Ibanez RGA Iron Label RGAIX6FM elektromos gitár

2017. június 5.

Az Ibanez a közelmúltban hozta ki kifejezetten metal zenére fejlesztett gitársorozatát, az Iron Label modelleket. Az alábbi írásban kicsit közelebbről megismerhetitek az Ibanez új, metalra született RGA Iron Label RGAIX6FM modelljét.

Az RGA Iron Label sorozat tervezésekor az Ibanez csak a metal szempontjait tartotta szem előtt, azzal a nem titkolt céllal, hogy elkészítsék a valaha létezett legkeményebb hangú metal gitárt.

Ibanez RGAIX-6FM TGF Iron Label elektromos gitár

Az RGAIX6FM a legütősebb metal hangokat produkálja, és a mahagóni testen díszelgő habos juharfa tető pedig dögös megjelenést kölcsönöz a gitárnak.

Az RGAIX6FM-et DiMarzio Fusion Edge pickupokkal szerelték fel, a két cég közötti szoros együttműködésnek köszönhetően. A hangszedőket úgy tervezték, hogy nemcsak erőteljes, hanem egyedi, jellegzetes hangzást nyújtson érces magasakkal és feszes mélyekkel, zavaros közepek nélkül.

A gitárt az Ibanez legendás, szuper vékony, kényelmes és gyors játékra alkalmas Nitro Wizard nyakkal készíti, melyre ébenfa fogólap került 24 jumbo érintővel. A hangszer menzúrája 648 mm-es (25,5").

Ibanez RGAIX-6FM TGF Iron Label elektromos gitár

Ami a szerelvényeket illeti, Gotoh MG-T locking húrgépeket és Gibraltar Standard II húrlábat találunk a hangszeren, mindkettő fekete színben pompázik. Az hangerő gombon és a 3 állású pickup-váltón kívül egy coil-tap kapcsoló is rendelkezésünkre áll, amivel a két humbucker tekercseit állíthatjuk single-coilra, sőt középső állásában a két humbucker belső tekercsei együtt dolgoznak.

Az RGAIX6FM elérhető héthúros változatban is, RGAIX7FM néven.

Eletromos gitár árak

Ibanez elektromos gitárok
További elektromos gitárok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása