Clavia Nord Piano 5 88 színpadi zongora

A legjobb színpadi zongora - immáron megkétszerezett tudással. Ingyenes szállítás!!
 
0 / 0 értékelésből
Értékeld elsőként!
Köszönjük
értékelésed!
 • Clavia Nord Piano 5 88 színpadi zongora
 • Clavia Nord Piano 5 88 színpadi zongora
 • Clavia Nord Piano 5 88 színpadi zongora
 • Clavia Nord Piano 5 88 színpadi zongora
 • Ingyenes házhozszállítás!
 • Gyártói garancia: 3 év

Regisztráció nélkül, gyorsan vásárolhatsz.

Rendelésedet házhozszállítással is kérheted, de XIII. kerületi, VIII. kerületi budapesti vagy egri boltunkban is átveheted.

Miért a Mezzoforte Hangszeráruházat válaszd?

979 900,- Ft
db Kosárba teszem

Clavia Nord Piano 5 88 leírás

A tökéletes színpadi zongora - megkétszerezett lehetőségekkel!

A Nord Piano kivételes mechanikájával, verhetetlenül élethű és expresszív zongora mintáival már évek óta elsőszámú választás azon zenészek számára, akik számára leginkább a zongora hangszínek a fontosak. A Nord Piano 5 ezt tökéletesen teljesíti, azonban immáron megkétszerezték tudását, melynek hála sokkal rugalmasabban és kreatívan alkothatunk lenyűgöző hangszíneket: két zongora és két sample playback motor kapott benne helyet, akárcsak egy Stage esetén, valamint újabb effektek is elérhetők.

Autentikus érzet és hangzás

A már korábbi, Piano 4 modellből ismert három szenzoros, kiváltópontos prémium minőségű kalapácsmechanikáját örökölte meg a Piano 5, mely a Nord Virtual Hammer Action technológiával együttesen az akusztikus zongora kalapácsainak viselkedését fizikailag, hangban pedig az eredeti akusztikus zongora, és elektromechanikus billentyűsök dinamikáját hivatott emulálni.

A Nord Piano 5 akusztikus zongorák, (és elektro-mechanikus billentyűs hangszerek) teljesen realisztikus hangjainak széles skálájával felszerelt színpadi zongora. A húrrezonancia modellezés, és a pedálzaj szimuláció élethűen utánozzák a zongorák (és pianínók) megszólalását, karakterét, és akusztikus tulajdonságait. A kivételes mechanikának, és technológiának köszönhetően a repetitív játékmód és a dinamikák legszélsőségesebb fajtái is tökéletesen játszhatók, ugyanúgy, mint egy zongorán. A Triple Pedal segítségével (ez a speciális hármas pedál tartozék) előidézhetjük azokat a jellegzetes zajokat (pedál zaj, és a szabad húrok rezgésének hangjait), amik az akusztikus zongorán a pedál lenyomásákor keletkeznek. Lényeges, hogy a zongora modul hangjait teljesen szabadon cserélhetjük, az összes minta ingyenes, és folyamatosan bővül a hangkönyvtár.

A Piano filter segítségével nagymértékben megváltoztathatjuk az adott zongora karakterét egy gombnyomással. A Soft, Mid, Bright lehetőségek révén könnyedén hangszínezhetjük kedvenc zongoránkat egy gyorsabb rock, vagy egy lassú balladához - mindig, amit éppen megkíván a szám és az előadásmód!

A Nord Piano 5-ben két sample lejátszó modul, így a Nord Sample Library hangjait split-elve, vagy layer-ezve hozzá lehet keverni a zongora szekció hangjaihoz vagy önmagához A Nord Sample Library hangkönyvtár több mint 1000 hangszer mintavett hangját tartalmazza, a pengetősöktől a fúvósokon át a hangolt ütős hangszerekig, de rengeteg klasszikus szintetizátor hangját is megszólalthathatjuk vele.

Villámgyorsan választhatjuk ki, hogy layer vagy split szerint szeretnénk megszólaltatni a két modult, utóbbi esetében elérhető a Stage-ekből ismert Split Crossfade, mely fokozatos áttűnést biztosít a két hangszín között, melyet beállíthatunk három különböző értékre (small, large, off). 

Két független Piano és Sample Synth motor

Ahogy a Stage esetén is, a két azonos, de független motor rendkívül gyors és hatékony hangszínkészítési lehetőségeket nyújt. A Piano 5 esetében immáron két független zongora és sample playback motor használható, melyet a legkülönbözőbb layerezési és splittelési lehetőségekkel még érdekesebbé tehetünk. Az effektek, valamint a Volume pedál és/vagy a Sustain pedál is tetszőleges layer-hez rendelhető, melyek között pillanatok alatt válthatunk a már megszokott gomb/LED visszajelzés rendszerrel.

Színpadra teremtett kezelőfelület

A Nord Piano 5 minden funkcióra és élő előadáshoz szükséges performansz eszközökre dedikált gombbal, vagy tekerővel bír. A transzponálás, a split pont, vagy a layer létrehozása szintén megoldható kezelőfelületi gombokkal, nincs dolgunk a menüben ezekhez, minden pofonegyszerű.

Zökkenőmentes hangszínváltás

A Nord Piano 5 esetében, ha programot váltunk, a kitartott hang még megszólal annak felengedéséig - így tökéletes zenei átmeneteket valósíthatunk meg.

Zongora szekció

A Piano 5 esetében két zongora motor dolgozik, melyet teljesen szabadon használhatunk - gyors hangszíváltásra is ideális egy programon belül, de még többet kihozhatunk belőle split vagy layer esetén.

9 versenyzongora, 9 pianínó, 10 elektromos zongora, és még továbbiak - igény szerint! 

A Nord Piano 5 gyárilag az alábbi hangszíneket tartalmazza: 9 versenyzongora, 9 pianínó, 10 elektromos zongora, clavinet, különféle digitális zongorák, marimba, xilofon. Ezen túl még sok más hangszínt letölthetünk ingyenesen az egyre bővülő Nord Piano Library-ból. Ráadásul a 2GB memória bőven elegendő szinte minden zenei igény lefedésére!

A Virtual Hammer Technológiáról

A Nord egyedülálló Virtual Hammer Action elnevezésű technológiája szimulálja a zongora kalapácsainak viselkedését, ezáltal a hangok megszólalását, és a zongora hang dinamikáját is képes a legkifejezőbben visszaadni. A hármas szenzorral ellátott mechanika lehetővé teszi a szkenner számára, hogy a billentyűk mozgását a legprecízebben leolvassa. Így nem csak érzetében adja vissza a zongora billentyűk súlyozásának mértékét, és a kalapácsok mozgásának autentikus érzetét, de lehetővé teszi, hogy adott dinamika tartományhoz, és játékmódhoz a megfelelő hangminta szólaljon meg a legrövidebb időn belül. Nincs más digitális hangszer, ami ennyire gyorsan, és precízen reagál a zongorajátékra.

A repetíciók

A Nord Virtual Hammer Action technológia már lehetővé teszi azt is, hogy egy újabb hangot szólaltassunk meg a billentyű teljes felengedése nélkül is, ez az aminek segítségével kifejezőbb, apróbb repetíciókra, ritmikus hangismétlésekre is lehetőség nyílik, ugyanúgy, mint egy akusztikus zongora billentyűzetén.Advanced String Resonance 

Húrrezonancia emuláció

A Nord egyedi Advanced String Resonance technológiája nagyban hozzájárul az élethűséghez: azt a jelenséget emulálja, melynél egy megszólaltatott húr a különböző oktávval magasabb és alacsonyabban lévő húrokat is rezgésbe hozza - amennyiben a billentyűk lenyomva vannak tartva.

Kreatív filterek

A dedikált filterek a zongora szekcióban gyors lehetőséget nyújtanak a hangszín drasztikus formázására: fényesebb vagy épp lágyabb karaktereket hozhatunk elő, de olyan drasztikus filterek is helyet kaptak, mint az elektromos zongorák esetében használható Dyno preamp emulációja.

Sample Synth szekció

A megújított sample playback motorokból immáron kettő áll a rendelkezésünkre, mely így sokszorosan nagyobb lehetőségeket teremt, mint a korábbi modelleknél. Ráadásul a memória is jelentősen meg lett növelve, így jóval több mintából indulhatunk ki.

A két független motor esetében azonnal hozzáférünk az attack, decay/release beállításokhoz, valamint a leütés érzékenységére hogyan reagáljon. Az új Soft és Bright Timbre beállítások további új módokat kínál a hangszínek formálására.

Unison és Tru-Vibrato 

A Sample Synth szekció vadiúj funkciója az Unison, mely révén több sample voice-ot egyként kezel, így vastag ensemble jellegű hatásokat érhetünk el. Ezen túl kapott egy Tre-Vibrato funkciót is, mely pontosan modellezi a klasszikus fa és fémfúvós és húros hangszerek vibrato karakterét.

Effekt szekció

Az Effekt szekció igazodik a több motorhoz - pillanatok alatt kiválaszthatjuk, hogy pontosan melyik forrásra akarjuk alkalmazni az adott effektet, melyet aztán villámgyorsan paraméterezhetünk a számtalan potméterrel.


Clavia Nord Piano 5 88 specifikáció

 • A legjobb színpadi zongora - immáron megkétszerezett tudással
 • Kompakt 88 billentyűs Fatar Triple Sensor kalapácsmechanika
 • Nord Virtual Hammer Action Technológia
 • ÚJ - kibővített layerezési lehetőségek: 2 piano és 2 sample playback synth motor
 • ÚJ - kibővített split lehetőségek
 • Észrevétlen váltás hangszínek között
 • OLED kijelző biztosítja a kiváló navigációt
 • ÚJ - 2 független Piano Layer
 • ÚJ - megkétszerezett Nord Piano Library memória
 • 120 hang polifónia
 • Kreatív Piano Timbre filter beállítások, beleértve az új Dyno filter-ek
 • 3 dinamika görbe a különféle játékstílusokhoz
 • Dinamikus pedálzaj a Nord Triple Pedállal
 • Továbbfejlesztett String Resonance technológia
 • Soft Release funkció
 • Sample Synth szekció
 • ÚJ - 2 független Sample Synth Layers
 • ÚJ - megkétszerezett Nord Sample Synth memória
 • ÚJ - Soft és Bright filterek
 • ÚJ - Tru-Vibrato
 • Unison mód gazdag ensemble jellegű hangzásokhoz
 • Attack, Decay/Release és Dynamic beállítások

Clavia Nord Piano 5 88 Hozzászólások

Hasonló termékek

TörlésKijelöltek összehasonlítása