Roland BK-9 szintetizátor

2013. április 30.

Roland kísérő-automatikás szintetizátorai mindig is a legkedveltebb hangszerek közé tartoztak az egyszemélyes zenekarként ténykedő zenészek körében. Most egy új, csúcskategóriás hangszert dobott a piacra, amely vélhetően újra bebizonyítja, hogy a Roland szintetizátorok joggal szolgáltak rá a kitűnő hírnevükre.

Roland BK-9 - Kíséret-automatikás szintetizátor


A népszerű BK sorozat új zászlóshajója, a BK-9 kíséret-automatikás hangszer lenyűgöző hangszínekkel, realisztikus stílus kíséretekkel, valamint prémium funkciók és tulajdonságok széles skálájával rendelkezik. A határtalan zenei lehetőségek kiaknázásához óriási hangszín készlet - beleértve a Rolad legújabb SuperNATURAL hangszíneit - és újra programozott stílus kíséretek óriási tárháza áll rendelkezésre, szinte minden zenei műfajban a klasszikustól a modern stílusokig. Az innovatív kettős LCD rendszernek és az intuitív panel elrendezésnek köszönhetően a megszólaló virtuális zenekar egyszerűen kézben tartható, miközben a kiváló minőségű, hatékony effektek és a programozható valósidejű vezérlők segítségével gyorsan kiválaszthatók a hangszínek és könnyedén megformálható az elképzelt hangzás. A hangszer számos praktikus funkciója között szerepel a beépített 16-sávos szekvenszer, a stílus-szerkesztő és az USB felvevő/lejátszó is. A BK-9 egy igazi "erőmű", rendkívül sokoldalú, nagy teljesítményű "zenegép" professzionális előadásokhoz, komponáláshoz és otthoni zenéléshez egyaránt.



  • Csúcsmodell 76-billentyűs szintetizátor, kiváló hangszínek, piacvezető kíséret-automatika funkciók és könnyű, hordozható kivitel
  • Több mint 1,700 hangszín, 70 dobszett, beleértve 22 SuperNATURAL és 500 vadonatúj hangszín
  • Legendás Virtual Tone Wheel orgona hangszínek, dedikált regiszterek az autentikus vintage orgonajátékhoz
  • 540 újra programozott, kimagasló hangminőségű stílus (beleértve 25 új stílust) és több mint 1000 Music Assistant beállítás
  • Öt független multi-effekt processzor (MFX) és külön mastering effektek
  • Megújult kezelőfelület, áttekinthető panel elrendezés, két LCD kijelző, Mixer funkció
  • Professzionális 16-sávos szekvenszer, beépített stílus szerkesztő, valamint Chord Loop és Audio Key funkciók
  • Dal lejátszás/ felvétel, korlátlan Performance lista tárolás és további hasznos USB memória funkciók
  • XLR mikrofon bemenet dedikált zengetővel, kompozit video kimenet dalszövegek és képek megjelenítéséhez
  • Kompatibilis az Apple iOS készülékekkel, a Roland vezeték nélküli kapcsolaton keresztül és az Apple iPad Camera Connection Kit használatával iPad-hez is csatlakoztatható
  • Ingyenes iOS alkalmazások: BK Partner, Lyrics Viewer, Air Recorder stb.



Könnyen hordozható, professzionális szintetizátor az élő előadáskhoz tervezve


A professzionális 76-billentyűs klaviatúra ellenére a BK-9 meglepően könnyű, a súlya kevesebb mint 9,4 kg. Ez nagyban megkönnyíti a hangszer mozgatását, szállítását. A kezelőfelület kialakítása az élő előadások közbeni egyszerű használatra és maximális hatékonyságra törekszik, ami többek között a kettős LCD rendszernek, áttekinthető panel elrendezésnek és számos programozható kontrollernek köszönhető. 10 kedvenc hangszín tárolható az egyes valósidejű part-okra, ami egy rendkívül praktikus tulajdonság az élő koncerteken. 1000 beépített Music Assistants beállítás segíti a gyors átállást a legkülönbözőbb zenei stílusokra, továbbá Performance listaként korlátlan számban menthetőek a saját beállítások egy USB memóriára.

Roland BK-9 szintetizátor

Óriási hangszín készlet


Kategóriájához méltóan, a BK-9 több mint 1700 fantasztikus hangszínt és 70 dobszettet tárol. Ezek közül 22 hangszín a Roland legújabb SuperNATURAL technológiáját használja, lenyűgözően valósághű megszólalással és a zenei kifejezés minden lehetőségével. A Roland hatalmas hangkönyvtárából kifejezetten a BK-9 számára kiválasztott 500 vadonatúj hangszín mellett, a Virtual Tone Wheel hanggeneráror lehetővé teszi a legendás vintage orgona hangszínek megszólaltatását és az előlapon található regiszterekkel, valamint a klasszikus rotary effekt használatával biztosítja az autentikus orgonajátékot. A BK-9 későbbi hangszín bővítését egy User Tone memória tartomány biztosítja.

Újra programozott stílus kíséretek


A szinte minden elképzelhető zenei stílust felölelő komplett zenei kíséreteknek köszönhetően, a világ legsokoldalúbb virtuális zenekara áll rendelkezésre a BK-9 hangszerben. Az 540 beépített stílus kíséret között 25 új stílus kapott helyet, miközben az összes stílust újra programozták a BK-9 kiváló hangszíneinek és új effektjeinek felhasználásával a stúdió felvételeknél megszokott kimagasló hangminőség érdekében. USB memórián keresztül korlátlan lehetőség nyílik új stílusok betöltésére, valamint MP3, WAV és SMF fájlok lejátszásra is.

Multi-effektek és Mixer funkció


Az öt független multi-effekt processzor (MFX) minden eddinél több lehetőséget kínál a hangszín processzálás terén. Ezek közül három használható a zenei stílusokra és kettő a valósidejű part-okra. Az általános zengető és kórus effektek használata mellett, két mastering processzor alkalmazható a stílusok és valósidejű part-ok hangzásának optimalizálásához a tökéletes hangzás kialakítása érdekében és a koncert helyszín igényeinek megfelelően. Az új Mixer funkció lehetővé teszi a stílusok és valósidejű part-ok jelszintjeinek, valamint MFX és más paramétereinek azonnali beállítását az előlap regisztereivel.

A kreativitást segítő hatékony eszközök


A beépített 16-sávos szekvenszer egy professzionális platform a komponáláshoz és SMF dalok szerkesztéséhez, miközben a Rhythm Composer lehetővé teszi saját stílus kíséretek létrehozását. A praktikus Chord Loop funkcióval azonnal rögzíthető a stílus kíséret (WAV audió loop-ként), továbbá különböző akkordmenetek felvétele is rendkívül egyszerű, amelyek ezután a sequencer-rel történő komponáláshoz használhatóak. Az Audio Key funkció lehetővé teszi az USB memórián tárolt audió fájlok hozzárendelését a hangszer legfelső hét billentyűjére, majd ezek gyors lejátszását az előadás közben. Mindezek mellett rendkívül egyszerű a BK-9 előadások USB memóriára történő közvetlen rögzítése, CD íráshoz szükséges WAV audió formátumban.

Extra tulajdonságok a szórakoztatáshoz


A BK-9 praktikus XLR mikrofon bemenete egyszerűen kezelhető az előlapon található szabályzókkal, fantom tápfeszülséget biztosít kondenzátor mikrofonok számára és lehetővé teszi zengető effekt kijelölését is a mikrofonról érkező jelre. A hangszer kompozit Video Out aljzatának keresztül egy külső monitor csatlakoztatható, amely MP3/SMF dalszövegek és akkord szimbólumok megjelenítésével támogathatja az előadást vagy karaoke célokat. A zenéhez kapcsolódó képsorozatok megjelenítése is lehetséges, ami a zenei élményen túl, tovább gazdagíthatja az előadást a hallgatóság számára.

Roland Wireless Connect és ingyenes iOS alkalmazások


A BK-9 kompatibilis a Roland Wireless Connect funkcióval, mely lehetővé teszi a vezeték nélküli kommunikációt iPhone, iPad vagy iPod Touch készülékekkel egy külön megvásárolható Roland WNA1100-RL Wireless USB adapteren keresztül. Az iPad csatlakoztatása USB kábelen keresztül, közvetlenül is történhet egy Apple iPad Camera Connection Kit közbeiktatásával. Számos ingyenes iOS alkalmazás áll rendelkezésre a BK-9 felhasználási lehetőségeinek bővítéséhez, beleértve az Air Recorder-t a jammeléshez és felvétel készítéshez (iPhone/iPad), a BK Partner-t a hangszínek és zenei stílusok kiválasztásához (iPad) és a Lyrics Viewer-t az SMF dalszövegek megjelenítéséhez (iPad) és további számos más alkalmazás.

Termék megrendelése

látogató számláló

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása