Meinl PBASSCAJ-KIT Cocktail Cajon Kit

Elektroakusztikus Cocktail cajon szett, Cocktail cajonnal, cajon pergővel, cajon tammal, bongó cajonnal, lábgéppel, dobseprűvel. Ingyenes szállítás!!
 
0 / 0 értékelésből
Értékeld elsőként!
Köszönjük
értékelésed!
 • Meinl PBASSCAJ-KIT Cocktail Cajon Kit
 • Meinl PBASSCAJ-KIT Cocktail Cajon Kit
 • Meinl PBASSCAJ-KIT Cocktail Cajon Kit
 • Meinl PBASSCAJ-KIT Cocktail Cajon Kit
 • Ingyenes házhozszállítás!
 • Árgarancia: garantáljuk a legolcsóbb árat! Részletek

Regisztráció nélkül, gyorsan vásárolhatsz.

Rendelésedet házhozszállítással is kérheted, de XIII. kerületi, VIII. kerületi budapesti vagy egri boltunkban is átveheted.

Miért a Mezzoforte Hangszeráruházat válaszd?

167 000,- Ft
db Kosárba teszem

Meinl PBASSCAJ-KIT leírás

A MEINL új Cocktail Cajon szettje rendkívül széles tartományban szólal meg, a mély lábdobhangoktól kezdve, a pergőn át a bongóig.

Ezzel a négydarabos cajon szettel a különböző méretű cajonokból előcsalogatható hangzások széles skálája áll rendelkezésünkre. A lábdobtól a pergőn át a bongó és tom hangokig, különféle méretű és hangolású doboknak megfelelő cajon-jellegű perkusszív hangzásokat szólaltathatunk meg kézzel, vagy a tartozék Meinl cajon seprűvel.

A készlet legnagyobb és talán legfontosabb darabja a MEINL Cocktail Cajon, melyen úgy tudunk játszani, mint egy hagyományos lábdobon. Ezt a cajont úgy alakították ki, hogy a szett további elemeinek tartójaként is szolgáljon. Mindegyik kisebb cajon testhez tartozik egy L-alakú krómozott rúd, melynek segítségével egy szárnyasanyával azokat a Meinl Cocktail Cajon szettre fel tudjuk szerelni.

Nézzük sorban, miből áll a Meinl Cocktail Cajon Kit!

Cocktail Cajon

Cocktail Cajon testét úgy tervezték, hogy kiegészíthető legyen egy kis hangerejű kompakt dob/percussion szetté, ami mintegy átmenetet képez a cajon és a dobszett között. A balti nyírfából készült cajon testen nem találunk pergő zónát a tökéletesebb mély hangok elérése érdekében. A hátoldal alsó részére egy fém sínt erősítettek, melyhez bármilyen standard lábgép rözíthető. A balti nyírfa test kerek lábdob hangot produkál, amiben az első rezonáló felületen elhelyezett két reflexnyilásnak is szerepe van.

Természetesen a hagyományos lábgép helyett/mellett az optimális hangzás elérése érdekében használhatjuk a MEINL bármelyik – külön megvásárolható – cajon lábgépét. A hangszer testén található három befogó szerkezetbe 3/8 inches tartórúddal rendelkező kiegészítő percussion vagy cintányér rögzíthető, így további hangszerekkel kedvünk szerint alakíthatjuk percussion készletünket…

Cocktail Cajont piezo hangszedőkkel, 6,3 mm-es jack aljzattal és hangerő szabályzóval is felszerelték, hogy amennyiben az akusztikus hangja nem lenne elegendő, kényelmesen, mikrofonozás nélkül erősíteni lehessen a hangszert.

Meinl Pickup Cajon pergő és tom

Meinl Pickup Cajon pergő és tom fatest segítségével szettünket ízlésünknek és igényeinknek megfelelően alakíthatjuk ki. Ezek a kisméretű üreges testű, fából készült kiegészítők mind a kézzel, mind a cajon seprűvel történő játékra dinamikusan reagálnak. Az azonos méretű testek kétféle kialakításban találhatók meg a Meinl Cocktail Cajon Kit-ben. A pergő hangzású fatestben belső sodrony teszi „pergőbbé” a hangzást és a reflexnyílása kisebb, míg a magasra hangolt tom testben nincsen sodrony és a reflexnyílása is nagyobb. Mindkét eszközt ellátták piezo hangszedővel, jack kimenettel, valamint hangerőszabályzó gombbal és nélkülözhetetlen összetevői a Meinl Cocktail Cajon készletnek.

Meinl Pickup Bongo Cajon

Meinl Pickup Bongo Cajon egy kompakt bongo/cajon hibrid, a bongókra jellemző magas és mély hangú zónákkal, de a cajonok fa rezonátortestének tónusával. Tradicionális perui stílus szerint sodrony nélkül készült a tiszta, meleg hangzás érdekében, melyben jelen van a bongó és cajon sound. A hangszer piezo hangszedővel és jack kimenettel, valamint hangerő szabályozóval felszerelt, így bármilyen erősítőhöz vagy PA rendszerhez csatlakoztatható, olyan koncertek alkalmával, amikor a Meinl Cocktail Cajon Kit akusztikus hangja további erősítést igényel. A Bongo Cajon anyagát balti nyírfa adja, a frontján két reflexnyílás segíti a hangszer akusztikus megszólalását, az alján található rögzítővel pedig könnyedén a Meinl Cocktail Cajon szettbe illeszthető.

Tartozékok

Meinl Cocktail Cajon Kit-hez tartozékként kapunk egy Meinl TMBP lábgépet, melynek a rugó feszessége állítható, egy lágy gumipárnával ellátott CPB4 ütőfejet, valamint egy pár speciális Meinl SB308 cajon- és dobseprűt.

Ha valaki a még ütősebb, klasszikus lábdob hangot preferálná, a szett kiegészíthető a Meinl Percussion Stomp Box valamelyik modelljével, mellyel kőkemény lábdob hangzás, de akár egyéb hangszer – kolomp, lábcin, csörgő és beütő cintányér is megszólaltatható.


Meinl PBASSCAJ-KIT specifikáció

 • Elektroakusztikus Cocktail cajon szett, Cocktail cajonnal, cajon pergővel, cajon tammal, bongó cajonnal, lábgéppel, dobseprűvel
 • Mindegyik cajon piezo hangszedő, külön kimenettel (kábel nem tartozék)
 • Három L-alakú tartó cajon dob vagy egyéb perkusszív hangszerhez
 • Tartozék: Cocktail nyírfa testű cajon (290 x 490 x 290 mm), üreges fa tam, üreges fa pergő, nyírfa congo cajon, seprű, lábgép, cajon/nagydob ütővel

Meinl PBASSCAJ-KIT English

 • Cocktail Cajon, Pickup Snare, Bongo Cajon and Tom Taps, bass drum pedal with beater and a pair of Husk Brushes
 • Each drum is equipped with a Piezo pickup and high-quality output jack (audio cables not included)
 • Three L-shaped percussion rods to mount the cajon-style drums or any other common percussion accessory
 • Includes: Coctkail Cajon: 11 3/4" x 19 3/4" x 11 3/4" x Baltic Birch, Hollow wood body Pickup Cajon Tom Tap, Hollow wood body Pickup Cajon Snare Tap, Baltic Birch Pickup Bongo Cajon, Brushes, Bassbox/Snarebox Pedal, Standard Cajon & Bass Drum Beater

Meinl PBASSCAJ-KIT Hozzászólások

Hasonló termékek

TörlésKijelöltek összehasonlítása