Ibanez gitártokok, pengetős hangszer tokok

2017. szeptember 4.

Ahogy az Ibanez gyártó egyre univerzálisabb hangszergyártóvá vált, adta magát az ötlet, hogy kiegészítők terén beerősítsenek. Egy olyan profi logisztikai rendszerrel bíró cégnek, mint az Ibanez, nem okoz gondot kitűnő ár/érték arányú kiegészítőket gyártatni, a megfelelő mennyiségben és minőségben.

Az Ibanez cégről mindenkinek az elektromos- és basszusgitárok jutnak eszébe, jó pár évvel ezelőtt azonban nagyon erős akusztikus gyártóvá léptek elő (gitárok, akusztikus basszusgitár, ukulele, stb.), átgondolták az akusztikus gitár kínálatukat, megszűntették a kevésbé népszerű modelleket, és rengeteg újítást vezettek be (pl.: Thermo Aged faöregítő technológia). Az újítások során, ahogy egyre univerzálisabb pengetős hangszer gyártóvá váltak, a korábban is létező elektromos- és basszusgitár tokokon túl klasszikus gitárhoz, akusztikus gitárhoz, egyéb pengetős hangszerekhez is igény mutatkozott megfelelő minőségű és árú tokra.

Ibanez gitártokok

Így született meg a jelenlegi Ibanez gitártok kínálat, amelyek között puhatokok és keménytokok is találhatóak, többféle anyagból, többféle designnal és színezettel. Az elektromos gitár tokoknál még nem is olyan nagy elvárás az, hogy legyen színes tok is, de akusztikus hangszerekhez – a vevőink véleménye szerint – nem annyira passzol a sima fekete tok, ezeknél a hangszereknél sokkal jobban mutat, mondjuk egy bőr- vagy velúrhatású anyag, barna, bordó vagy bézs színben.

Ibanez pengetős hangszer tokok

A gitártokon túl, ahogy az Ibanez nagyon jelentős egyéb pengetős hangszer gyártóvá vált, nem meglepő, hogy megjelentek az ukulele, banjo vagy mandolin tokok is.

A tokok esetén, azon túl, hogy nézzen ki jól, legyen kényelmes hordani, nagyon fontos, hogy a hangszert védje is, ezért az Ibanez tokok megfelelő szivacsozással, ütést tompító béléssel, gitárnyak rögzítésére szolgáló pánttal vannak ellátva.

És, talán sokan nem gondolnak rá, de a gitártokok nem csak a hangszer szállításakor hasznosak, hanem tároláskor is. Azon túl, hogy tokban a hangszer kevésbé porosodik (a por meg ugye nedvességgel keveredve piszokként lerakódik pl. a fogólapon), még a páratartalom- és hőmérsékletingadozást is csökkenti. A nem megfelelő páratartalomnak, hőmérsékletnek, illetve ezek ingadozásának kitett gitárok faanyaga vetemedik, reped, a fém alkatrészek pedig korrodálódnak.

További gitártokok
Tovább tokok egyéb pengetős hangszerhez

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása