Squier Contemporary gitárok

2018. július 10.

A Squier idén mutatta be új gitár szériáját, a Contemporary-t, amellyel egy picit modernebb köntösbe öltöztette a jól bevált Stratocaster, Telecaster és Jazzmaster elektromos gitárokat.

Közös jellemző a széria modelljeire, hogy nyárfából építi őket a Squier, a fogólap vagy jávor (ez a világos színű fogólap) vagy rózsafa/babérfa (ez a sötét). A fej úgynevezett „matching headstock”, azaz a test színére fújt. A nyak anyaga jávor,  C profillal, menzúrája 25,5”  (648 mm), az érintők Jumbo vagy Narrow Tall formátumúak. A gitárokat gyárilag 009-042 vastagságú Fender húrral szállítja a Squier.

Squier Contemporary Stratocaster HSS RW, Black Metallic

A Strato modellekből készül HSS (1 dupla, Humbucker hangszedő, 2 szimpla) és HH (2 Humbucker/dupla) pickupváltozatú modell, sima tremolóval, illetve a HH modellekből készül Floyd-Rose-os változat is. Ez utóbbi impresszív fordított fejjel, aki szereti ezt a stílust, az nagyon fogja ezeket a modelleket is imádni.  A HH modellből készül balkezes változat is, fekete színben.

Squier Contemporary Stratocaster HH MN, Dark Metallic Red

Squier Contemporary Active Stratocaster HH RW, Flat Black

Mivel modern gitárokról van szó, a Telecasternél sem a megszokott hangszedő elrendezést találjuk, hanem HH, dupla Humbuckeres kivitelt.

Squier Contemporary Telecaster HH MN, Pearl White

Ezeket a modelleket azoknak a gitárosoknak szánja a Squier/Fender, akik kicsit elkalandoznának a hagyományos Strato vagy Tele világtól, de azért maradnának a kályhánál, azaz szeretik, ha a formavilág, kivitel az évtizedek alatt megszokott.

További Squier elektromos gitárok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása