Rode VideoMic NTG 

2019. december 9.

RØDE VideoMic NTG broadcast minőségű irányított kamera mikrofon számos egyedi funkcióval. Forradalmian új akusztikai tervezés, minden eddiginél természetesebb, színezetlenebb hangzás. Új mérföldkő a kamera mikrofonok kategóriájában!

Ajánlott igényes film és videóhang felvételekhez, broadcast, DSLR/MILC és professzionális filmes kamerákhoz egyaránt.  

A RØDE VideoMic NTG egy professzionális, broadcast minőségű, irányított kamera mikrofon számos egyedi funkcióval, film és videóhang felvételekre optimalizálva. Teljesen újragondolt akusztikai kivitelezése, mely első sorban a kör alakú hullámterelő nyílásokban testesül meg, páratlanul transzparens, természetes, színezetlen hangkarakterisztikát kölcsönöz a mikrofonnak. Szabályozott frekvencia menetével, erősen irányított karakterisztikájával és kifejezetten alacsony saját zajával a VideoMic NTG a piac legjobb puskamikrofonjaival veszi fel a versenyt.
 
A mikrofon a kiváló hangzás mellett a hasznos funkciók egyedülállóan széles palettáját kínálja a felhasználónak: digitális kapcsolók a mélyvágáshoz, -20dB érzékenység csillapításhoz, magas frekvenciás kiemeléshez és a biztonsági csatorna bekapcsolásához (a mikrofon a jobb csatornára 10dB-el csökkentett jelszintet produkál, hogy minden körülmények között szülessen egy torzításmentes felvétel), egyedi kimeneti jelszint szabályzó potméter a mikrofon hátulján, automatikus bemenet érzékelés mely lehetővé teszi a mikrofon TRS és TRRS (három és négy pólusú, azaz kamera vagy audió rögzítő és mobil telefon) bemenetekhez történő csatlakoztatását átalakító nélkül, automatikus be és kikapcsolás amit a csatlakoztatott rögzítő vagy kamera plugon feszültsége vezérel, és egy új túlvezérlés jelző LED a mikrofon testén.
 
És ezzel még nem értünk a számos funkció végére. A VideoMic NTG sokkal több, mint egy kamera mikrofon. Amellett, hogy kamerákhoz, fényképezőkhöz és mobil eszközökhöz egyaránt használható, a VideoMic NTG egy teljes értékű USB mikrofon is! A mikrofonon található USB-C csatlakozóval számítógéphez, tablethez vagy mobil telefonhoz kapcsolva a VideMic NTG egy USB audió interfésszé alakul és egy csatornás hangkártyaként használható hangfelvételek azonnal rögzítésére. USB üzemmódban a mikrofon 3.5mm TRS kis jack kimenete fejhallgató kimenetként, kimeneti jelszint szabályzó potmétere pedig hangerő szabályzóként funkciónál, lehetőséget nyújtva a felvétel közbeni monitorozásra és a rögzített vagy bármely egyéb hangzó anyag visszahallgatására!
 
VideMic NTG főbb tulajdonságai:
  • Természetes, színezetlen hangzás a forradalmi akusztikai tervezésének köszönhetően
  • Szabályozott frekvenciamenet, alacsony saját zaj, és erősen irányított szuperkardioid karakterisztika
  • Egyedi kimeneti jelszint és fejhallgató hangerő szabályzó potméter
  • Automatikus bement érzékelő a kamerákhoz és mobil eszközökhöz (TRS és TRRS bemenetekhez) történő közvetlen csatlakoztathatóság érdekében
  • Automatikus be és kikapcsolás amit a csatlakoztatott rögzítő vagy kamera plugon feszültsége vezérel
  • USB-C csatlakozó a teljes értékű USB mikrofonként történő használathoz
  • Fejhallgató kimenet monitorozáshoz és visszahallgatáshoz
  • Digitális kapcsolók (mélyvágás, magas kiemelés, csillapítás, biztonsági csatorna)
  • Túlvezérlés jelző LED
  • Beépített Li-ion akkumulátor USB töltéssel (30+ óra üzemidő)
  • Rycote Lyre rezgéscsillapító felfüggesztés, kábel tartóval és csúszkás pozíció állítási lehetőséggel
  • Strapabíró és ultra könnyű alumínium kialakítás
Forradalmi akusztikai tervezés
 
Az VideMic NTG teste teljesen újszerű. A puskamikrofonokon szokásosan található egyenes kivágásokat kör alakú akusztikus portok helyettesítik. A forradalmian új kialakítás - mely több hónapnyi speciális tesztelés eredménye - páratlan akusztikus átlátszóságot és természetes, színezetlen hangot biztosít a mikrofonnak.
 
Rode Videomic NTG
 
 
A kamera mikrofonok svájci bicskája
 
A tökéletes hangzáshoz elképesztő mennyiségű, köztük számos új funkció párosul. A rugalmas felhasználhatóság érdekében digitális kapcsolókkal aktiválható a zavaró alacsony frekvenciás zajok vágása, a részletgazdagságot és érthetőséget fokozó magas kiemelés, az érzékenység csillapítás és a biztonsági csatorna funkció, mely garantálja a torzítás mentes felvételt.
 
Rode Videomic NTG
 
Újdonság az egyedi kimeneti jelszint és fejhallgató hangerő szabályzó, az automatikus bement érzékelő a kamerákhoz és mobil eszközökhöz történő közvetlen és kényelmes, átalakító nélküli csatlakoztathatóság érdekében, és a túlvezérlés jelző LED.
 
VideoMic NTG saját beépített Li-ion akkumulátorával működik, mely 30+ üzemórányi energiával látja el és a mikrofonon található USB-C csatlakozón keresztül tölthető (teljesen lemerült állapotról 2 óra alatt tölt fel). Az USB-C csatlakozón keresztül külső áramforrásról (pl. power bank) is üzemeltethető a mikrofon.
 
VideMic NTG több egy hagyományos mikrofonnál: USB csatlakozójának segítségével számítógéphez, tablethez vagy mobil eszközhöz csatlakoztatva USB mikrofonként üzemel. Tökéletes megoldás egy csatornás felvételek, podcastok készítéséhez, élő streameléshez, online játékokhoz. USB üzemmódban 3.5mm TRS kis jack csatlakozója fejhallgató kimenetként, kimeneti jelszint állító potmétere hangerő szabályzóként működik.

 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása