangszínnel és 200 dobszettel rendelkezik (43 törölhető gyári dobszett és 157 felhasználói dobszett). Az előadás hevében pedig az SPD-SX PRO jelfeldolgozási kapacitása lehetővé teszi, hogy új készletre válts anélkül, hogy megszakítanád a meglévő dobszett hangját – így ahogy a hang elhalkul az utolsó lejátszott ütés végén, már ott állnak készen a dobszettek a következő számhoz. Még több opcióra van szükséged? Merülj el a Roland Cloud hangminta-könyvtáraiban, és fedezd fel a hangszínek folyamatosan bővülő választékát.

Hangszínek egymáson: A/B rétegzés

Egyszerűen hozhatsz létre egyéni hangrétegeket, ha két hangot rendelsz hozzá egy ütőfelülethez. Hozzárendelhetsz egy hangot MAIN rétegként a pad-menüben, majd kiválaszthatsz egy másik mintát az eredeti mintához tartozó réteghez – így a MAIN és SUB hangok ugyanazon az ütőfelületen szólalnak meg. Ezután váltogasd a MAIN és SUB rétegeket. Még külön volume, pitch, transient attack és release vezérlés is tartozik minden egyes hanghoz, így a rétegek tökéletes keverékét kaphatod.

Előadási és zenekészítési eszközök

Kreatív erő

Egy hatásos előadás némi előkészítő munkát igényel. Az SPD-SX PRO tele van olyan funkciókkal, amelyek megkönnyítik a koncert előtti előkészületeket. Töltsd le és rendszerezd a hangszíneket egy dedikált alkalmazással. Légy kreatív a négy effektmotorral, és csatlakoztass egy lábcinvezérlőt vagy Expression pedált. Ezután keverjen bele egy kis varázslatot a további trigger-bemenetekkel és a beépített 16 lépéses szekvenszerrel.

Mélyreható szerkesztés: Dedikált alkalmazás

Szinte korlátlan a hangszínek száma a dobverőd alatt, így fontos a rendszerezettség. A Roland Cloud dedikált SPD-SX PRO alkalmazásával egyszerűen importálhatsz hangszíneket és szerkesztheted a hang- vagy lejátszási paramétereket USB-n keresztül a számítógépén. Húzz át a mintákat, hozz létre dobszetteket, módosítsd a beállításokat és nevezd el ezeket.  Ugyanez az USB-csatlakozás lehetővé teszi, hogy 8 csatornás hangot és MIDI-t küldj a számítógépes DAW szoftverrel történő rögzítéshez.

Pedál a metálhoz: kiterjedt hangvezérlés

A még több trigger-bemeneteknek köszönhetően még több játéklehetőség kínálkozik a kezeid alatt… vagy a lábadnál. Akár tizenkilenc felületen is játszhatsz, ha maximálisan kihasználod az összes padot, külső trigger-t és lábkapcsoló-bemenetet. Csatlakoztass egy lábcinvezérlőt, mint például a Roland VH-10 V-Hi-Hat, és játssz nyitott és zárt pedállal, vagy adj hozzá pergő- és lábdobot, hogy létrehozz egy mini dobszettet. Alternatív megoldásként Expression pedált is csatlakoztathatsz a valós idejű effektvezérléséhez.  

Gördülékeny processzálás: effektek és sidechain

Használd ki a kiváló minőségű processzorok széles választékát a hangzás fokozása és színesítése érdekében. Négy MFX mindent biztosít a modulációtól, a torzítástól és a szűrőeffektektől kezdve a delay és reverb effektekig, ráadásul ezeket hozzárendelheted bármelyik padhoz vagy  külső trigger-bemenethez az egyes dobszettekben Master comp, EQ és effektopciók is rendelkezésre állnak a fő kimenet processzálásához. A Sidechain kompresszor pedig  biztosítja, hogy a lábdobok és más erőteljes hangszínek soha ne vesszenek el a keverésben.

Csatlakoztatások: Bemenetek és egyszerű keverés

A színpadon történő keverés soha nem volt ilyen egyszerű a szimmetrikus, sztereó főkimenettel és a négy szimmetrikus direkt kimenettel. Csatlakoztass akár nyolc monó, egyzónás trigger-t vagy négy sztereó bőr-és perem-triggert. A külső kettős trigger-bemenetekkel, a lábcin és a lábkapcsoló bemenetekkel akár tizenkilenc különböző játékfelület is megszólalhat.

Előkészületek: 16 lépéses pad-szekvenszer

Egyszerűsítsd az előadásra való felkészülést a beépített 16 lépéses pad-szekvenszerrel. Rendelj hozzá 2–16 lépést egy padhoz az egyes dobszetteken belül. Ezután koordináld a különböző padok lejátszását a kiválasztott sorrendben. Nem kell emlékezni arra, hogy az egyes hangok hol vannak a padokon – a programozást követően a kiválasztott pad megütése elindítja a szekvenciát, egyszerűvé téve ezzel az élő műsorkészítést.  

Szinkronban: Továbbfejlesztett Pad Link

Van egy audio háttérsávod és tak-sávod, amelyeket együtt akarsz elindítani? A Pad Link használatakor egyetlen pad megütésével indíthatod a hangot egyszerre két padról. A padok és a külső triggerek bármilyen kombinációját összekapcsolhatod. Ezután használd a Mute Group-ot, hogy elnémítsd az előző padot a következő megütésével, így egyszerre mindig csak egy pad fog megszólalni. A teljes Pad Link és Mute Group-ok együttesen korlátlan sáv-, loop- és audiokombinációt hoznak létre az egyes dobszettekben.

Ütésen: A tak-sáv

Dobosként az a feladatod, hogy a zene mögött szilárd ritmus legyen. A rugalmasan használható, beépített takjelnek köszönhetően a feszes tempó tartása még soha nem volt ilyen egyszerű. A belső tak teljes mértékben szerkeszthető hangszín és hangértékre tekintetében, és bármilyen hangmintát hozzárendelhetsz takjelként. Ezután indítsa el a tak-jelet egy pad, trigger vagy gomb leütéséve vagy lenyomásával. És még lejátszás közben is tiéd az irányítás – a tak beállítható úgy, hogy felváltva kapcsoljon be/ki verőütésekre, egyszer szólaljon meg egy ütés után, vagy minden megütésre újra aktiválódjon.

Vedd kézbe az irányítást: Pad-szerkesztés

A Pad Edit vezérlők könnyen elérhetőek, ha menet közben kell hangmintákat módosítani. Állítsd be a hangerőt és a hangmagasságot a dedikált vezérlőkkel valós időben. Vagy nyomj meg egy gombot az attack és release módosításához a pad tramziens-beállításai számára. Ha pedig mélyebbre szeretnél ásni, a színes kijelző áttekinthető hozzáférést biztosít számos speciális paraméterhez.


Roland SPD-SX PRO specifikáció

 • Sampling pad, 9 ütőfelület, 8 külső trigger-bemenet, színes kijelző, effektek
 • Kilenc ütőfelület a Roland fejlett trigger-technológiájával, köztük hat nagy méretű pad és váll-pad
 • Jól látható, vízszintes és függőleges LED-ek, színbeállítási lehetőségekkel
 • Megnövelt ütőfelület-érzékenység és kevesebb áthallás
 • 4,3"-os színes kijelző a könnyű navigációhoz és kezeléshez az előadás közben
 • 48/44.1 kHz-es (16-/24-/32-bit) WAV/AIFF fájlok MP3 fájlok (32–320 kbps) importálása automatikus átalakítással 48 kHz/16-bit-re a betöltés közben
 • Sztereó főkimenet, négy direkt monó kimenet az egyszerű színpadi keverésre hangolva
 • Csatlakoztatás akár nyolc külső, független trigger-hez/padhoz (négy sztereó trigger vagy nyolc monó trigger Y-kábelekkel)
 • Dedikált SPD-SX PRO alkalmazás Windows/Mac rendszerekhez, egyszerű importálás, hangmintakezelés és mélyreható dobszettszerkesztés
 • 32 GB belső tárhely minták, háttérsávok és taksávok számára
 • Bemenet lábcinvezérlő és lábkapcsoló számára
 • Lábcin, lábdob és pergő csatlakoztatása egy mini dobszett összeállításához
 • Akár 200 dobszett-patch (43 törölhető preset dobszett és 157 user dobszett)
 • Több mint 1550 előre betöltött, kiváló minőségű hangminta és hangszín
 • 16 lépéses pad-szekvenszer funkció
 • Beépített effektmotor akár négy párhuzamosan használható effekttel, plusz side chain kimeneti címezhetőséggel
 • Beépített tak/ metronóm
 • Alkoss valós időben az előadás WAV fájlokként történő rögzítésével és ütőfelületekhez rendelésével.
 • Méret: 360 x 330 x 93 mm
 • Súly: 3 kg

Roland SPD-SX PRO Hozzászólások

Hasonló termékek

TörlésKijelöltek összehasonlítása