QSC K2 sorozat

2023. november 24.

Amikor 2010 környékén meghallottam az első QSC K-sugárzókat, ott álltam abban a kis hangtechnikai üzletben, ahol hang-karrierem indult és úgy gondoltam, hogy nem létezik ennél jobb aktív sugárzó. Emlékszem, hogy István milyen arcot vágott miután ezt kijelentettem, majd bemászott a doboz mögé és bekapcsolta a DEEP-funkciót. Mivel erős basszusfüggőségem épp kialakulóban volt, ott valóban földbe gyökerezett a lábam. De nem mélyebbre, mint ahová a frekvenciamenet épp leért. Ez volt az első, de nem utolsó találkozásom az amerikai gyártóval.

QSC K2

Onnantól számos rendezvényen szegődött társamul a két K8-as és egy KSub-ot tartalmazó, szerelmi háromszög. Megjártunk együtt reggae-koncertet, minimal house bulikat, de a szívemnek kedves drumandbass bulik is legalább annyira jól álltak neki, mintha a világ legtermészetesebb dolga lenne az a sok négyszögjel a membránokon. Ez persze nagyon régen volt és mint a magyar hangtechnika tékozló fiúja, 2023-ig kellett várnom, hogy visszataláljak a helyes útra és a QSC-hez.

QSC K3

Kicsit sem lepett meg, hogy a QSC K-széria azóta is létezik - amiben nem kételkedtem – de jelentős változáson ment keresztül. Modernebb lett, többet tud, de megőrizte hangkarakterét, ami oly kedves volt mindig is számomra. Tehát a K.2 sorozat - velem együtt - fejlődött az évek során, de átpriorizált kritériumrendszeremmel szemben még mindig olyat nyújt, amire sok hangsugárzó vagy nem képes, vagy számomra idegennek hangzik.

QSC K2

Kapásból megváltozott a végfok-architektúra és 2000W-ra nőtt a teljesítmény, mindemellett okosabb is lett. Mikroprocesszor vezérli a rendszert és ennek köszönhetően bekerült jó pár olyan feature, ami igazi svájci bicskát csinál a hangsugárzócsaládból. Itt választhatunk preset-et, szub vágási frekvenciát, konfigolhatjuk a delay-t, az EQ-t és beállíthatjuk a bemenetek jelszintjét. Ebben is fontos változások történtek, ugyanis már nem csak mikrofon, hanem Hi-Z szintre is illeszthetjük a B-jelű bemenetet. Mindezt grafikus kijelzőn, gyermeki egyszerűségű navigálással, természetesen jó értelemben. Eltűnt az RCA bemenet is, a helyét átvette a 3,5 mm-es Jack bemenet. És a gitárosoknak még egy jó hír: a preset-ek között megtalálható egy ultralineáris beállítás, STUDIO MON néven, ami kiválóan passzol a modern, modellező eszközökhöz!

A fenti sorok is azt bizonyítják, hogy a változás jó dolog és a jóból is lehet jobbat csinálni, persze csak akkor, ha nyitottak vagyunk rá! 

További aktív hangfalakért kattints ide, további QSC aktív hangfalért kattints ide

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása