JBL EON ONE MK2 új aktív PA oszlopsugárzó

2021. október 15.

A szokásos helyen, a JBL főhadiszállásán mutatkozott be a JBL Professional hordozható PA kategóriájának legújabb tagja, az EON ONE MK2 akkumulátoros oszlopsugárzó.

Az EON ONE MK2 kategória vezető akusztikus csomagot tartalmaz: 5 csatornás digitális keverőt, mindent átfogó Lexicon és dbx DSP modult, Bluetooth 5.0 funkciókat, valamint teljes körű applikációs vezérlést, mindez egy pehelysúlyú formatervezésben, hiszen a rendszer alig több mint 19 kg.

Ez az erőteljes és sokoldalú rendszer a legendás EON család által kitaposott úton halad tovább, és az elődöktől jól ismert akusztikai innovációkat is segítségül hívja, hogy nagyobb kimeneti teljesítményt, tisztább érthetőséget és mélyebb lefedést nyújtson, mint bármely másik PA rendszer ebben a kategóriában. A geometrikusan optimalizált, C-alakú array modul 8 db 2” átmérőjű magassugárzót tartalmaz, melyet egy 10” méretű mélyhangszóró támogat lentről, hogy kifinomult akár 37 Hz mélységű átvitel legyen elérhető. Ez a C-alakú szélessávú array széles horizontális terítést, és mély horizontális lökést biztosít, hogy a hangos és tiszta hangzás legyen jellemző az egész teremben.

JBL EON ONE Mk2 akkumulátoros aktív rendszer egész termékfotó

Az egész innovatív akusztikai rendszert egy robusztus 1500 Watt csúcsteljesítményű erősítőmodul hajtja meg, melynek köszönhetően letisztult, torzításmentes hangot élvezhet a hallgatóság legyen szó bármilyen hangerőről. A JBL VPP (Variable Power Performance) technológiája automatikusan optimalizálja a teljesítményt attól függően, hogy AC vagy akkumulátoros erőforrásról működik-e az eszköz, amely vezetékes áramforrás esetén +4 dB extra headroom-ot jelent. Az EON ONE MK2 tervezésekor az elsődleges pont a sokoldalúság volt a lehető legegyszerűbb használhatósággal ötvözve, ezért a PRX ONE-hoz hasonlóan, a professzionális jelfeldolgozás mellett ebben a hangsugárzóban is egy tripla-lépcsőfokos felhasználói interfész kapott helyett, melyet egy színes LCD kijelzőn keresztül állíthatunk be a felhasználó képzettségéhez mérten: kezdő, haladó vagy képzett. A DSP modul három különböző Lexicon effektet tartalmaz: zengető, kórus és késleltetés, mindez megspékelve a dbx klasszikus DriveRack jelfeldolgozó algoritmusaival, mint az AFS gerjedésgátló, parametrikus EQ, limiterek, késleltetések és szubharmonikus szintézis. A beállítások tetszés szerint variálhatók és egyedi presetként elmenthetők az eszközben. A beállítást hivatott megkönnyíteni még az azonnal elérhető három EQ szabályzó gomb is, mellyel pillanatok alatt nagyszerű hangzás érhető el.

Az előadók, fitnesz oktatók és MC-k nagyra fogják értékelni a Soundcraft Ducker algoritmusát, amely azonnal lehalkítja a háttérzenét, amint beszélt hangot érzékel a rendszer. A zenei előadások minden eddiginél hosszabbak lehetnek, hiszen az akkumulátor több mint 6 óra élettartamú és pillanatok alatt könnyedén cserélhető.

„Az elmúlt időkben fellépő tömeges igényekre szerettünk volna egy csattanós választ adni, ezért hoztuk létre az EON ONE MK2 oszlopsugárzót.” – mondta Brian Knudsen, a Harman Professional Hangszórókért felelős termékmenedzsere. „Ideális választás bárkinek, aki mondjuk az utcán szeretne performanszot bemutatni professzionális minőségben vezetékes áramforrás nélkül, vagy oktatóknak és előadóknak, akik villámgyorsan szeretnének egy jó hangot létrehozni és beállítani, illetve egyházi intézmények vagy rental cégeknek, akik korszerű bel- és kültéri hordozható megoldást keresnek. Most megszerezheted ezt a sokoldalú funkcionalitást, amely nem teszi tönkre sem a bankszámládat sem a hátad.”

JBL EON ONE Mk2 vezérlők, csatlakozók

Az 5 csatornás digitális keverőpult három darab Neutrik XLR-Jack kombinált, egy darab Hi-Z nagyimpedanciás hangszeres bemenetet, és egy 6,3mm-es Jack tovább fűző kimenetet tartalmaz független hangerőszabályzással és késleltetéssel. A csatornákból kettő +48V fantomtápot is képes biztosítani, így a kondenzátor mikrofonok használata is megoldott.

A rendszer a nemrég bemutatkozott JBL Pro Connect alkalmazással távvezérelhető a beépített Bluetooth 5.0 protokollon keresztül. Minden funkció és preset elérhető telefonról és tabletről akár 10 eszköz esetében is egyidejűleg.

AZ EON ONE MK2-t egykezes cipelésre tervezték, egy ergonomikus és maximális kényelmet biztosító fogantyú jóvoltából. Az oszlopsugárzó külső borítása strapabíró polipropilén, amely elég kemény ahhoz, hogy a legstrapásabb fellépéseket is kibírja. Mint minden JBL hangfal, az EON ONE MK2 is átesett a JBL Professional szigorú 100 órás tortúra tesztjén, hogy biztosan kitűnően működjön valós körülmények között is.

Az EON ONE MK2 2022. áprilistól elérhető.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása