Új modern és sztenderd klasszikus gitárok a Yamahától

2020. február 22.

A Yamaha NX széria a megújult, korszerű nylonhúros klasszikus-elektromos gitárokat jelöli. Az NX gitárokat a modern gitárosoknak szánja a Yamaha, a fejlesztés során végig az élőzenészek igényeit tartották szem előtt.

Azért, hogy a hagyományos klasszikus gitárokhoz szokott zenészek igényeit is kielégítsék, de a fémhúros akusztikus gitárokhoz vagy elektromos szólógitárokhoz szokott zenészeket is levegyék a lábukról, két jól elkülöníthető változatot is megálmodtak a Yamahánál. Az NTX széria a kényelmes, vékonytestű gitárokat jelöli, keskenyebb nyakkal és nyakprofillal, ovális hangnyílással. Az NCX modellek a sztenderd klasszikus gitár paramétereknek felelnek meg, mind a gitártest méretét, mind a nyakvastagságot tekintve.

Yamaha NX

3-érzékelős hangszedőrendszer

 

Mindegyik gitárban az Atmosfeel hangszedőrendszer dolgozik. Igen komplex hangrendszerről beszélünk, egy piezo pickup duruzsol a húrlábban, húronként külön érzékelővel (!), ami csak a közép és mély-közép tartományokat „veszi”, amiben a piezo hangszedő a legjobb. A gitártestben van még egy kontaktmikrofon, amely a magas hangtartományokért és a testzörejek erősítéséért felelős. És, hogy teljes legyen a (hang)kép, még egy mikrofont is építettek a gitártesten belülre, ami az összhangzást teszi a testrezonanciával élővé, lélegzővé.

Új gerendaelrendezés.

A Yamaha folyamatosan mér, tesztel, hogy különböző faanyagok, gitártestfortmák használata esetén milyen elrendezésben, milyen anyagból lehet úgy a gerendaelrendezést kiátalakítani, hogy a konstrukció stabil, masszív legyen, ugyanakkor a legjobb legyen a gitár megszólaló hangképe. Az új NX szériánál is újítottak.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása