Új Fender Classic Design akusztikus gitárok

2017. december 2.

A Fender cég a Classic Design sorozatát újabb, kedvezőbb árfekvésű, elsősorban utazáshoz, gyakorláshoz kényelmes CP-60S és CT-60S modellekkel, valamint a keskeny nyakú nylon húros CN-60S akusztikus gitárokkal bővítette. Az újdonságok között egy akusztikus basszusgitárt is találhatunk.

Fender CP-60S Parlor akusztikus gitár

Fender CP-60S 3-Color Sunburst, Parlor akusztikus gitár

A parlor testformájú gitárok a legkedveltebb kisméretű sík fedlapos akusztikus gitárok, melyeknek alakja leginkább a régi barokk gitárokra emlékeztet. A CP-60S testformájából és kisebb méretéből adódóan könnyedén tartható ölünkben, és rendkívüli játékkényelmet kínál. Hangzása különlegesen meleg és bensőséges, ezért gyakran használják folk- és blues gitárosok. Ideális választás lehet a „fingerstyle” (újjal pengető) játékmódot kedvelőknek, kezdőknek és profiknak egyaránt.

A hangszer fedlapja tömör lucfenyőből készült, a hátlap, a káva és a nyak anyaga mahagóni. Érdekessége Fender® Easy-to-Play nyakprofil és a lekerekített élű rózsafa fogólap. Ezek a tulajdonságok is növelik a játékkényelmet. A gitár menzúrája 24,75 inches, a fogólapra 20 Vintage Style érintő került.

A CP-60S fedlapja belül úgynevezett szkallopált (kimélyített) X alakú merevítést kapott, ami szilárdan rögzíti a tetőlapot, ugyanakkor szabadabban engedi rezonálni, mint a hagyományos merevítés. Ennek az eredménye, hogy a kistestű gitár meglepően nagy hangerőt és szép tónust produkál.

A Fender CP-60S háromszínű Sunburst és natúr színekben kapható.

Fender CT-60S Travel akusztikus gitár

Fender CT-60S Black, travel akusztikus gitár

Jó minőségű, jó hangú utazó gitárt keresel? A Fender CT-60S nagyszerűen szól a turnébuszban, de a stúdióban is, és olyan jellemzőkkel rendelkezik, melyek rendszerint csak sokkal drágább akusztikus gitárokon találhatók meg. Ide tartozik a tömör lucfenyő tető, a mahagóni hátlap és káva, az Easy-to-Play' profilú mahagóni nyak és a lekerekített élű rózsafa fogólap. A tetőlap ennél a modellnél is szkallopált (kimélyített) X merevítést kapott, ami szilárdan rögzíti a tetőlapot, ugyanakkor szabadabban engedi rezonálni, mint a hagyományos merevítés.

A csökkentett méretű Auditorium fazonú test és a 23,5 inches menzúra rendkívül könnyen hordozhatóvá teszi a hangszert, így valóban ideális társ utazáshoz.

Az acélhúros Fender CT-60S Travel által nyújtott minőség, játékkényelem és esztétikus megjelenés ebben az árfekvésben verhetetlen. A gitárt fekete és natúr színekben gyártják.

Fender CN-60S nylon húros klasszikus gitár

Fender CN-60S Natural, klasszikus gitár, keskeny nyak

A Classic Design CN modelljei a nylon húrok különleges hangját és könnyű lefoghatóságát az acélhúros gitárok kényelmes húrtávolságával ötvözik. A Fender a klasszikus gitárok jellemzően széles nyakát ugyanarra a könnyű játékot biztosító nyakprofilra cserélte ezen a hangszeren, ami a többi Classic Design modellen is található. A CN-60S esetében is tömör lucfenyő tetőlap, mahagóni hátlap és oldalfal, mahagóni nyak és a lekerekített élű rózsafa fogólap a fontosabb jellemzők.

A CN-60S tökéletes választás azon gitárosok számára, akik olyan gitárt keresnek, amin könnyebb a húrokat lefogni, mégis egy klasszikus gitár gazdag hangzását nyújtja. Ha a kényelmi szempontokat nézzük, ez hangszer ideális kiindulási pont azoknak is, akik most kezdenek belemélyedni a gitárjáték rejtelmeibe.

A Concert testformájú hangszer menzúrája 25,3”-os, a fogólap 18 érintős, a húrláb rózsafából készült, a hangolókulcsokat borostyán színű, gyöngyház-szerű gombok teszik látványossá. A CN-60S fekete és natúr színben kapható.

Fender CB-60SCE akusztikus basszusgitár

Fender CB-60SCE Natural, akusztikus basszusgitár

A Classic Design sorozat a CB-60SCE modellel válik teljessé. Ez az akusztikus basszusgitár minden szempontból magasan veri kategóriatársait. Ezen a gitáron is ugyanazt az 'Easy-to-Play' nyakprofilt alkalmazták, ami mindegyik Classic Design modellt kényelmessé tesz. A koncert méretű test itt is tömör lucfenyő tetőlappal, mahagóni hátlappal és oldalfallal rendelkezik, ami lágy, de konkrétan artikulált mélyhangokat eredményez.

További jellemzők a 32 inches menzúra, a rózsafa fogólap 22 Vintage Style érintővel és a kimélyített, X alakú belső merevítés.

A CB-60SCE-t sokoldalú Fishman hangszedővel és előerősítővel szerelték fel. A háromsávos EQ és a Fishman elektronika kompromisszum nélkül adja vissza a hangszer tiszta, gazdag és rezonancia dús hangzását színpadon és stúdióban egyaránt. Az elektronika még egy beépített, sötétben is jól látható hangológépet is tartalmaz. Ezzel a felszereltséggel a CB-60SCE nagyszerű társunk lehet unplugged koncerteken, vagy egy akusztikus jammelésen.

Ez a gitár is fekete vagy natúr fényes lakkozással kerül forgalomba.

Akusztikus gitár árak

Fender fém húros akusztikus gitárok
Fender nylon húros klasszikus gitárok
Fender akusztikus basszusgitárok
További  fém húros akusztikus gitárok
További nylon húros klasszikus gitárok
További akusztikus basszusgitárok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása