Ibanez Genesis Collection 2018

2018. március 14.

Az Ibanezről elmondhatjuk, hogy a gitárosok minden rétegének - a kezdőktől a legigényesebb profikig - készít gitárokat. A cég arra törekszik, hogy árfekvéstől függetlenül, minden kategóriában a legtökéletesebb hangzást, kivitelt és játékkényelmet nyújtsa.

Az egész 1987-ben kezdődött, amikor a rock gitár történelemben mérföldkőnek számító Ibanez RG debütált. Egyszerű megjelenésével, szuper játszhatóságával, az újításoknak köszönhető sokoldalúságával az RG akkor, a mai napig tartó hatást gyakorolt a gitárgyártásra. Az Ibanez Genesis Collection ezeket az időket idézi, és japán hangszerész mesterek által készített precíz konstrukcióval kívánja bizonyítani, hogy ez az ikonikus gitár mindig ott volt, és ott is lesz a rock színpadán.

A legjellemzőbb tulajdonsága az eredeti RG-nek az ultra vékony, öt rétegű, juhar és diófa anyagú Super Wizard nyak volt, ami kőkemény stabilitást és extra játékkényelmet nyújtott. A klasszikus Edge tremolós húrláb lehetővé tette, hogy a legakrobatikusabb tremoló műveleteket hajtsuk végre anélkül, hogy tartanunk kellene a gitár elhangolódásától. Az eredeti V7, S1 és V8 pickupok az ötállású pickup-váltóval rendkívül széles hangzásbeli lehetőségeket kínálnak. A hangolás stabilitásához a Gotoh húrgépek is hozzájárultak.

Akkor nézzük részletesebben, mit kínál az új Ibanez Genesis Collection!

RG550 Genesis

A 2018-as NAMM Show-n debütáló RG550 Genesis gitárok mind esztétikailag, mind hangjukat tekintve kiemelkedő hangszerek. A pehelykönnyű dupla cutaway fazonú gitárok teste hársfából készült, ami határozott és jól kiegyenlített hangzást eredményez. Az ötrétegű, csavarozott nyakra 430 mm-es rádiuszú juharfa fogólap került, 24 Jumbo érintővel. A hangszer menzúrája 648 mm-es, a nyak szélessége a felső nyeregnél 43 mm.

Ibanez RG550 DY Genesis Japan elektromos gitár

Az RG550 Genesist 3 hangszedővel látták el, amiket HSH konfigurációban helyeztek el. A nyaki pozícióban egy V7 kerámia mágneses humbuckert, középen egy S1 AlNiCo mágneses single-coilt, a húrlábnál pedig egy V8 AlNiCo mágneses humbuckert találunk. Ezzel a kombinációval hatalmas kimenő jelet kapunk és a kristálytiszta hangzástól az éneklő szólóhangon keresztül a legdurvább zúzásig számtalan jól elhatárolható gitárhang érhető el.

Ibanez RG550 RF Genesis Japan elektromos gitár

Az RG550 Genesis gitárok Desert Sun Yellow, Purple Neon, és Road Flare Red színekben készülnek, melyekkel érdekes kontrasztot alkotnak a fekete szerelvények és a fekete koptatólap.

RG570 Genesis

Ibanez RG570 JB Genesis Japan elektromos gitár

Az RG570 Genesis tulajdonképpen az RG550 rózsafa fogólappal készülő változata. Ez a verzió csak Jewel Blue színben készül, a rózsafa fogólapon fehérek a pozíciójelölők, és nincs a gitáron koptatólap. Az ötállású pickup-váltó, az RG550-nel megegyező módon működik: az 1-3-5 állásban a szokásos módon a / húrláb / mindkét / nyaki / pickup szól, azonban a 2. pozícióban a húrláb pickup belső tekercse és a középső single-coil, a 4. pozícióban pedig a nyaki hangszedő belső tekercse és a középső single-coil aktív.

RG521 Genesis

Ez a gitár a Genesis sorozat 2 humbuckeres, fixhúrlábas modellje. A felhasznált faanyagok ugyanazok, mint az RG550-nél és az RG570-nél. Az alapvető különbség a pickup-kiosztásban fedezhető fel: a nyaknál egy kerámia mágneses V7 humbucker, a húrlábnál pedig egy AlNiCo mágneses V8 humbucker dolgozik. A pickup-váltó a két pickup ellenére is ötállású: az 1-3-5 állásban a szokásos módon a / húrláb / mindkét / nyaki / pickup szól, azonban a 2. pozícióban a húrláb pickup külső tekercse és a nyaki belső tekercse, a 4. állásban pedig csak a nyaki pickup belső tekercse aktív, vagyis ennél a hangszernél is alapból 5 hangszín variáció áll rendelkezésünkre.

Ibanez RG521 BK Genesis Japan elektromos gitár

Az Edge tremolós húrláb helyett erre a gitárra fix Gibraltar Standard II húrlábat szereltek, a nyak anyaga rózsafa, és ezen a hangszeren sincs koptatólap. Egyéb paramétereiben az RG521 megegyezik a Genesis sorozat többi modelljével. Ezt a verziót fekete és kék (Jewel Blue) színben forgalmazzák.

Ibanez RG521 JB Genesis Japan elektromos gitár

A Genesis sorozat aktuális, időtlennek tűnő formái, az eredeti Edge tremoló, a nagyszerű „V” és „S” sorozatú hangszedők, a Super Wizard profilú nyak és a gazdag színválaszték, mind-mind olyan jellemzők, melyek miatt ez a széria garantáltan sikerre ítéltetett.

További Ibanez elektromos gitárok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása