Ibanez Munky és Nita Strauss gitárok

2020. március 27.

Nyilván nem a legszerencsésebb időpontban jelentette be az Ibanez két limitált, japán, Prestige gitárját, mert elég bizonytalan sokunk sorsa manapság, de azért a szemünket gyönyörködtethetjük benne, illetve vannak azok a szerencsések, akik már várták ezeket a modelleket, nekik érdekesség lehet a két mesterhangszer, amelyek vélhetően szeptemberben érkeznek, és a válság ellenére is valószínűleg el fognak fogyni elővételben.

Ibanez Jiva X

A JIVA X gitár az Ibanez S széria alapján készül, Japánban. Afrikai mahagóni testén kagylós jávor réteg fekszik, csavarozott jávor nyakát 24 érintős ébenfa fogólap fedi, EKG szívhang-görbét mintázó pozíciójelölőkkel, fogólap szélén sötétben fluoreszkáló jelölőkkel. Edge Zero dupla satus tremoló húrláb került beépítésre, az elektromos hangot pedig DiMarzio pickupok szolgáltatják, HSH elrendezéssel. Nita Strauss szerint a humbucker hangszedők (Pandemonium) átmenetet képeznek a D-Activator és az Evolution DiMarzio hangszedők között. A hangolásról Gotoh hangolókulcsok gondoskodnak.

Ibanez K720TH Munky (Korn)

Munky 7-húros gitárját Japánban építik az Ibanez manufaktúrában. Mahagóni testét habos jávor fedlap fedi (ezt még azért megkérdeznénk, mert gyanús). 5-részből illesztett jávor/Wenge nyakán ébenfa fogólap fekszik, ami Prestige kezelést kapott, így a kezed úgy siklik a fogólap széleken, mint a régóta bejátszott gitárokon. DiMarzio PAF7 Humbucker hangszedők duruzsolnak a gitárban, valamint masszív Lo-Pro Edge 7 tremoló tartja kordában a húrokat. A hangolásról, behangoltság megtartásáról Gotoh kulcsok gondoskodnak.

 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása