Ibanez TMB-100 MGR basszusgitár teszt

2019. július 22.

A Basszusgitárosok Klubja Facebook csoportban az egyik tag érdeklődött a TMB 100 basszerrel kapcsolatban, segítséget kért a tagtársaktól, véleményeket szeretett volna hallani a hangszerről. Mi azt találtuk ki, hogy a srácnak küldünk egy gitárt tesztelni, egy feltétellel: írj egy gyorstesztet, amelyet posztol a klubban is. A deal az volt, hogy ha tetszik neki a hangszer, akkor megtartja, kifizeti, ha nem, akkor visszaküldi. Spoiler alert: annyira tetszett neki, hogy megtartotta a hangszert :)

A teszt alapvetően egy – a szó jó értelemben véve – amatőr zenésztől származik, így egyrészről a profi, rutinos szófordulatokat ne várd, ugyanakkor a legjobb tesztalany, hiszen ez a gitár pont belépő szintű hangszer. A teszten nem módosítottunk semmit.

Sziasztok!

A szerdai napon megérkezett hozzám a Mezzoforte Hangszer webáruház, és Csámpai Károly jóvoltából az Ibanez TMB100-as basszusgitár kipróbálásra azzal a feltétellel, hogy írjam le Nektek a tapasztalataimat a hangszerrel kapcsolatban. Köszönöm Nekik! Most ez fog következni.

(Nem vagyok profi,ne várjatok iszonyú szakszavakat... :) )

Ibanez TMB-100 MGR

Mikor kinyitottam a dobozt, szerencsére kellemes csalódás ért, ugyan olyan szép,mint a képeken (persze ez is, mint minden más szubjektív vélemény). A gitárt kézbe véve már elhervadt a vigyor, rendkívül nehéz (viszont nem fej nehéz). Nekem egy Squier Standard Jazz Bassom van itthon, ahhoz képest a nyaka vastagabb, de teljesen megszokható, fél óra és ráállt a kezem. (Nyaka jávor,TMB4-es, fogólap rózsafa, 240mm-es rádiusszal, a nyak a húrvezetőnél  41mm, 20 medium bunddal.)
A gitár teste mahagóni, a nyak 4 ponton csavarozott.

A hangoló kulcsok kiosztása annyiban fura, hogy az alsó kulcsok közti nagyobb távolságot szokni kell.
A gitár Dynamix P (nyaki) és a híd felől egy J pickuppal van szerelve. Elekrtonikáját tekintve 1 hangerő, 1 balancer, és 2 sávos eq található a gitárban. Az aktív elektronika a gitárban magas és mély kiemelést biztosít.  Ezek kezelését szokni kell,mert 2 az 1-ben potikról beszélünk. Koncerten macerás lehet…

A húrláb Std bridge.

Hangzásában hozza azt amit elvártam tőle, bitang jó minden állásban, a preci hangzás is rendben van, mármint ehhez a kategóriához képest.
Egyszóval: kezdő hangszernek tökéletes, másodhangszernek is, koncerten simán megállná a helyét! Nyilván egy 65 ezres gitárról beszélünk, de ehhez mérten teljesen jó. Én nem vártam ennyit tőle. De ami a legfontosabb, ha egy gitár nem inspirál, szólít meg, hogy gyere már, zörögjünk egy kicsit, akkor lehet az 65 vagy 650 ezres hangszer is, az nem jó választás. Nos, én ezt nem nagyon tudom letenni. Nagyon jó használni!
Köszi,ha elolvastátok :D

Ibanez TMB-100 MGR

További basszusgitárok, azon belül Ibanez basszusgitárok

 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása