Yamaha CVP-701 Clavinova digitális zongora

2016. október 1.

A Yamaha a Clavinova 600-as sorozatát leváltandó mutatta be új CVP-700-as sorozatát, melyből most a CVP-701 modellt vesszük szemügyre.

A tavaly bemutatott Yamaha Clavinova CVP-701 a 600-as sorozat belépő szintű modelljét, a CVP601-et volt hivatott leváltani. A CVP-701 azonban már nem tekinthető belépő szintű hangszernek, abban az értelemben sem, hogy jellemzői, tudása már nincs olyan távolságban a sorozat nagyobb, drágább modelljeiétől, mint volt a 600-as sorozat esetében.

A Yamaha ezzel a modellel ismét azokat a határokat feszegeti, amelyek korábban átléphetetlennek tűntek. A CVP-701 Clavinova digitális zongora olyan mennyiségű technológiai újdonsággal, páratlanul valósághű zongora hangszínnel, koncertzongorákra jellemző billentéssel és dinamikával büszkélkedhet, ami kategóriájában egyedülálló.

Azonban nem csak ezek a tulajdonságok teszik vonzóvá ezt a luxus hangszert mind profik, mind kezdők számára. A nagyméretű színes kijelző, a könnyen áttekinthető, intuitív kezelőfelület, melyen pillanatok alatt megtaláljuk a kívánt hangszínt, a továbbfejlesztett Piano Room, a kezdők számára kifejlesztett Guide funkció, mind újabb és újabb meglepetéssel szolgálnak a zongorával ismerkedőknek.

Yamaha CVP-701B Clavinova digitális zongora

Két világklasszis koncertzongora egy digitális zongorában

A Yamaha CVP Clavinova-val a világ két, talán legelismertebb koncertzongorájának hangszínét is magunkénak mondhatjuk: az egyik a Yamaha zászlóshajója a CFX, a másik az utánozhatatlan Bösendorfer Imperial, a nyolc oktávos csoda, a világ egyik legrégebbi és legmegbecsültebb zongorakészítő műhelyéből.

A Yamaha CVP Clavinova-ban található kalapácsmechanikás, kiváltópontos billentyűzet minden egyes billentyűje egyenként súlyozott, akárcsak az akusztikus zongorákon, a billentyűket szintetikus elefántcsonttal borították, így kerül összhangba a megszólaló tökéletes zongorahang a tökéletes játékérzettel.

Továbbfejlesztett Piano Room

A továbbfejlesztett Piano Roomban azonban nem csak a világklasszis Yamaha CFX és Bösendorfer Imperial grand piano hangszínekkel találkozhatunk, hanem ízléses válogatást kapunk a különféle modern és vintage elektromos zongora hangszínekből is.

Ha pedig belépünk a Session Módba, akkor három virtuális zenészt hívhatunk segítségül, akik 40 féle stílusban kísérik zongorajátékunkat. A virtuális session zenészek a Clavinova új Dynamics Control technológiájának köszönhetően automatikusan követik a harmóniákat, és játékunk dinamikáját. Ráadásul a kísérő hangszereket igényeink szerint egyenként ki- és bekapcsolhatjuk. Ugyanitt, egyetlen gombnyomással felvételt készíthetünk játékunkról.

Több mint egy zongora I.

Yamaha CVP-701PE Clavinova digitális zongora

A Yamaha Clavinova megjelenése óta, a hangszer egyik legfontosabb jellemzője a különféle stílusok használata. Ezen a téren is továbblépett a 700-as sorozat. Egyrészt bővítették a stílusok és műfajok tárházát, másrészt a Clavinova fejlett harmónia felismerő képessége miatt pusztán a lefogott akkordokkal valós időben „vezérelhetjük” a kíséretet. Ez a virtuális kísérőzenekar lehet egy kis jazz kombó, vagy akár egy szimfonikus zenekar is. Most először a Yamaha Clavinova történetében a dobokat és a percussion-t minden egyes stílushoz audio formátumban, stúdió zenészekkel rögzítették, így a kíséret elképesztően valósághű. A stílusokon belül többféle intro, ending és fill-in rész közül választhatunk. A kísérőzenekar követi játékunk dinamikáját, a halkabb részeknél a kíséret is visszafogott, míg a hangosabb részeknél velünk erősödik.

Több mint egy zongora II.

A Yamaha CVP-701 Clavinova-hoz dinamikus mikrofont is csatlakoztathatunk és zongorajátékunkhoz hozzáénekelhetünk, ami a beépített hangszórókon fog megszólalni. A bemeneti jack aljzat könnyen hozzáférhető helyen, a billentyűágy alatt található. Az énekhez professzionális effekteket – reverb, delay – adhatunk. A 700-as sorozat drágább modelljeiben a Vocal Harmony funkció is megtalálható, ami az énekhez a leütött harmóniákat követve énekszólamokat ad hozzá.

A CVP-701-hez hordozható zenelejátszó eszköz - MP3 lejátszó, okostelefon, táblagép - csatlakoztatható, így a Clavinova 2 x 25 wattos nagy felbontású sztereó hangrendszerén keresztül hallgathatjuk a zenét.

Többsávos felvételi lehetőség

A Yamaha Clavinova CVP-701-ben is megtaláljuk a 16 sávos felvételi lehetőséget – szekvenszert – amely elsősorban zeneszerzéshez nyújt nagy segítséget.

Guide funkció

Az új CVP Clavinova türelmes tanár: ha nem a megfelelő hangot ütöd le, mutatja, hogy mi a következő hang és vár. Ez a Yamaha Guide funkcióval lehetséges, amellyel a Follow Lights könyvtárból letöltött világsikereket tudják teljesen kezdők megszólaltatni. A billentyűk fölött világító fény jelzi, melyik hangot kell leütni, és ha azt követjük, akkor egy-egy billentyű leütésével egy teljesen meghangszerelt kísérettel fog a dal megszólalni. Ilyenkor nem a felvételhez játszunk hozzá, hanem a felvétel játszik velünk. A Follow Lights könyvtár a https://eu.yamahamusicsoft.com/songs/follow-lights címen található.

Ebben ismertetésben a Yamaha CVP-701 Clavinova legérdekesebb újdonságait emeltük ki, a hangszer még számos hasznos funkcióval, jellemzővel – pl. Dual és Split funkció, 256 hangú polifónia, számtalan effekt, belső adattároló, digitális csatlakozók (MIDI), rejtett billentyűfedél, kottatartó – rendelkezik.

A Yamaha CVP701B matt fekete és CVP701PE típusjelzéssel (Polished Ebony) fényes fekete színben kapható.

További Yamaha szintetizátor/digitális zongora ár

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása