George Harrison Rosewood Telecaster

2017. szeptember 29.

Harrison rendkívüli pályafutása előtt tiszteleg a Fender, a George Harrison Rosewood Telecaster megalkotásával. A limitált kiadásban megjelenő hangszer tökéletesen megtestesíti Harrison elegáns és visszafogott játékstílusát és gitárhangzását.

A gitár arra az eredeti Telacasterre épül, melyet Roger Rossmeisl hangszerkészítő mester épített Harrison számára. Klasszikus megjelenésével, egyedi hangjával – amit csak egy tiszta rózsafából épült hangszer tud produkálni – ez a gitár hű maradt az eredeti modell koncepciójához. A gitár teste üreges a könnyebb súly és a jobb rezonancia érdekében.

Fender George Harrison Telecaster

A gitár további fontos jellemzője a rózsafa nyak és a 9,5”-os rádiuszú rózsafa fogólap, valamint az egyedi nyakpálca takaró, melyet egy gravírozott Om szimbólum díszít. Ez a klasszikus, minden szempontból kifinomult hangszer egy olyan időszakban született, ami alapvetően meghatározta a rock n' rollt. A rózsafa Telecaster Harrison egyik fő hangszere volt, a most kiadott modellből mindössze 1000 darab készül, egy pedig már itt van a Mezzofortében, várja a leendő műértő gazdáját. 

Fender George Harrison Telecaster

George Harrison

 További Fender elektromos gitárok

 

 

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása