Fender Classic Design akusztikus gitárok

2017. június 27.

2017 tavaszán a Fender bemutatta örökké bővülő akusztikus gitárjainak új kínálatát. Ekkor debütált az új Classic Design sorozat is, számos új, továbbfejlesztett modellel. (CD-60S, CD-60SCE, CC60S és CC-60SCE)

Az Amerikában tervezett Classic Design sorozatú akusztikus gitárok tökéletes játékkényelmet és prémium kategóriás jellemzőket nyújtanak, és mindezt belépőszintű árért. A frissítés legfontosabb eleme a tömör mahagóni vagy lucfenyő tető, de ne feledkezzünk meg a vadonatúj, könnyű játékot biztosító nyakprofilról és a lekerekített érintővégekről sem! Néhány modellben megtalálhatjuk a Fishman előerősítőjét és hangszedőjét, és néhány gitárt balkezes kivitelben is gyártanak.

CD-60S és CD-60SCE modellek

Fender CD-60S All Mahogany, Natural akusztikus gitár

Az új Classic Design sorozatú CD-60S típusjelű, dreadnought testformájú akusztikus gitárok tömör mahagóni vagy lucfenyő tetővel készülnek, a hátlap és a káva anyagát mindkét esetben mahagónifa adja. A nyak szintén mahagóniból készül, rózsafa fogólappal, melyen 20 érintőt találunk. Fontos még megemlíteni, hogy a tömörfa tető speciálisan kimélyített (szkallopált) "X" belső merevítést kapott.

A mahagóni tetőlap meleg és vastag hangzást biztosít, és jól reagál a legkülönfélébb játékstílusokra. A lucfenyő az egyik legelterjedtebb hangszerfa akusztikus gitárok és más akusztikus hangszerek tetőlapjának kiválasztásakor. Kevés fa produkálja azt a hangerőt, fényes hangzást és dinamikai tartományt, mint ami a lucfenyőt jellemzi.

A CD-60S lucfenyő tetővel készülő változata balkezes kivitelben is kapható, de kizárólag csak natúr színben.

Fender CD-60SCE Black elektro-akusztikus gitár

A CD-60SCE modellek szintén dreadnought testformájúak, és szintén kétféle tömörfa tetővel készülnek, azonban úgynevezett Venetian-cutaway kialakításúak, a felső fekvések könnyebb elérése érdekében. Ezeket a hangszereket Fishman Classic Design hangszedővel és előerősítővel látták el, és beépített hangológép is rendelkezésünkre áll.

A CD-60SCE lucfenyő tetővel készülő változata 12 húros, valamint balkezes kivitelben is kapható.

CC-60S és CC-60SCE modellek

Fender CC-60S Natural akusztikus gitár

A Classic Design sorozat modelljei a dreadnought fazon mellett CC-60S típusjelzéssel koncert méretben is készülnek. Ezeket a hangszereket is tömör mahagóni, vagy tömör lucfenyő tetővel készítik. A koncert kivitelű CC-60SCE cutaway kivitelben, Fishman Classic Design hangszedővel, valamint előerősítővel felszerelt változatban is kapható. CC sorozatból is létezik balkezes verzió, natúr színben CC-60S-LH, illetve CC-60SCE-LH típus megjelöléssel.

Fender CC-60SCE Natural elektro-akusztikus gitár

Ha olyan hangzású és olyan jellemzőkkel rendelkező akusztikus gitárt szeretnél, ami eddig csak jóval drágább árfekvésben volt elérhető, tegyél egy próbát a Fender Classic Design sorozatának új modelljeivel! Megéri...

Akusztikus gitár árak

Fender akusztikus és elektroakusztikus gitárok
További akusztikus és elektroakusztikus gitárok

Hozzászólások

Kiemelt ajánlataink

TörlésKijelöltek összehasonlítása