Rode újdonságok 2020

2020. szeptember 16.

2020 nyár-ősz folyamán a Rode NT1-A, NT2-A és NT1 Kit új csomagolást kapott, az NT1 Kit-be SM6 pop-filterrel szerelt rezgésgátló mikrofonfogó került, és megjelent egy csomó egyéb kiegészítő.

RØDECaster Pro firmware update 2.1.0

Az egyre nagyobb népszerűségnek örvendő RODECaster Pro podcast keverő operációs rendszere újabb frissítést kapott. A 2.1.0 verziójú új firmware jelentős újdonságokat tartalmaz, melyek mindegyikét a felhasználók visszajelzései, igényei alapján fejlesztették. 

Pár fontosabb újdonság a teljesség igénye nélkül:

  • a beépített effekt processzorok paraméterei mostantól egyedileg változtathatók
  • konfigurálható master compressor került a sztereó kimenetre
  • a biztonság kedvéért az összes állítható paraméterrel rendelkező processzálási lehetőség "revert" és "undo" (bypass) lehetőséggel is rendelkezik
  • a csatorna szintjelzők mostantól broadcast üzemmódban, dBFS szintjelzéssel is használhatók
  • overdub funkció a jingle gombokon > rájátszási lehetőség a gombokra töltött hanganyagra
  • új jingle bejátszási mód > 'loop" funkció visszaszámlálással
  • Post Fader multitracking > sávonkénti rögzítés post fader üzemmódban (az összes beállított processzor paraméter és fader állás rögzítésre kerül az egyes csatornákon)
  • a kísérő szoftver (companion app) számos új funkcióval bővült (processzor paraméterek innen is állíthatóak, "revert to default" funkció, hanganyag automatikus optimalizálása a különböző platformokra, firmware frissítés az app-ból, stb...)
  • 64bit-es rögzítési mód > a rögzített hanganyag 4GB-os méretkorlátozása megszűnik (a nagyobb méretű anyagokat nem vágja több részre a rendszer)

NT1-A, NT2-A és NT1 Kit

Rode NT-1A nagymembrános stúdiómikrofon

A klasszikus NT1-A és NT2-A, valamint a nagy testvér NT1 Kit mikrofon csomagok mostantól új, gazdaságosabb, környezetkímélőbb csomagolásban érkeznek.

Ezen kívül az NT1 Kit csomag mostantól  az SMR helyett, az SM6 rezgésgátló mikrofonfogót tartalmazza.
 

Wireless GO és Lavalier GO fehér színben

 

Rode Wireless GO White vezeték nélküli mikrofon szett

A korábban már bemutatott Wireless GO és Lavalier GO termékek már fehér színben is kapható: 
- Wireless GO fehér
- Lavalier GO fehér

Új RØDECaster Pro kiegészítők

Rode kiegészítők

SC9: TRRS összekötő kábel okostelefonok RØDECaster Pro telefon bemenetére csatlakoztatásához.
DC-USB1: USB táp adapter a RØDECaster Pro USB hálózati adapterről vagy külső akkumulátorról (powerbank) történő működtetéséhez. A működéshez legalább 2.4A kimenetű adapter vagy akkumulátor szükséges! USB hálózati adaptert és külső akkumulátort nem tartalmaz a termék!
HJA-4: Fejhallgató csatlakozó adapter 3.5mm TRS (kis jack) csatlakozójú fej és fülhallgatók RØDECaster Pro keverőhöz történő csatlakoztatásához. 4db/csomag
XLR-ID: színes jelölő gyűrűk bármely XLR csatlakozóra, a RØDECaster Pro mikrofon bemeneteinek megkülönböztetésére. Színük megegyezik a keverő mikrofoncsatornáinak színjelölésével. 8db/csomag

Még nem beárazott termékek

A Rode bemutatott még pár újdonságot, amelynek a hazai árait hamarosan megkapjuk, amint ez megtörtént, a termék adatlapjain láthatóak lesznek.

SC11 TRS elosztó kábel
DCS-1 Dupla vakupapucs adapter
SC10 TRRS Kis Jack audio összekötő Patch Kábel, 0,3m
SC16 USB-C kábel

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása