Ibanez RGDIX-6MPB SBB elektromos gitár

2016. december 13.

Az év elején az Ibanez megjelentetett két extrém kinézetű Iron Label szériás elektromos gitárt, amely azonnal meg is osztotta a gitáros társadalmat, nemzetközi szinten óriási vitát váltott ki a kérdés, hogy jól mutat-e ezeken a modelleken, hogy le van csapva a szélük. Év elején a kék színű modellből csak 7-húros változatott dobott piacra az Ibanez, de most végre hathúros változatban is elérhető, bár tudomásunk szerinte csak limitált mennyiségben.

A "bevel or not bevel" vitában nem nagyon foglalnánk állást, nekünk nagyon tetszettek - különösen élőben, kézbe véve - ezek a modellek. Azt vettük észre, hogy egyre több gitáros fordul a nem hagyományos megoldások felé, ezek azok, akik a boutique, egyedi gitárokat megcsodálják, inkább vált ki bennünk érdeklődést, izgalmat. Az Ibanez jól ráérzett arra, hogy nagyon erős az igény az ilyen megoldásokra, amelyeket általában nem nagyobb gyártók, hanem kisebb manufaktúrák építenek.

Év elején az volt a felállás, hogy megjelent egy rózsafa fedlapos, barna színű 6-húros modell, a RGDIX-6MRW CBF, és hasonló designnal egy nyárfa fedlapos, kék/zöld színű, SBB (Surreal Blue Burst) 7-húros elektromos gitár.

Ibanez RGDIX-6MRW CBF elektromos gitár

Ibanez RGDIX-7MPB SBB 7-húros elektromos gitár

Azon szerencsések, akik héthúros gitárt kerestek és a kék szín tetszett nekik, illetve, akik hathúros gitárt kerestek és pont a barna tetszett nekik, jól jártak, de maradt még egy csomó gitáros, akik pont a másik színt keresték, mint amiben a 6- vagy 7-húrosukat keresték. Ezek az érdeklődök nagyon sokáig elégedetlenkedtek, teleírták a gitáros fórumokat, hogy nekik kellene a hathúros kék színben vagy a héthúros barna színben. Nekünk van egy olyan érzésünk, hogy az Ibanez vitt ebbe némi szándékosságot is, hiszen várható volt a reakció, és az, hogy ha egy gyártóról, vagy gitárjairól sokat beszélnek, az alapvetően, marketing szempontból jó. A "hype", ami kialakult az RGDIX elektromos gitárok körül, jót tett a gitároknak, nagyon sokan várták, ami most eljött: a 6-húros modellből most már kapható a kék színű változat!

Ibanez RGDIX-6MPB SBB elektromos gitár

Ibanez RGDIX-6MPB SBB elektromos gitár

A specifikáció ugyanaz, mint a 7-húros változat esetében, azaz kőris test, nyárfa fedő réteg, pávaszemes jávor fogólap, DiMarzio hangszedők, fix húrláb, és a szédületes Surreal Blue Burst szín.

Ibanez RGDIX-6MPB SBB elektromos gitár

Elektromos gitár árak

Ibanez elektromos gitár árak
További elektromos gitár árak.

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása