TC Electronic Ditto Jam X2 Looper

2018. július 31.

A TC Electronic testvércégével, a TC Heliconnal közösen fejlesztette legújabb looperét, a TC Electronic Ditto Jam X2-t, az első olyan loopert, ami automatikusan követi a ritmusszekció tempóját. Nincs szükség bonyolult MIDI Clock szinkronra, a BeatSense technológiának és a beépített mikrofonoknak köszönhetően a Ditto Jam X2 pontosan "érzi" a zenekar tempóját.

Tempó érzékelés

A zene tempóját a Ditto Jam X2 kétféle módon tudja érzékelni: vagy a beépített mikrofonjaival, vagy egy csíptethető külső mikrofonnal (tartozék), amit a pedálhoz lehet csatlakoztatni. A mikrofon továbbítja a zene lüktetését és így a pedál a felvett loopot valós időben az élő zene tempójához igazítja. Ha kell, gyorsítja, ha kell, lassítja változatlan hangminőségben.  

TC Electronic Ditto Jam X2 Looper

Tap Tempo funkció

Ha felveszünk egy kísérő loopot, vagy kísérő sávra játszunk, visszajátszáskor a Tap Tempo funkció segítségével lassíthatjuk, gyorsíthatjuk a lejátszás tempóját. Ez gyakorlásnál lehet hasznos, mert ha túl gyors a kíséret, akkor lassíthatjuk, ha pedig már jól begyakoroltuk az adott részt, a Stop lábkapcsolóval tudjuk „betappelni” a gyorsabb tempót.

Kezelés

Egy apró kétállású kapcsolóval igényeink szerint beállíthatjuk a visszajátszás / rájátszás sorrendjét, vagyis választhatunk a felvétel után visszajátszás és a felvétel után rájátszás sorrend között

Rec-Play-Dub: a pedál a felvétel után rögtön visszajátszás módra vált
Rec-Dub-Play: a pedál felvétel után rögtön rájátszás módra vált

A két lábkapcsoló – Loop és Stop – használata egyértelmű, bár a Stop gomb nem csak leállításra szolgál, többszöri megnyomásra Tap Tempo megadására használható gyakorláskor. A többi funkció – Undo, Redo, törlés – a Loop lábkapcsolóval, a többi Ditto looperrel megegyező módon működik. A looper korlátlan számú rájátszást tesz lehetővé, és maximum 5 percet tud rögzíteni 24 bites felbontású tömörítetlen formában.

TC Electronic Ditto Jam X2 Looper

A Ditto Jam X2 analóg pedál és természetesen a klasszikus looperként, a többi kedvelt Ditto looperhez hasonló módon is működik, ha éppen egy kis „old school” looperezéshez van kedvünk. A gyártó szerint a pedál nem befolyásolja az átmenő jelet, true bypass működésű. A looper 9 Voltos elemmel, vagy az opcionálisan megvásárolható adapterrel működik 

A termék ára még nem ismert, ahogy publikussá válik, azt megjelenítjük a termék adatlapján

A cikk forrása: Zenész Magazin

További TC Electronic gitárpedálok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása