Yamaha CLP-735 Prémium digitális zongora

2020. szeptember 30.

A Yamaha Clavinova szériája a világ egyik legelismertebb zongoraszériája*. A 35-re végződő modellszámok a belépő szint fölötti modelleket jelölik, amelyeknél a mechanika, a kényelmi funkciók, és a hangzásvilág már kiemelt figyelmet kap, de még árkategóriában a megfizethető prémium digitális zongorák között helyezkedik el.

A GrandTouch-S kiváltópontos kalapácsmechanika hangszer fő jellemzője, amelyhez hasonlóan kiváló mechanika csak felsőkategóriás hangszerekben volt megtalálható korábban. Azon túl, hogy a mechanika mozgásérzete még élethűbb lett, a felhasznált anyagok remek tapintásérzetet is adnak, a szintetikus elefántcsont és szintetikus ébenfa, azon túl, hogy környezettudatos választás, érzete, akár több órás gyakorlás után is kényelmes.

128x64 pixeles LCD kijelző segít a hangszínek, funkciók választásában.

Zongorák közül a két legnépszerűbb Yamaha hangrendszert, a Yamaha CFX-et és Bösendorfer Imperialt is beépítette a Yamaha a CLP-735-ös modellbe.

Yamaha Virtual Resonance Modelin

Kisregényt lehetne még írni, hogy mire figyelt a Yamaha a VRM (Virtual Resonance Modeling) megalkotásakor, ami ebben a hangszerben is megtalálható. A Yamaha szakemberei a hagyományos zongora minden mechanikai zörejét, az anyagok egymásra hatását (tőke rezonancia, zongoratest rezonancia, pedál rezonancia) modellezték, hogy szemben más, kisebb zongorával, ne csak megszólaljon zongora hangon a hangszer, hanem a zongorákra jellemző minden rezonáns hang, felhang, zörejek hallhatóak legyenek.

Yamaha fejhallgató

A fejhallgató csatlakozás alapértelmezett digitális zongoráknál, de kisebb modellek esetén ez „csak” egy kimeneti csatlakozó, ami a hangszórók helyett a fejhallgatóra irányítja a hangot. A CLP735 esetében ez más, a hangszert fejhallgatón hallgatva más hangminta szólal meg, amelyet kimondottan fejhallgatóra optimalizáltak, mintavételeztek (zongora hang esetén). Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hang fejhallgatóra optimalizált, úgy szólal meg a zongora, mintha hagyományos húros nagyzongora előtt ülne a zongorista. A tapasztalat az, hogy egyrészt így jobban szól a hangszer fejhallgatón, mint olyan hangszerek, ahol nincs fejhallgatóra optimalizált hangminta, másrészt ezzel a megoldással a fül kevésbé „fárad el”, mert kellemesebb, élethűbb a hangzás.

A hangszer 256 hangig polifónikus, ami garantálja, hogy sok megszólaltatott hang esetén (pl. zengető pedál használatával) sem fog "befulladni" a hangszer.

250 dal 16-sávos hangrögzítésére van mód a CLP-735-ben, SMF vagy VAW formátumban tudja a megkomponált darabot elmenteni.

Hangszórórendszere 2x 30 Watt teljesítményre képes, 2x16 cm-es hangszóró duruzsol a zongoraszekrényben.

Yamaha CLP-735 Dark Rosewood

* A Yamaha Clavinova az egyetlen hangszer(család), amelyet a Time magazin beválogatott a „világot leginkább megváltoztató Top 50 termék” közé (The 50 Most Influential Gadgets of All Time). Ezzel végre hangszer is bekerült olyan, mindenki által ismert termékek közé, mint az Apple iPhone, Sony Walkman, Nintendo Game Boy. Egy lapon említve ezekkel a termékekkel jól jelzi, hogy mekkora előrelépés volt a Clavinova digitális zongora sorozat megjelenése.

A hangszert a Yamaha fekete, sötét rózsafa, sötét diófa, fehér, fehér kőris és prémium lakkozott fekete színben ajánlja a Yamaha

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása