Vox Stomplab SL-IB multieffekt bemutató

2019. augusztus 21.

Már sokadik alkalommal fordul elő, hogy valamilyen közösségben valaki egy termékről kér véleményeket a közösség tagjaitól, és mi felajánljuk, hogy a saját otthonában, próbatermében kipróbálja a terméket. Ezúttal a Basszusgitárosok Klubjában hangzott el az a kérdés, hogy a tagok mennyire ismerik, mi a véleményük a VOX Somplab 1B effektről.

Ahogy például az Ernie Ball Beefy Slinky Bass vagy az Ibanez TMB-100 hasonló tesztjeinél is kialakítottuk a szokást, nem nyúlunk bele a tesztbe, a tesztelő saját íze szerint megírt cikket nem szerkesztjük.

A teszt alapvetően egy – a szó jó értelemben véve – amatőr zenésztől származik, így egyrészről a profi, rutinos szófordulatokat ne várd, ugyanakkor a legjobb tesztalany, hiszen ezek a tesztek leginkább a belépő szintű termékekről szólnak, átlag felhasználótól.

A cikk

Vox Stomplab SL-IB basszusgitár multieffekt

Az effektek mindig is foglalkoztattak a zenei világban, egyfajta különleges színt adnak hozzá, ami egyedivé varázsolja a hangokat. Használtam már különböző pedálokat boardon vagy csak külön is egyesével. A vége mindig egy hatalmas káosz lett számomra, nem is beszélve arról, hogy rengeteg pénzbe kerülnek ezek külön-külön.

Éppen ezért esett a választásom a multi effektre, ahol minden egyhelyen van és nem kell a kábelrengetegben elveszni. Nézegettem különféle fórumokat, csoportokat mígnem szerencsémre a Basszusgitárosok klubjában, Csámpai Károly rátalált posztomra, ahol érdeklődtem egy bizonyos multieffekt után. Ezután segítséget nyújtott nekem és felajánlotta, hogy tesztelhetem a VOX Stomplab B1 multieffektet, és ha tetszik megtarthatom. Mit ne mondjak azonnal éltem is a lehetőséggel!

Vox Stomplab SL-IB basszusgitár multieffekt

A VOX egy elismert világmárka minden zenész körében, ár érték arányban verhetetlenek. Szándékosan esett a választásom a VOX Stomplab 1B multieffektre, kicsi, kompakt, könnyű, fémházas és minden benne van, ami kell nekem. A különböző pedálokat, ládákat, driveokat, modulátorokat mind tartalmazza. Ráadásul ezeket a magyar használati útmutató segítségével gyerekjáték saját ízlésünkre szerkeszteni. Erre 20 saját tárhely áll rendelkezésre, ide lehet menteni a saját effekteket. De ha nincs kedvünk a szerkesztéshez, akkor a gyári effekteket is sorba rendezhetjük a saját tárhelyen.

Ha viszont csak a gyári beállításokat akarjuk használni akkor a category gombbal kiválasztjuk és a value 1,2 gombbal finomra hangolhatjuk. Pl: Jazz kategória 09-es program, Value1(gain) 4.5, Value2(level)8.0. Pofonegyszerű nem ?!:) Mindent összevetve ezért a pénzért amennyiért árulják többet is kapunk! Tiszta hangzás, könnyű kezelhetőség, rengeteg beállítási lehetőség, és mind emellett profi minőség. Egyszerűen tökéletes.

Vox Stomplab SL-IB basszusgitár multieffekt

Most egy kicsit magáról a házról. Fémházas így nem kell attól félni, hogy a buli hevében kettétörjük a váltásoknál. A jack bemenet profi kialakítás, nem lötyög biztosan tartja a kábelt. Kapott a ház még 4 gumitalpat, hogy ne mozduljon el. Egyáltalán nem gagyi kínai az érzés vele kapcsolatban, mint a legtöbb pedálnál. Ha szeretnénk akkor üzemeltetése 4db AA elem végzi, de mivel a Mezzoforte hangszeráruház ad hozzá egy tápegységet is, így inkább ezt használjátok. Én például környezetvédelmi okokból nem használok semmilyen elemet.

Engem 110%o-san meggyőzött és elégedett használója leszek, otthon, próbákon és koncerteken is. Köszönöm a lehetőséget Csámpai Károlynak, a Mezzoforte csapatának, hogy megismerhettem ezt a nagyszerű terméket!

A tesztelőről itt találsz információt: Muslicaz

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása