Új Rode mikrofonok

2017. augusztus 3.

A RØDE Microphones anyacége, a Freedman Electronics, idén ünnepli fennállásának 50. évfordulóját. Fontos mérföldkő ez az egyre növekvő cégcsoport életében. Ausztrál barátaink azonban nem csak ünnepléssel, de a cég életében az eddigi legnagyobb egy éven belüli új termék kibocsátással is szeretnék emlékezetessé tenni az évfordulót.

A januárban bejelentett számos érkező újdonság közül most újabb hármat kezd el szállítani a gyártó, melyek várhatóan augusztus végén már nálunk is kaphatók lesznek. Árak még egyelőre nem ismertek, de ahogy kiderülnek, frissítjük a cikket!

Videomic Pro +

Rode Videomic Pro+ professzionális videómikrofon

Az új Videomic Pro+ kereskedelmi szempontból a Videomic Pro Rycote és a profi puskamikrofonok közötti résben fogja megtalálni a helyét, egyértelműen a profi felhasználók számára lesz tökéletes megoldás, de bármely igényes szakember és kreatív videós nagy hasznát fogja venni a kategóriában elsőként megjelenő új funkcióknak, melyek a következők:

  • automatikus be- és kikapcsolás: a mikrofon a felvevő eszköz által kiadott plug-on feszültséget érzékeli, amint a feszültség megjelenik automatikusan bekapcsol és amint eltűnik kikapcsol -> nincsen többé szükség a mikrofon be és kikapcsolására
  • új LB-1 lithium-ion akkumulátor a csomag tartalma (a mikrofon táplálható még 2db AA elemmel vagy akkumulátorral és micro USB-n keresztül)
  • beépíttet akkumulátor fedél > így már nem fog elveszni többé :)
  • nincsen fixen beépített kimeneti kábel, a mikrofonon található 3.5mm jack alzattal bármely tetszőleges kábel vagy átalakító használható > a kábel hiba ezentúl nem jelenti a mikrofon meghibásodását (3.5mm jack kábel található a csomagban)!
  • sokkal hosszabb élettartamú digitális funkció választó kapcsolók
  • két mélyvágási frekvencia (150Hz & 75Hz), magasemelési funkció a beszéd frekvenciatartományában, biztonsági csatorna (a kimenet jobb csatornáját 10dB-vel visszaveszi, hogy legyen egy monó csatorna ami biztosan túlvezérlés mentes)
  • még hatékonyabb szélfogó szivacs

Természetesen a VMPR-ről már ismert Rycote Lyre felfüggesztés és a +20dB-es érzékenység növelési funkciók ezen a mikrofonon is megtalálhatók.

RODELink Performer Kit

 RodeLink Performer Kit

A RODELink vezeték nélküli mikrofon család várva várt új tagja, a kézi adós + asztali vevős kit!

  • 2.4GHz WiFi frekvencia tartomány (bárhol használható)
  • 8 csatorna, true diversity
  • egy gombos párosítási funkció
  • az adó némításának vezérlése a vevőről
  • a kézi adó a RODE M2 mikrofonfejével készül
  • kézi adó tápellátása az új LB-1 lithium-ion akkumulátorról vagy 2db AA elemről/akkumulátorról (az adón található micro USB csatlakozón keresztül tölthető az akkumulátor de hamarosan dokkoló töltő is kapható lesz hozzá)
  • kapcsolható vonal és mikrofon szintű kimenetek XLR és 6.3mm jack csatlakozókon

És végül egy apró de nagyon hasznos kiegészítő:

VXLR+

Rode VXLR+ Jack-XLR adapter, fantom feszültség konverzióval

Ez az adapter a VXLR 3.5mm jack - XLR adapter egy olyan verziója, mely a 12-48V fantom feszültséget lekonvertálja a 3-5V tartományba, hogy a plug-on feszültséget igénylő mikrofonok (mint például a VideoMicro, a Videomic GO vagy a HS2 fejmikrofon) is használhatók legyenek magasabb fantomfeszültséget kiadó XLR aljzatú eszközökkel.

Az új termékek pontos beérkezési dátumával és áraival később újra jelentkezünk!

Mikrofon árak

Rode vezetékes mikrofonok árak
Rode vezeték nélküli mikrofon árak
További mikrofonok
További vezeték nélküli mikrofonok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása