VOX Continental orogona

2017. október 18.

A VOX céget immár 60 éve ikonikus, kézzel forrasztott áramkörökből felépülő erősítőiről és innovatív gitárjairól ismerjük. Mielőtt forradalmian új erősítőiket elkezdték volna gyártani, a cég orgonákat is készített Jennings Organ Company néven.

Az azóta már időtlen klasszikussá vált eredeti VOX Continental, a cég tranzisztoros orgonája az 1960-as években jelent meg, és praktikussága miatt rendkívül kedveltté vált a profi zenészek körében, elég, ha csak az Animals örökérvényű „A Felkelő nap háza” c. dalát említjük.  Ötven évvel később a VOX bemutatta a „Connie” új változatát, az eredeti kombó orgona modern reinkarnációját, ami tudja a mai modern hangzásokat, és számos, a színpadi játékot megkönnyítő tulajdonsággal rendelkezik.

Az új intuitív kezelőfelületet kifejezetten színpadi használatra optimalizálták, a VOX Continental új változata azonnali kényelmes elérést tesz lehetővé minden paraméter állításához a felső panelen. A kezelőfelület középpontjában az orgonák húzóregiszterét idéző, egyedi, érintéssel kezelhető multifunkcionális „digitális drawbar” áll, mellyel az EQ-t, az LFO-t, a hangszíneket és további paramétereket állíthatunk.

Vox Continental orgona

ORGAN szekció

Az Orgona szekció három különböző hanggenerátort tartalmaz. A VOX tranzisztoros orgona hanggenerátor tökéletesen reprodukálja a ’60-as évek népszerű VOX Continental hangzását. A COMPACT részletekbe menően adja vissza egy másik, ugyanabból az időszakból származó kompakt tranzisztoros orgona hangját. A CX-3 „tonewheel” orgona hanggenerátor valósághűen modellezi a KORG klasszikus kombó orgonájának hangzásvilágát. Az orgona szekcióban a hangszínek és regiszterek kezelésére nagyszerűen használható a forradalmian új, digitális drawbar.

A VOX és a CX-3 esetében válthatunk a felső és az alsó manuál között, és egy gombérintéssel kettéosztható a billentyűzet. Azt talán mondani sem kell, hogy a CX-3-nál lehetőség van a perkusszív hangok hozzáadására, és a COMPACT-ot pedig ellátták multi-tone-boosterrel (MTB) amivel a lágy, meleg hangzásoktól egészen a harapós „Farfisa” hangzásig bármit megszólaltathatunk. A vibrato/kórus effekt és a forgó hangszóró (Leslie) szimuláció szintén egy mozdulattal ki- és bekapcsolható.

E. PIANO szekció

Három elektromos zongora hanggenerátor dolgozik a Continentalban: a TINE fémes electric piano hangzást produkál, a REED a vintage elektromos zongorák hangját, az FM pedig a ’80-as évek ikonikus elektromos zongoráit modellezi. De nemcsak ezeknek a hangszereknek a hangját élvezhetjük, hanem az élethűen emulált, korabeli erősítő és hangfal modellekét is.   

PIANO szekció

A VOX Continental új verzióját hármféle akusztikus zongora hangszínnel látták el: GRAND páratlan rezonanciadús hangzással, UPRIGHT, ami egy pianínó egyedi, lágy hangzását nyújtja, és E.GRAND, ami az elektromos zongora és az akusztikus zongora ötvözete, kiválóan használható pl. popzenében. A GRAND és az UPRIGHT hangszíneknél a nagyfelbontású sztereó mintavételezés hangonként történt, így rendkívül kifejező és gazdag zongora hangzást kapunk, ami egyszerre kifinomult és erőteljes.

KEY/LAYER szekció

Gondosan megválasztott, jól használható hangszínek, melyekből minden zenekarban könnyen kiválaszthatjuk a stílushoz illő hangzást. Ezeket a következő hat kategóriába sorolták: KEY, BRASS, STRINGS, LEAD, SYNTH, és OTHER.

Intuitív és hatásos effektek

Akárcsak a hangszín szekciókat, az effekt egységeket színpadi élő játékra optimalizálták, és tervezéskor a fő szempont az egyszerű kezelés volt. Hat különböző, hatásos effektfajta, CHORUS, PHASER, FLANGER, COMP, DRIVE, WAH, négyféle DELAY, ötféle REVERB, valamint EQ teszi tökéletessé a Continental megszólalását. Mindegyikhez külön dedikált kezelőgombot és kapcsolót rendeltek, ami rugalmas, gyors és egyszerű használatot tesz lehetővé.

Vox Continental orgona

Nutube, az új vákuumcső

A KORG által fejlesztett új típusú vákuumcső, a Nutube dolgozik az orgonában, ez állítja elő a fülnek kellemes csöves torzítást és azt a vastag, tömör hangzást, amit nem lehet modellezéssel elérni. A túlhajtás mértékét könnyedén vezérelhetjük egy dedikált kapcsolóval és gombbal, akár még játék közben is.

Félig súlyozott Waterfall billentyűzet

Vox Continental orgona

Az újonnan tervezett, könnyű billentésű, félig súlyozott Waterfall billentyűzetet úgy optimalizálták, hogy a legkülönfélébb játékstílusok megszólaltatásánál egyaránt kényelmes legyen. Ezzel a billentyűzettel olyan különleges orgonajáték technikák, mint a glissandó és a trilla is könnyedén játszhatók. A félig súlyozott billentyűzetnek köszönhetően a játékérzet zongora és elektromos zongora hangszínnél is kiváló, ha bonyolult akkordokat, vagy gyors, nehéz frázisokat játszunk, a játék dinamikája akkor is biztosított.

Használjuk a scene memóriahelyeket a gyors beállítás váltáshoz!

A kedvenc hangszínek és gyakran használt beállítások 16 memória helyre menthetők el és játék közben azonnal előhívhatók. Használhatunk külső USB meghajtót is a mentésre. Ez különösen olyan billentyűsöknek ideális, akik egyszerre több zenekarban is játszanak, mert az USB meghajtóra 16 scene-ben 100 beállítás menthető el, és az így rendszerezett beállításokat könnyedén elérhetik.

A VOX Continental minden porcikájában színpadra termett

A Continental egyedi skarlátvörös színe a klasszikus VOX orgonákra emlékeztet, a hangszer doboza masszív fémlemezből és pehelykönnyű alumíniumból készült, vékony, kompakt, tartós és könnyen szállítható. A kimentek között a hagyományos 6,3 mm-es jack aljzatok mellett megtaláljuk szimmetrikus XLR kimenetet is, hogy DI box használata nélkül is tökéletes minőségű audio jelet küldhessünk a keverő, vagy felvevő eszköz felé. A hangszert ellátták fejhallgató kimenettel, MIDI In/Out, valamint USB csatlakozással. A bemenetek damper pedál, rotor sebesség vezérlő és hangerő/expression pedál csatlakoztatását teszik lehetővé.

A VOX Continental 61 és 73 billentyűs kivitelben készül. A V861 hangerő/expression pedált és keyboardhoz tervezett ST-Continental állványt tartozékként kapjuk hozzá.

A termék elérhetőségéről, áráról érdeklődj e-mailben vagy telefonon 

Vox Continental orgona

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása