Újabb Peavey Mini gitárerősítő

2020. június 4.

A Peavey nagyon jól ráérzett arra, hogy a nagyteljesítményű, nagyformátumú erősítők mellett szükség van a kompakt, kisebb teljesítményű, könnyen hordozható, de a nagytestvérek hangkarakterével megegyező gitárerősítőkre

Így a legendás 6505 erősítőnek is elkészítette a mini változatát, a szintén meghatározó Classic szériából is készített kompakt változatot, és most a high-gain zúzós Invective 120 Wattos nagy fejből is elkészítette a mini változatot.

A Guitar World magazin cikke alapján a nagytestvér árának harmadáért olyan erősítőt kapunk, amelynél kiemelt előny a teljesítményállítási lehetőség (kapcsolhatóan 20/5/1 Wattos). Csöves erősítőknél az igazán jó hangzás akkor jön meg, amikor „ki van hajtva”, ez szokott gondot okozni, mert ha kisebb hangerőre van szükségünk, akkor, ha csak a hangerőt csökkentjük, akkor a „dög” is elvész a hangban. Erre jó a teljesítménycsökkentés, amely garantálja, hogy kisebb teljesítményen is ugyanaz a dinamika szólal meg, mint max hangerőn.

Peavey Invective MH

További előny a kristálytiszta hangzás a Clean csatornán, amely akár magában, akár pedálok, effektek használata mellett előnyös (itt jegyeznénk meg, hogy van effekt hurok is az erősítőn, azaz ha van külső pedálod, akkor azt az előfok és a végfok közé tudod kötni, ami lényegesen jobb hangzás eredményez). Ha pedig zúzásra használod az erősítőt, akkor a Lead csatorna áll rendelkezésedre.

Ez a két csatornát még az dobja fel, hogy van három kapcsoló, amivel tovább lehet kísérletezni, keresni a hangzásvilágodat: a Boost - hangerő „boostolás” és Gate - zajzár ad extra lehetőségeket, érdekesség, hogy a lábkapcsoló egyszerre kapcsolja ezt a két funkciót, mert nem „csak” zajcsökkentő beépítés volt a cél, hanem precíz kondicionálása a high gain hangzásnak. A Tight kapcsoló még nagy varázslat, ez a gaint csökkenti, és az EQ beállításokat moderálja, így gyakorlatilag majdnem 3-csatornás lesz az erősítő: a nagy Invective 120 erősítő Crunch csatornáját idézi fel, a zabolátlan Lead csatornás High Gain hangzás helyett így egy artikuláltabb, de még mindig High Gain hangzást érve el.

Peavey Invective MH

Az erősítő nagyon izgalmasnak tűnik, a korábbi MH széria is nagyon népszerű volt, biztosak vagyunk benne, hogy ez is sikeres lesz, a Guitar World magazin például nem talált kivetni valót a tesztjében. Várható ára 300.000 Ft körül lesz (a termék adatlapján meg fog jelenni az ár, ha már látunk pontosat, legalábbis most így néz ki, 2020-ban fog érkezni, a korona vírus felborított minden tervezhetőséget, de vélhetően nyár végére már befutnak az első példányok.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása