Laney CUB12R – klasszikus brit hangzású full csöves kombó zengetővel

2016. december 9.

A Laney CUB erősítő sorozatának dizájnja mögött meghúzódó gondolat a "A kicsi szép!" bizonyára sokaknak eszébe jut, amikor egy kis klubkoncertre cipelik 20-30 kilós kombójukat, hogy aztán 1-es hangerőn zúzzanak… Igen, számos olyan szituáció lehetséges, amikor a kis erősítő a nyerő, arról nem is beszélve, hogy a kisebb teljesítmény lehetővé tesz olyan hangzásokat is, ami egy nagyobb cuccnál csak eltúlzott hangerőnél érhető el.

Klasszikus brit design

Laney CUB-12R csöves gitárkombó

A brit tervezésű Laney CUB sorozat erősítői igazi klasszikus brit hangzással ajándékozzák meg tulajdonosukat. A CUB12R 15 W teljesítményét egy pár EL84 végcsővel érik el, de van egy 1 W-nál kisebb bemenet is. Ha a "kevesebb mint 1 W" bemenetre csatlakoztatjuk a gitárt, akkor is nagyszerű csöves hangot kapunk, de inkább suttogva, mint bömbölve. Ez a "kevesebb mint 1 W" opció lehetővé teszi, hogy a végfokot keményen meghajtsuk, és kis hangerőnél is előhozzuk azt a sötét tónusú csöves torzítást, amit normál körülmények között csak meglehetősen nagy hangerőnél tudunk elérni. Ez a lehetőség nagyszerűen használható gyakorlásnál.

Mindez, valamint a 3 db ECC83 előerősítő cső, a háromsávos EQ, főhangerő, Tone, Gain, Reverb potik segítségével alkalmas a tiszta, meleg gitárhangtól kezdve a finom crunhos, vagy durva overdrive-os hangzásig bezárólag minden klasszikus gitár sound elállítására, amire csak szükségünk lehet.

Egyedi tervezésű hangszóró

A CUB12R egy 12 inches, egyedi tervezésű HH hangszórónak ad otthont, amit kifejezetten a Laney számára készítettek azzal a céllal, hogy ezek az erősítők a karakterükhöz minél optimálisabban illeszkedő hangszórót kapjanak.

Fedélzeti zengető

Laney CUB-12R csöves gitárkombó

A klasszikus hangzású beépített zengető növeli a CUB12R hangjának vintage jellegét. Az opcionálisan megvásárolható FS1 lábkapcsolóval távolról is kezelhetjük zengetőt.

Egyéb extrák

Ha egy nagyobb cuccot szeretnénk összerakni, akkor további külső ládákat is köthetünk a CUB12R külső hangszóró kimenetére. Próbálkozhatunk 2x12-es, vagy akár 4x12-es ládával, hiszen ekkor nagyobb felületen szól a 15 W teljesítmény.

A kedvenc effekt pedáljainkat is csatlakoztathatjuk a kis Laney-hez a hátsó panelen elhelyezett Effect Loop aljzatok segítségével.

Összegezve

Ez a rendkívül könnyen szállítható, mindössze 11,5 kg súlyú, nagy tudású kis erősítő tipikus brit stílusú Laney sound-ot produkál, rendkívül széles palettán. Kategóriájában a felszereltsége is kiválónak mondható, összehasonlítva más full csöves erősítőkkel, az ára is kedvező.

További gitárerősítő árak

Laney elektromos gitár erősítő árak
További elektromos gitár erősítő árak

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása