Peavey 6505 Piranha MH

2017. február 18.

A Music Media Magazinban megjelent cikk online változata a Peavey új, előfokcsöves mini gitárerősítő fejről

A Piranha a méretét tekintve az eddigi legapróbb Peavey 6505. Ez a széria legkisebb és legfiatalabb gyermeke. Ahogyan a Peavey 6505MH erősítő, úgy ez is 20 Wattos. Az előfokba egy darab 12AX7-et, a végfokozatba tranzisztort szereltek, elektromos árammal pedig egy 30 Voltos adapter látja el. Led-világított, vörösen izzó, dizájnos belső tér, valamint csodaszép külső jellemzi.

Peavey 6505 Piranha MH mini előfokcsöves gitárerősítő fej

Ládára kötve zseniális, igazi 6505 élmény. Ezért azt találtam ki, hogy ez a tenyérnyi csoda – egy esetleges erősítő meghibásodás esetén - alkalmas lehet a buli megmentésére, ha az egyik rackfiókba tartalék erősítőnek elteszem.

A Piranhahoz gyárilag adnak egy korrekt puhatokot, ezért még csomagolásról sem kell külön gondoskodni. Ez tényleg apróság, viszont egy ilyen néhány filléres figyelmességtől még felhasználó barátabbnak érződik a termék.

Peavey 6505 Piranha MH mini előfokcsöves gitárerősítő fej

Egy darab 4 Ohmos ládakimenetet, valamint egy bufferelt FX Loopot szereltek a házba a három potméter, a hangszerbemenet és füles kijárat mellett. Ezen felül egy 2,5-ös Aux in bejárat, egy on-off- és egy csatornaváltó kapcsoló található az erősítőn. Ha a lábkapcsolhatósága megoldott lenne, teljes értékű erőlködővé válna. Ez az igény azonban valószínűleg csak bennem merült fel, mert ragaszkodom a 6505 Clean és a Lead csatornájának hangjához is.

A szokásos funkciót ellátó Gain és Volume potméterek mellett egy morphing EQ gondoskodik a megfelelő hangzásról. A mérnökök három ideális 6505 beállítást helyeztek el ezen tekerőpotméter három pontjára. A köztes részeken egyikből a másikba úszik át a hangkarakter. Jól pozícionált, használható konfigurációk ezek.

A Phones kijárat hangszóró-emulálatlan. Ami egyszerre akár kettő előfok-jelutat jelent nagyobb teljesítményű végfokokhoz. Ha pedig vonalfelvételre szeretnénk használni, akkor az előfokozat hangjához a cuccal együtt kapott Peavey Revalver 4 szoftverrel társíthatunk virtuális ládát. Ezt a programot a Peavey 6505MH fej doboza is tartalmazza.

Szerkesztett részlet a Music Media Magazin 2017/1 számban megjelent Peavey Road cikkből. A Music Media Magazin s a Forte Music engedélyével.

Gitárerősítő árak

Peavey gitárerősítők
Kínálatunkban szereplő összes gitárerősítő

A szerzőről

Tari BotondTari Botond vagyok, a Nagy Feró és a Beatrice zenekar gitáros, billentyűs vokalistája.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása