RCF ART 3

2021. április 16.

Az RCF ART 3-as aktív hangfal (beépített erősítővel) szériája optimális választás ének, élőzene vagy rögzített felvételek lejátszásához, előadóknak zenészeknek, mobil DJ-knek. Az ART 3 széria az 1996-ban megálmodott koncepciót örökíti tovább: kiváló teljesítmény, könnyű hordozhatóság.

A széria hangszóróit is az RCF tervezte, 70 éves tapasztalatuk a piacon a garancia arra, hogy a hangszórókban a modern anyagtechnika vívmányait kihasználták az RCF mérnökei, maximális teljesítmény kezelése mellett, akár extrém időjárási körülmények mellett is.

Mindegyik modellbe D osztályú végfokok kerültek, amely nagy teljesítmény leadását, dinamikus hangvisszaadást tesz lehetővé, könnyű súly mellett, túlforrósodás nélkül.

Mindegyik modell használható állítva, színpadi módban, de igény esetén akár fektetve, monitor módban is.

RCF ART 3

A hangfalak dobozainak anyaga polipropilén kompozit, amely egyrészt könnyűvé teszi a hangfalakat (sokat utazó zenészeknek, fellépőknek talán bevillannak azok a fellépőhelyek, ahol a színpad messze van a parkolótól, ahol az autóból előbányásszák a hangfalakat, sok esetben jó pár lépcsőzéssel is tarkítva az utat), másrészt ez az anyag csillapítja a nem kívánt rezgéseket, még nagy hangerő esetén is.

A hordozhatóságot tovább segíti, hogy hordfülek felül és két oldalon is vannak a hangfalon (a 310-es modellt leszámítva). A hangfal alján természetesen van hangfalállvány adapter, így földön álló állványra, de szubcsőre is helyezhetőek ezek a hangfalak.

A hasonló kategóriában lévő hangfalakhoz képest az a különleges fejlesztése van az RCF ART hangfalaknak, hogy tartalmazzák a FiRPHASE szűrőt, amely a különböző hangfrekvenciákra jellemző eltérő késéseket egyenlíti ki. Az így korrigált, fázistorzításoktól mentes hangképre nagyobb kiegyenlítettség jellemző, amely érzetben úgy jelentkezik, hogy természetesebb érezzük a hangzást, és hosszabb távon kevésbé fárad el a hallgatóság füle a zenehallgatásban.

Az RCF ART 3-as aktív hangfalak három változatban készülnek. Beszédhez, kevésbé mélytartomány-igényes előadásokhoz, vagy ha van külön szub hangfal, akkor a 10”-os (25 cm) mély hangszóróval épített 310-es változat is megfelelhet számodra. Ha táncos rendezvényt csinálsz, akkor ehhez a modellhez szükséged lesz mély hangfalra is, vagy pedig nagyobb mélyhangszóróval szerelt változatot kell nézned:

Dübörgés szempontjából a következő lépés a 12”-os (30 cm) hangszóróval szerelt 312-es változat. Ez már sokmindenre elég lehet, jó félúton van (árban is) a legnagyobb hangszóróval szerelt 315-ös modellhez képest. Már elég arra, hogy megtáncoltasd a közönséged, még nem az a mennydörgésszerű mélyeket hoz, viszont cserébe könnyebb. 

A 315-ös modell az, amelyik a szériában a legnagyobb 15”-os (kb. 40 cm) hangszóróval készül, ha DJ-zel, koncertszerűen zenélsz és nincs szub, külön mély hangfalad, akkor ez lesz az ideális választás. Erre már megmozdul a közönséged, akár zenélsz nekik, akár sportra akarod megmozgatni őket. 

További RCF aktív hangfalakat itt találod, az összes aktív hangfalunkért pedig kattints ide.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása